wobler129 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Ja zacinałem od razu i to jeszcze mocniej ni?ź ten pan z filmu Ale widzę, ?źe tutaj zacinający miał chwilkę zwłoki - jakby popuszczał... Spr?łbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 witam dzisiaj śmigałem ?źabą uzbrojoną w ofset mustada 5/0,rewelacja do obławiania skoszonych w zimie trzcinowisk, dwa brania i oba spady po paru sekundach , ale to nic.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Maciek problem jest w tym ?źe soft4gey są dość szerokie w grzbiecie i dość twarde szczeg?łlnie 13 i 19 cent?łw. 19 centymetrowe przy takim zbrojeniu tradycyjnym przez cały korpus na tych dedykowanych hakach praktycznie uniemo?źliwiają zacięcie, musi być spora ryba kt?łra atakuje od głowy, ja zbroję tak jak na drugiej fotce, hak wystawiam z boku i delikatnie zaczepiam na g?łrze tak aby podczas wyrzutu i prowadzenia nie wyskoczył. W momencie ściskania na wystająca na brzuchu część, ostra część haka wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 @saw_olsztyn ja pisałem o Sebile - do Savage u?źywam tylko i wyłącznie systemiku z kotwiczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Tamtych nie u?źywałem, przy takim zbrojeniu jak powy?źej rozerwanie w miejscu przejścia haka przez brzuch sklejam kropelką i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Kupiłem sobie takie Sebilki. Czy nie wydaje wam się ?źe nieznaczne odgięcie haka do g?łry mogłoby poprawić skuteczność brań ? Docią?źyć mo?źna ołowianym drutem lub taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Kupiłem sobie takie Sebilki. Czy nie wydaje wam się ?źe nieznaczne odgięcie haka do g?łry mogłoby poprawić skuteczność brań ? Docią?źyć mo?źna ołowianym drutem lub taśmą. Jakby odgiąć hak do g?łry to ju?ź przestanie miec swoje właściwości - będzie zaczepowy. W prawidłowym ustawieniu hak jest w prostopadłej linii do grzbietu gumy - i tak ma być.Ja wyciągnąłem wczoraj 3 okonie na Sebile 105mm - prowadząc go niejednostajnie w toni (bardzo fajnie się nią te?ź jerkuje). Po prostu trzeba się przestawić na inne zacięcie i tyle. Sebile ma moim zdaniem bardzo wytrzymałą gumę i co najwa?źniejsze dosyć miękką - bardziej ni?ź s4p, a to akurat ma du?źy wpływ na offset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 dzisiaj patrzylem w sklepie paczka tych sabili kosztuje 16-19 euro za bodaj 4/3 gumy w zaleznosci od wielkosci. mz to duzo... kupilem za to paczke sandeeli (tobiaszy) plywajacych savageara. Ps lepisz s4p kropelka? dziala to??? ps co do oryginalnego pytania chyba tak bede robil - lowiac na zylke 0,14 (stroft gtp czy gtm?) i na pp 0,06 male haki jaxona poprostu PEKAJA wiec postaram sie dolozyc do nich male kotwiczki st41 (czy jak im tam te x2 sa dostepne juz bodaj od 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Lowilem dzisiaj Sebilkami 10cm. Haki poodginałem lekko na bok i odrobinkę do g?łry . Złapałem dwa małe szczupaki kt?łre bez problemu doprowadziłem do brzegu mimo ?źe wędka była dość sztywna i plecionka dość gruba. Sebilki są fantastyczne ale trzeba się nauczyć z nimi delikatnie tańczyć. Mają te?ź tą zaletę ?źe mo?źna je wrzucić w najgorsze zaczepy.Lowilem te?ź z ciekawości swimbaitami z Dragona - powiem wam ?źe koszmar , nie ma ?źadnego por?łwnania . Gumy D. Są sztywne , tępe , bez ?źadnej pracy i trudno je dobrze uzbroić ofsetem bo materiał jest zbyt twardy. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Lowilem te?ź z ciekawości swimbaitami z Dragona - powiem wam ?źe koszmar , nie ma ?źadnego por?łwnania . Gumy D. Są sztywne , tępe , bez ?źadnej pracy i trudno je dobrze uzbroić ofsetem bo materiał jest zbyt twardy. Nie polecam. masz na mysli jerky? mz straszna kicha. do tego od lezenia w pudelku potrafia sie trwale wygiac... da sie je ladnie poprowadzic, ale trzeba naprawde sztywna wedke i ostro (acz krotko) szarpac i chodza calkiem ladnie. wiekszoscia wedek jakie widze, ze koledzy w pl spinninguja chyba nie udalo by sie ich prawidlowo poprowadzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jest kilka podstawowych czynnik?łw aby skutecznie łowić na gumy uzbrojone w offset. W miarę mocna wedka potrzebna do mocnego zacięcia, najlepiej plecionka, i co NAJWAŻNIEJSZE - zacięcie w bok, a nie w g?łrę jak przy gł?łwce jigowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Kiedyś jak trzeba było coś kombinować doskonael sprawdzał się system drachkovitcha. Czasami do tego wracam, efekty jakieś są choć najczęściej leniwy jestem, zwykła guma lub offset to 95% czasu.Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Witam kupiłem gumy od 12 do 16cm, zastanawiam się czy zamontować dozbrojke do tej wielkości gum czy niekoniecznie?Jakie macie opinie na ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Przy 16 cm tak. Przy 12 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Panowie oferuję ktoś z forum zbrojenia offsetowe podobne do tych sg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek8 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 http://jerkbait.pl/topic/139994-mateo1989-moje-wyroby/?view=getnewpost Mateo1989 kiedyś miał takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/139994-mateo1989-moje-wyroby/?view=getnewpost Mateo1989 kiedyś miał takie Faktycznie, nawet kiedyś z gumami zakupiłem. Dzięki. Edytowane 5 Maja 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi