12345 Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 czy ktos moze mi powiedziec z 100% przekonaniem ze vanford ma te same bebechy co stradic fl ???????? ( a rozni sie tylko obudowa?? )zastanawiam sie co kupic do wedki na sandacza (do 30 g ) czy stradica fl 3000 czy moze vanforda 4000???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 jesli lowisz ok 20g lub wicej lepszy bedzie stradic fl 4000 bo 3000 srodek ten sam co 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Musi być waga około 220 ... 4000 to już ciężka maszyna (280) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 nie napisales do jakiej wedki dl pracownia itp czy koba podbijasz jakimi przynetami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Fl c3000 nie oszczedzany u mnie i nic w jego pracy sie nie zmienia . Główki 20g+ gumy 10-12cm , lżejsze główki i gumy 15. Czasem masa łączna przynęty 40g i nic kompletnie się nie dzieje - drugi sezon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) ... Edytowane 3 Listopada 2021 przez Luciano79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Jakby ktoś dalej rozważał zakup Vanforda to ja stanowczo odradzam - dlaczego? Bo to zabawka a nie kołowrotek Kupiłem w styczniu Vanforda 4000F z przeznaczeniem do lekkiej sandaczówki. W lipcu po długim oczekiwaniu Skałek zrobił mi Kraaga Noctiss Nano SNT61017-1N i w końcu myślałem, że mam fajny zestaw. Nawinąłem YGK Upgrade 16lb i do Szwecji.Przez tydzień w Szwecji zestaw spisywał się bardzo fajnie ale tydzień szybko minął i wróciłem do naszej szarej rzeczywistości. W sobotę 13/11 -(tak wiem 13-ego się nie pływa) wybrałem się z Dawidem Kaszlikowskim na warszawskie wiślane sandacze.Na kiju główka 12g + guma 4" i do boju. Od 7:00 do 11:00 totalnie nic się nie działo - ale o 11:00 pierwszy pstryk sandacza, niestety nie wcięty, drugi pstryk już wcięty ale....Vanford rozleciał się na kawałki - zupełnie jak zabawka z Ali Express za 1$ - w życiu nie widziałem takiej tandety. Co z tego, że jest lekki, dobrze wyważony i ładnie nawija - jak trwałością przebił nawet jednorazowe pudełko od jogurtu Oczywiście, odesłałem kołowrotek w ramach reklamacji ale po pierwszej reakcji sprzedawcy nie spodziewam się niczego dobrego. Nie ma nawet znaczenia, ze mam świadka całego zajścia. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Czechofil 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Sprzedawca może sobie oczy robić, są jeszcze rzecznik konsumenta,Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta itd. Swoją drogą miałem go kupić na pstrąga, pokręciłem w sklepie i wyszedłem ze stradickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Można spróbować uratować tego vanforda i przywrócić do stanu używalności jeśli zechcesz, ale estetyka zapewne ucierpi ... Są mocne kleje zwykle dwuskładnikowe, które najprawdopodobniej dadzą radę, ale skoro jest na gwarancji to pisz gdzie się da. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Mam dwa Vanfordy i cieszę się, że nie łowię sandaczy ????. Ciekaw jestem czy to jest odosobniony przypadek czy może nie? Pierwszy raz w życiu widzę taki cyrk z kołowrotkiem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Można spróbować uratować tego vanforda i przywrócić do stanu używalności jeśli zechcesz, ale estetyka zapewne ucierpi ... Są mocne kleje zwykle dwuskładnikowe, które najprawdopodobniej dadzą radę, ale skoro jest na gwarancji to pisz gdzie się da.Sławek a w jaki sposób? Tego niczym nie pospawasz bo się gotuje. Tylko wymiana tej połówki moim zdaniem.Ps. Żaden klei tego nie sklei. Też tak kombinowałem.A takie uszkodzenia zdażają się po przywaleniu w burtę. Edytowane 24 Listopada 2021 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Mam dwa Vanfordy i cieszę się, że nie łowię sandaczy . Ciekaw jestem czy to jest odosobniony przypadek czy może nie? Pierwszy raz w życiu widzę taki cyrk z kołowrotkiem Takie uszkodzenie zdarza się, gdy wędka z kołowrotkiem spadnie pionowo w dół i uderzy dolinkiem w twardą powierzchnię. Widziałem tak uszkodzonych kilka młynków, nawet Stellę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Sławek a w jaki sposób? Tego niczym nie pospawasz bo się gotuje. Tylko wymiana tej połówki moim zdaniem.Ps. Żaden klei tego nie sklei. Też tak kombinowałem.A takie uszkodzenia zdażają się po przywaleniu w burtę. Dokładnie tak jak przemo piszę, uderz do Mefiego i ściągnie Ci połówkę, wymień na nową, nie baw się w żadne "drutowanie" Edytowane 24 Listopada 2021 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Moim zdaniem nawet po stuknięciu w burtę nie powinno się złamać bo dojdziemy do sytuacji że będziemy łowić kołowrotkami owiniętymi gąbką lub styropianem. Dla mnie to dalej zwykły plastik pod różnymi tajemniczymi nazwami rodem z Nasa. Przy minusowych temperaturach zapewne też może być ryzyko złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Takie uszkodzenie zdarza się, gdy wędka z kołowrotkiem spadnie pionowo w dół i uderzy dolinkiem w twardą powierzchnię. Widziałem tak uszkodzonych kilka młynków, nawet Stellę Widziałeś coś takiego z uchwytem delfin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Widziałeś coś takiego z uchwytem delfin?Nie...Ale chyba przyśpieszenie ziemskie jest takie same dla delfina i tradycyjnego uchwytu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ale Nie...Ale chyba przyśpieszenie ziemskie jest takie same dla delfina i tradycyjnego uchwytu?w delfinie jest sprężyna a nie montaż na sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Czy ja każę komukolwiek cokolwiek drutować ? Zasugerowałem tylko taką teoretyczną możliwość. Edytowane 24 Listopada 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) SHIMANO dzieli się tylko na 3 modele: do 1000zl - stradic fl, 1000-2000zl - twin power fd, 2000-3000zl - stella fj/excense. O ile dba się o sprzęt i wie co to odpowiedni rozmiar i przełożenie do danego rodzaju wędkowania. Edytowane 24 Listopada 2021 przez zander3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Mogła być też wada fabryczna. Pęcherz powietrza w odlewie. Widziałem już takie rzeczy ale w sprzęcie sumowym. W spinfisherach pękały też rotory ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ale w delfinie jest sprężyna a nie montaż na sztywno Ale jest w dole, czyli nie zamortyzuje przypadku takim o jakim piszą chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Że zacytuję Maxa z "Sexmisji" : "..ale tandeta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Przykra sprawa. Kiedyś była partia Daiwa Saltiga, która podczas zmagań big game potrafiła zaledwie stopke zostawic w uchwycie wędki. Pewnie do dziś gdzieś te filmy na YT wisza. Samego vanforda nie znam, ale cieszę się, że tego typu informacje pojawiają się na naszym forum. Dzieki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Mój ABU C4X również stopkę w uchwycie Lamiglasa zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1958 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Kiedyś łowiłem wyłącznie na tanie kołowrotki plastikowe.Złamaną stopkę miałem raz ,po wywrotce na kamieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi