CatchFish Krupa Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Dzień dobry, koleżanki i koledzy Przyszedł czas aby przedstawić się i zaprezentować na forum kilka moich produkcji Zaczynając trochę jak na pierwszym spotkaniu w grupa AA - mam na imię Krzysztof i jestem nałogowym producentem woblerów. Mój nałóg trwa już blisko 20 lat.Wszystko zaczęło się po obejrzeniu kilku filmów prezentowanych wówczas w jednej z gazet wędkarskich, które były dla mnie wielką inspiracją. Pierwsze "dłubańce" były tworzone z myślą o trociach i pstrągach. Choć ich jakość pozostawiała wówczas wiele do życzenia w kwestii estetyki to łowność okazała się dużym sukcesem. Dla wędkarza nie ma chyba większej satysfakcji niż złowienie ryby na własną przynętę Z biegiem lat zmieniłem swoje preferencje i postanowiłem wyspecjalizować się w łowieniu największej ryby naszych wód - wąsatego zbója. Naturalnie moja pasja do tworzenia woblerów musiała również przejść ewolucje. W ten sposób od kilku lat tworzę głownie woblery sumowe oraz szczupakowe.Mam nadzieję, że tą krótka historią zainteresowałem kilka osób.Pozdrawiam 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Gratuluję talentu, proszę o więcej zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Wyglądają świetnie Napisz coś więcej, czy to jest drewno, żywica? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Wyglądają mega nic tylko pogratulować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Jak chyba u każdego "domowego" producenta materiałem nr 1 było drewno. Pierwsze woblery powstawały z drewna lipowego, balsy z czasem również z olchy.Od ponad roku zacząłem stosować żywicę, głównie w celu uzyskania maksymalnej powtarzalności i tylko w kilku modelach woblerów.Kolejne fotki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Super robota w następnym miesiącu się odezwę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Witamy w szeregach twórców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Sezon sumowy niestety powoli zbliża się ku końcowi. Będzie więcej czasu na nowe dłubanie, wprowadzenie poprawek, realizację kolejnych pomysłów [emoji16] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 WitamySuper fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Jakie modele robisz? Jak gleboko pracuja? Napiszesz cos wiecej ppd tym wzgledem o swpich wobkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Bardzo ładne, jaka cena za uzbrojonego wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 24 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Dzięki, woblery w zależności od modelu 40 - 50zl bez zbrojenia. Na życzenie mogę oczywiście uzbroić. Dochodzi wówczas koszt około 12zl. Kotwice Owner. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 24 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Jakie modele robisz? Jak gleboko pracuja? Napiszesz cos wiecej ppd tym wzgledem o swpich wobkach?Z woblerów sumowych są 4 modele. Długość od 9 do 12cm. Praca od 3 do 6m w zależności od modelu. Powoli zaczynam dłubanie na nowy sezon więc będę wstawiał na bieżąco kolejne modele z opisem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Po każdym sezonie pojawiają się nowe przemyślenia. Zawsze jest tak, że czegoś w pudełkach brakuje lub zwyczajnie nowe pomysły muszą ujrzeć światło dziennie.Czas rozpocząć zabawę z nowymi modelami. Zapowiadają się bardzo obiecująco [emoji16]#CfLures Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Jest moc , płockie wąsy na pewno by nie pogardziły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Po każdym sezonie pojawiają się nowe przemyślenia. Zawsze jest tak, że czegoś w pudełkach brakuje lub zwyczajnie nowe pomysły muszą ujrzeć światło dziennie.Czas rozpocząć zabawę z nowymi modelami. Zapowiadają się bardzo obiecująco [emoji16]#CfLures Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaCzy ten "zadzior" na końcach stelarzu wystarczy na suma? Ja w obawie przed odrzańskimi wąsami owijam jedną końcówkę do okoła drugiej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja robię stelaże bardzo i podobnie, chodzi mi o takie zawinięcie drutu. Daje na nie kilka oplotów dratwy szewskiej nasączonej super glue. Trzyma jak głupi klamki. Wytrzymało sumy na Padzie i w Polsce. O wytrzymałość tej konstrukcji nie ma co się bać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Czy ten "zadzior" na końcach stelarzu wystarczy na suma? Ja w obawie przed odrzańskimi wąsami owijam jedną końcówkę do okoła drugiej... Można owijać, można robić dodatkową omotkę, w każdym razie wszystko zależy w jakim drewnie jest wklejany stelaż oraz czym.Ja najczęściej używam żywicy poliuretanowej, w której stelaż jest zalany i tworzy jedną całość.Zapewniam Cię, że nie ma szans aby nawet rekord świata wyrwał ten drut. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Ruszyła maszyna prawie pełną parą [emoji6]#cflures #furion Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodan Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Łowię na woblery Krzysia i potwierdzam ich skuteczność na sumach! To przynęty , które naprawdę łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Nowe kolory na tapecie [emoji16] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Pierwsza partia nowego modelu gotowa [emoji16].#Tornado [emoji946] zrobi dobre zamieszanie [emoji95] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Gotowe [emoji28] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Jakiej grubości drutu używasz na stelaże?Woblery śliczne , brakuje mi tylko wykończenia sterów. Pełno "chwastów" po frezie z CNC a wystarczyło by to lekko pozbawić gradu papierem ściernym na gąbce i wyciąć ten "cycek" łącznik. Woblery 1 klaska jednakowoż Edytowane 5 Marca 2021 przez Jerzy Arak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CatchFish Krupa Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dzięki za komentarz i jak się okazuje "dociekliwe" oko [emoji16]. W tym modelu używam drutu 1.6mm. Mam taki system, że ten niewycięty kawałek steru pozostawiam do momentu, w którym woblery ustawiam w wodzie. Mogę dzięki temu rozróżnić, który jest gotowy na 100% bo w czasie ustawiania go odcinam. Nie dopieszczam sterów gdyż jestem przedewszyskim sumiarzem i z mojej perspektywy przynęta ma być skuteczna. Ster ma swoją konkretną funkcję, która z estetyką nie ma nic wspólnego. Po za tym po jednej dniu w trollnigu rzeka wyrysuje na nim swoje ślady [emoji6] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi