Skocz do zawartości

Sprzęt i sprzęt - czy gdzieś nam to wszystko nie umyka?

mackowiak

Rekomendowane odpowiedzi

Wszak Sofronow wielkim poetą był... A co do rzeczywistości rodem z filmów Barei, to trudno się dziwić, że towarzystwo 50+ ma inny pogląd na niektóre sprawy. Choć Bareja przedstawiał owe czasy na wesoło, a wesoło wcale nie było. I są tacy, którzy mu to nieśmiało wytykają.

Wszak Sofronow wielkim poetą był... A co do rzeczywistości rodem z filmów Barei, to trudno się dziwić, że towarzystwo 50+ ma inny pogląd na niektóre sprawy. Choć Bareja przedstawiał owe czasy na wesoło, a wesoło wcale nie było. I są tacy, którzy mu to nieśmiało wytykają.

...bo jest taki poziom absurdu od ktorego mozna takowa rzeczywistosc zniesc jedynie z usmiechem obledu albo pod wplywem ;) , cosmy woczas robili (mowie o tych +50) 

Ostatnie doniesienia z kraju sa delikatnie mowic malo laskawe dla tej grupy wiekowej,- w kategorii opisanej przez Kochanowskiego w znanej fraszce. Ale tego nie bedziemy tutaj roztrzasac,- bo nie  wolno  ;)

Może kiedyś nie było lepszego sprzętu w porównaniu z dzisiejszymi czasami.

Autorów wątku chodzi o to że niektórzy zbyt dużą wagę przywiązują do sprzętu niż do łowienia ryb.

Wcale się na nie dziwie że jak ktoś wyda na wędkę czy kołowrotek 2-3k zł i później jest rozczarowanie bo coś tam nie gra.

Nie tego się spodziewał wydając górkę kasy.

Tylko w tym wszystkim zapomina się o najważniejszej rzeczy.

Łowieniu i spędzaniu czasu z przyrodą.

• Like 2

Moim zdaniem wszystko zależy na co kogo stać :) 
Znam wiele osób które wędkują sporadycznie a sprzęt z najwyższej półki bo na taki ich stać.
Jak mówi powiedzenie "Nie stać mnie na tanie rzeczy" - tak ten świat zbudowany jest.
Osobiście wolę mieć lepsze wędzisko niż kołowrotek z najwyższej półki nie mówiąc już o $$ w przynętach :) Takie mamy hobby że cała otoczka pozwala nam się cieszyć w przerwach kiedy nie spędzamy czasu nad wodą. 

Edytowane przez Czaja911

Ja akurat uważam, że przynęta jest ważniejsza, bo to ją ryba widzi, nie wędkę.

Sprzęt ma mi umożliwić rzucenie gdzie chcę i poprowadzenie tak jak chcę, zaciąć rybę i ją wyholować.

Z łowienia kiepskimi kotwicami bierze się często problem z zacięciem i kolejne poszukiwania kija.

• Like 2

Właśnie w tych przerwach w łowieniu kiedy to idziemy pomacać, poczyścić sprzęt w zacisznym kącie domu zaczynamy zauważać że coś jest nie tak z wędką, bo jedna przelotka jakoś nie w osi, a lot łączenie wędki coś słabo trzyma, bo tak jakby za dużo lakieru nagle się zrobiło na omotkach...

Najgorzej jak późnym wieczorem, kiedy cisza w domu, zaczynamy kręcić kołowrotkiem...

O zgrozo...

Coś zaszumi, coś stuknie delikatnie, i wogóle jakoś tak badziewnie kręci.

I wtedy się zaczyna...

• Like 1