spinner83 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 A ja uważam, że źle do tego podchodzisz. Każda taka firma ma problemy. Wydaje mi się, ze najprościej zadzwonić, pogadać i dogadać się. Ty piszesz tu o przywłaszczeniu.... hmm to chyba nie tak jest. Ja kupiłem bilety na 2 koncerty i kasy nie dostanę - dostałem Voucher na wykorzystanie. I co mam panikować ? Wartość biletów ponad 2000zl - trzeba to zaakceptować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishing League Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Proszę Państwa my opublikujemy mail do Pana Michała. Panie Michale, Przykro nam, że musieliśmy przełożyć zawody na inny termin. Jak Pan dokładnie wie było to spowodowane COVID 19 a nie z winy Organizatora. My jako firma ponieśliśmy ogromne wydatki na organizacje nieodbytych się zawodów. Żadna firma z nami współpracująca nie oddała nam środków finansowych. Jedyne co udało się zrobić to przenieść te opłaty na kolejny sezon. Aby zadbać o dobro i istnienie całej ligi zawodów Zarząd spółki podjął decyzję o przeniesieniu wpłat na kolejne zawody z możliwością wykorzystania ich do 2022r. Niestety nie możemy podjąć decyzji o zwrocie gdyż musielibyśmy zrobić to dla każdego teamu a na tą chwile spółka nie ma takich możliwości. Przykro nam, że w ten sposób traktuje Pan całą sprawę i atakuje osobiście osoby pracujące dla spółki. Można z nami się skontaktować również droga telefoniczną czego Pan nie zrobił. Kolejne ataki na naszą firmę oraz osobiste ataki na naszych pracowników i partnerów będą odbierane jako próba wymuszenia i zostaną zgłoszone do naszej kancelarii prawnej. Wysłaliśmy nasze stanowisko, na które ma Pan prawo w formie pisemnej odpowiedzieć i przestawić nam swoje argumenty. Nie zrobił Pan tego tylko atakuje nas na forum publicznym. Wzywamy Pana do usunięcia wszelkich postów związanych z tą sprawą. Działając w branży eventowej najbadziej dotkniętej pandemią nie mamy innej możliwości aby trzymać się przy naszym stanowisku. Argumenty, że to nasza wina są bezzasadne. Może Pan sprawę skierować na drogę sądową i tam dociekać swoich praw, ale nie może Pan oskarżać nas w ten sposób. Staramy się tym wszystkim trudnościom wyjść naprzeciw i do każdego podjeść indywidualnie, ale nikt nie był w stanie przewidzieć sytuacji jaka zapanowała na świecie. Dajemy możliwość aby wpisowe wpłacone przez Pana mogło być wykorzystane w dowolny sposób, może Pan startować w innych edycjach, z innymi partnerami ale również odsprzedać czy odstąpić wpisowe innej osobie. Przykro nam, że nie rozmawiamy bezpośrednio, a pewnie można było tę sprawę dawno temu zamknąć i być w dobrych relacjach. Zarząd Fishing League Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Tak Panie Michale. Siedź na d... i nie podskakuj bo zajmą się Tobą prawnicy. Też jestem ofiarą firmy "eventowej" które przenosi odpowiedzialność za brak profesjonalizmu na swoich klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Zarządzie Fishing League. COVID 19 być może spowodował odwołanie imprezy. Wydatki pewnie mieliście, a to że nie jesteście w stanie odzyskać wydanych pieniędzy jest wyłącznie waszą winą i waszym problemem. Kwestia podpisywania umów się kłania. Dbając o dobro i istnienie całej ligi powinniście się przede wszystkim rozliczyć z klientami, którzy nie otrzymali usługi, za którą zapłacili. Oczywiście można zaproponować przeniesienie wpłaty na inny termin, ale na zasadzie dobrowolności. Rozczuliło mnie stwierdzenie, że nie możecie oddać pieniędzy, bo to przekracza wasze możliwości. Może trzeba zerknąć na prywatne konto, skoro firmowa kasa pusta. Nie mam i co mi zrobisz? A jak będziesz podskakiwał, to pójdziemy do sądu. Na kancelarię prawną znajdą się pieniądze w pustej kasie? Róbcie ściepę w zarządzie i wśród pracowników i oddawajcie forsę tym, którzy proszą o jej zwrot. Albo ogłoście upadłość. Najlepiej jedno i drugie. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Proszę Państwa my opublikujemy mail do Pana Michała. Panie Michale, Przykro nam, że musieliśmy przełożyć zawody na inny termin. Jak Pan dokładnie wie było to spowodowane COVID 19 a nie z winy Organizatora. My jako firma ponieśliśmy ogromne wydatki na organizacje nieodbytych się zawodów. Żadna firma z nami współpracująca nie oddała nam środków finansowych. Jedyne co udało się zrobić to przenieść te opłaty na kolejny sezon. Aby zadbać o dobro i istnienie całej ligi zawodów Zarząd spółki podjął decyzję o przeniesieniu wpłat na kolejne zawody z możliwością wykorzystania ich do 2022r. Niestety nie możemy podjąć decyzji o zwrocie gdyż musielibyśmy zrobić to dla każdego teamu a na tą chwile spółka nie ma takich możliwości. Przykro nam, że w ten sposób traktuje Pan całą sprawę i atakuje osobiście osoby pracujące dla spółki. Można z nami się skontaktować również droga telefoniczną czego Pan nie zrobił. Kolejne ataki na naszą firmę oraz osobiste ataki na naszych pracowników i partnerów będą odbierane jako próba wymuszenia i zostaną zgłoszone do naszej kancelarii prawnej. Wysłaliśmy nasze stanowisko, na które ma Pan prawo w formie pisemnej odpowiedzieć i przestawić nam swoje argumenty. Nie zrobił Pan tego tylko atakuje nas na forum publicznym. Wzywamy Pana do usunięcia wszelkich postów związanych z tą sprawą. Działając w branży eventowej najbadziej dotkniętej pandemią nie mamy innej możliwości aby trzymać się przy naszym stanowisku. Argumenty, że to nasza wina są bezzasadne. Może Pan sprawę skierować na drogę sądową i tam dociekać swoich praw, ale nie może Pan oskarżać nas w ten sposób. Staramy się tym wszystkim trudnościom wyjść naprzeciw i do każdego podjeść indywidualnie, ale nikt nie był w stanie przewidzieć sytuacji jaka zapanowała na świecie. Dajemy możliwość aby wpisowe wpłacone przez Pana mogło być wykorzystane w dowolny sposób, może Pan startować w innych edycjach, z innymi partnerami ale również odsprzedać czy odstąpić wpisowe innej osobie. Przykro nam, że nie rozmawiamy bezpośrednio, a pewnie można było tę sprawę dawno temu zamknąć i być w dobrych relacjach. Zarząd Fishing League Ależ żenada !!! Nawet mi sie innego komentarza do tego polskiego dziadostwa nie chce pisac. Zarzad .... smiechu warte Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eTommi Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 A możesz mi napisać co w tym żenującego ? Ludzie zlitujcie się i opamiętajcie. Firma pisze szczerze co i jak, prosi o kontakt i co ? Trzeba innych ludzie zbesztać z błotem ? Tam po drugiej są tez ludzie, pracownicy itp. Właśnie jakbyście wspierali to może by się więcej ludzi wpisało i firma mogła być wypalacic kasę. Nie cierpię takiego hejtu. Ja tez startuje w lidze. Wpłaciłem za całość - byłem wściekły, ze tak wyglada sytuacja. Zadzwoniłem pogadałem i wszystko się uspokoiło. Uważam, ze była z panem Tomkiem konkretna i uczciwa rozmowa. Jak czytam zamknąć firmę itp to mi żal takich ludzi. Nie wiesz co piszesz. Jak zamkną to nikt nie odzyska kasy i nie będzie zawodow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 A możesz mi napisać co w tym żenującego ? Ludzie zlitujcie się i opamiętajcie. Firma pisze szczerze co i jak, prosi o kontakt i co ? Trzeba innych ludzie zbesztać z błotem ? Tam po drugiej są tez ludzie, pracownicy itp. Właśnie jakbyście wspierali to może by się więcej ludzi wpisało i firma mogła być wypalacic kasę. Nie cierpię takiego hejtu. Ja tez startuje w lidze. Wpłaciłem za całość - byłem wściekły, ze tak wyglada sytuacja. Zadzwoniłem pogadałem i wszystko się uspokoiło. Uważam, ze była z panem Tomkiem konkretna i uczciwa rozmowa. Jak czytam zamknąć firmę itp to mi żal takich ludzi. Nie wiesz co piszesz. Jak zamkną to nikt nie odzyska kasy i nie będzie zawodow.Oczywiscie, ze moge. Najbardziej zenujacy jest sposob w jaki ten list jest napisany. A zawarte tam sformułowania oraz sposób tlumaczenia całej zaistaniałej sytuacji, kaze mi stwierdzić, ze ten pożal sie panie „zarząd” - nie powinien niczym zarządzac. Najgrzeczniej jak potrafie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eTommi Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Zarządzie Fishing League. COVID 19 być może spowodował odwołanie imprezy. Wydatki pewnie mieliście, a to że nie jesteście w stanie odzyskać wydanych pieniędzy jest wyłącznie waszą winą i waszym problemem. Kwestia podpisywania umów się kłania. Dbając o dobro i istnienie całej ligi powinniście się przede wszystkim rozliczyć z klientami, którzy nie otrzymali usługi, za którą zapłacili. Oczywiście można zaproponować przeniesienie wpłaty na inny termin, ale na zasadzie dobrowolności. Rozczuliło mnie stwierdzenie, że nie możecie oddać pieniędzy, bo to przekracza wasze możliwości. Może trzeba zerknąć na prywatne konto, skoro firmowa kasa pusta. Nie mam i co mi zrobisz? A jak będziesz podskakiwał, to pójdziemy do sądu. Na kancelarię prawną znajdą się pieniądze w pustej kasie? Róbcie ściepę w zarządzie i wśród pracowników i oddawajcie forsę tym, którzy proszą o jej zwrot. Albo ogłoście upadłość. Najlepiej jedno i drugie.A to jak w branży motoryzacyjnej samochody się nie sprzedają to pracownicy się maja składać aby ratować firmę ? Gdzie tak jest? Hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 A to jak w branży motoryzacyjnej samochody się nie sprzedają to pracownicy się maja składać aby ratować firmę ? Gdzie tak jest? HahahaOoo i nagle trole do obrony "zarządu" się wytarły... ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 A możesz mi napisać co w tym żenującego ? Ludzie zlitujcie się i opamiętajcie. Firma pisze szczerze co i jak, prosi o kontakt i co ? Trzeba innych ludzie zbesztać z błotem ? Tam po drugiej są tez ludzie, pracownicy itp.Właśnie jakbyście wspierali to może by się więcej ludzi wpisało i firma mogła być wypalacic kasę.Nie cierpię takiego hejtu.Ja tez startuje w lidze. Wpłaciłem za całość - byłem wściekły, ze tak wyglada sytuacja. Zadzwoniłem pogadałem i wszystko się uspokoiło. Uważam, ze była z panem Tomkiem konkretna i uczciwa rozmowa.Jak czytam zamknąć firmę itp to mi żal takich ludzi. Nie wiesz co piszesz. Jak zamkną to nikt nie odzyska kasy i nie będzie zawodow.No i mamy kolejnego kolegę, który nigdy nie miał nic do powiedzenia i nagle jego duszyczka zbuntowała się przeciwko złu które wyrządzamy biednym kapitalistom na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eTommi Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Oczywiscie, ze moge. Najbardziej zenujacy jest sposob w jaki ten list jest napisany. A zawarte tam sformułowania oraz sposób tlumaczenia całej zaistaniałej sytuacji, kaze mi stwierdzić, ze ten pożal sie panie „zarząd” - nie powinien niczym zarządzac. Najgrzeczniej jak potrafie A co w tym złego, ze ktoś się tłumaczy?. Ja byłem u prawnika - specjalnie poszedłem bo chodziło o 4300zl i na tą chwile nikt nie łamie przepisów. Pan który napisał ten post jest w zbyt dużych emocjach. Chłop niech zadzwoni i sie dogada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eTommi Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Ooo i nagle trole do obrony "zarządu" się wytarły... ????????Trollem nie jestem. Mam wrażenie ze są tu same trole przeciwko firmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Cóż jak "firma" z kapitałem zakładowym 5000 (KRS) to 1200 x n to niezła kasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eTommi Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Cóż jak "firma" z kapitałem zakładowym 5000 (KRS) to 1200 x n to niezła kasa.Ja znam firmy z obrotem 5 mln zł i tez maja taki kapitał zakładowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Oczywiscie, ze moge. Najbardziej zenujacy jest sposob w jaki ten list jest napisany. A zawarte tam sformułowania oraz sposób tlumaczenia całej zaistaniałej sytuacji, kaze mi stwierdzić, ze ten pożal sie panie „zarząd” - nie powinien niczym zarządzac. Najgrzeczniej jak potrafie A co w tym złego, ze ktoś się tłumaczy?. Ja byłem u prawnika - specjalnie poszedłem bo chodziło o 4300zl i na tą chwile nikt nie łamie przepisów. Pan który napisał ten post jest w zbyt dużych emocjach. Chłop niech zadzwoni i sie dogada Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPrzestan sie czlowieku kompromitowac jak i ta „firma” i jej „zarzad” 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Ja znam firmy z obrotem 5 mln zł i tez maja taki kapitał zakładowy.Też od roku na rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinner83 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Już wiem. Wystarczy się wyczytać w ustawę o COVID. Michal napisz pismo, ze nie chcesz zamiany terminu czyli Vouchera - wyślij mailem oraz poczta. Od tego dnia musisz liczyć na przychylność firmy. Maja na oddanie 180 dni. Tak mówi ustawa. Szkoda tylko takiej niepotrzebnej walki bo teraz Cię czeka długie czekanie. Myśle, ze mogłeś się szybciej dogadac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Już wiem. Wystarczy się wyczytać w ustawę o COVID. Michal napisz pismo, ze nie chcesz zamiany terminu czyli Vouchera - wyślij mailem oraz poczta. Od tego dnia musisz liczyć na przychylność firmy. Maja na oddanie 180 dni. Tak mówi ustawa. Szkoda tylko takiej niepotrzebnej walki bo teraz Cię czeka długie czekanie.Myśle, ze mogłeś się szybciej dogadac.Serce rośnie jak przybywa "nowych" użytkowników naszego forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Z czysto handlowego punktu widzenia klient nie otrzymał towaru, za który zapłacił. Należy mu się zwrot pieniędzy, jeśli nie interesuje go inna oferta w innym terminie. Takie jego prawo. Ckliwe granie na emocjach w imię ratowania firmy i imprezy jest może na miejscu, ale w momencie, gdy ta firma założy sobie fundację zajmującą się zbieraniem datków na kontynuację działalności. Chcecie mieć Garmina, to pomagajcie. List wyżej zamieszczony jest przykładem kompletnego oderwania od rzeczywistości i przykładem na brak przyzwoitości. A dla osób nie zaangażowanych bezpośrednio jest kolejną przestrogą i dowodem na to, że zaufanie staje się coraz częściej archaizmem i pustym sloganem. Edytowane 18 Lipca 2020 przez Maciej W. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Z czysto handlowego punktu widzenia klient nie otrzymał towaru, za który zapłacił. Należy mu się zwrot pieniędzy, jeśli nie interesuje go inna oferta w innym terminie. Takie jego prawo. Ckliwe granie na emocjach w imię ratowania firmy i imprezy jest może na miejscu, ale w momencie, gdy ta firma założy sobie fundację zajmującą się zbieraniem datków na kontynuację działalności. Chcecie mieć Garmina, to pomagajcie. List wyżej zamieszczony jest przykładem kompletnego oderwania od rzeczywistości i przykładem na brak przyzwoitości. A dla osób nie zaangażowanych bezpośrednio jest kolejną przestrogą i dowodem na to, że zaufanie staje się coraz częściej archaizmem i pustym sloganem.Fishing League Sp. z o.o. to nie Garmin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Miałem na myśli zarówno imprezę, jak i organizatora. Pozycja firmy Garmin raczej nie zmusza jej do składania oświadczeń w stylu "nie mamy kasy, bo wirus dał nam kość". Kapitalizm nie toleruje takiego odsłaniania podbrzusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinner83 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Miałem na myśli zarówno imprezę, jak i organizatora. Pozycja firmy Garmin raczej nie zmusza jej do składania oświadczeń w stylu "nie mamy kasy, bo wirus dał nam kość". Kapitalizm nie toleruje takiego odsłaniania podbrzusza.Stary ale Garmin jest tylko partnerem. Nie ma z tym nic wspolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishing League Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Fishing League Sp. z o.o. to nie Garmin.Oczywiście, ze klient ma swoje prawa, ale firma również. Ustawa o COVID ma chronić waśnie takie firmy jak nasza. Po to powstało pismo, które zwraca się do uczestników aby zgodzili się do przełożenia zawodow na inny termin. 99% osób się zgodziło i bardzo im za to dziękujemy. Niestety mimo naszych starań na wiele kwestii nie mamy wpływu np na sposób komunikacji. My możemy pisać tu dużo, ale nikomu nie ublizyliśmy i nie złamaliśmy żadnych przepisów prawa. Mamy nadzieje, ze Pan Michal, którego pasja jest wędkarstwo zrozumie, ze naszą też. Robimy to z pasji i dla zawodników. Staramy się ze wszystkich sił aby ten projekt polepszać i spełniać coraz wyższe wymagania zawodników. Dlatego naszym zdaniem kooperacja, rozmowa i współdziałanie więcej daje niż kłótnia. Informuje, że firma Garmin jest partnerem Ligi a nie organizatorem. Mamy nadzieje, że ta pojedyncza sprawa szybko się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishing League Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Już wiem. Wystarczy się wyczytać w ustawę o COVID. Michal napisz pismo, ze nie chcesz zamiany terminu czyli Vouchera - wyślij mailem oraz poczta. Od tego dnia musisz liczyć na przychylność firmy. Maja na oddanie 180 dni. Tak mówi ustawa. Szkoda tylko takiej niepotrzebnej walki bo teraz Cię czeka długie czekanie. Myśle, ze mogłeś się szybciej dogadac.Zgadzamy się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Cóż za jednomyślność! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi