Tomek Wielgus Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Muchy na 6 pochłoną spokojnie - patrz na jakie woblerki łowi się jazie Jak znajdę chwilkę to wrzucę fotki moich much , ja jazie i klenie łowię zawsze na jedną muchę , w ogóle ,na dwie łowię rzadko , na krótką nimfę lipienie , oraz czasem przy streamerowaniu za pstrągiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Łowi ktoś jeszcze jaśki na muchę? Mi tydzień temu udało się coś połowić. Co ciekawe, wzięcie miały koniki piankowce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Łowi ktoś jeszcze jaśki na muchę? Mi tydzień temu udało się coś połowić. Co ciekawe, wzięcie miały koniki piankowce.kolego Undre w jakiej klasie sprzęt i jaki sznur pod takie łowienie?sam przymierzam się do jaśków i kleni na tego typu muchowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A wczoraj pokazywały się na powierzchni i zbierały jakieś mikro coś...Woblerki tylko delikatnie trącały, a na muchi by może coś się wydarzyło...oczywiście została w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Łowi ktoś jeszcze jaśki na muchę? Mi tydzień temu udało się coś połowić. Co ciekawe, wzięcie miały koniki piankowce. @undre na Wiśle już zbierały czy to jakaś mniejsza rzeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak dotąd udawało mi się tylko na mokrą muchę Suchara jeszcze nie testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 kolego Undre w jakiej klasie sprzęt i jaki sznur pod takie łowienie?sam przymierzam się do jaśków i kleni na tego typu muchowanie. Klasa sześć, łowie WF-ką.@undre na Wiśle już zbierały czy to jakaś mniejsza rzeka? Mała nizinna rzeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mnie w tym roku znowu ciągnie nad Wisłę ...Chyba jeszcze trzeba trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Jakby co Daniel ja zawsze chętnie potowarzyszę z muchą na Wisełce Też mnie już ciągnie. Nie byłem od października zeszłego roku nad królową Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jakby co Daniel ja zawsze chętnie potowarzyszę z muchą na Wisełce Też mnie już ciągnie. Nie byłem od października zeszłego roku nad królową Nie ma sprawy. Obgadamy strategię w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Fajny temat Na wiśle jeszcze nie próbowałem, jedynie na przydomowych rzeczkach z różnym skutkiem. Ale kleni zdecydowanie więcej się trafiało... głównie na mokrą muche i dość delikatnie w klasie #5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 U nas wczoraj wreszcie poleciał chruścik w miliardach szt. Z pozornie martwej wody wyłoniły sie jazie i klenie. Na 4 łowiących w godz.17-20 padło 46 szt. Ilości brań nie zliczę. http://www.lodzkiprzewodnikwedkarski.pl/index.php/forum/jak-bylo-na-rybach/4-sezon-2014?start=40#527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 zasady połowu jazi które mi się sprawdzają : Jaź cię nie moze widzieć jak cię widzi zapomnij o braniu idź do domu Nie wolno stać w wodzie Najlepiej siedzieć schowany w wysokiej trawie z oczami na wierzchu Rzuty sznurem, tylko ruch nadgarstka nie machać kijem, delikatnie położyć sznur na wodzie Nie łowić na tzw przepływankę , rzucać pod drugi brzeg i ściągać delikatnymi szarpnięciami po łuku Jaź nie uderzy jak pstrąg bierze bardzo delikatnie sam się nie zatnie dobrze jest go widzieć, podchodzi do przynęty otwiera pysk i zamyka, wtedy zacinamy.Przynęty: wszelkie mokre muchy które stosuję na pstrąga.Choć jest jedna bardzo skuteczna: ogonek delikatny 3-4 czarne marabuty o długości 1 cm, czerwona krótka dupka, tułów z pawia przewiązany drucikiem i złota główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Moje zasady są zupełnie inne bo i wymagania wody są inne. Nie jestem w stanie podać muchy z brzegu,gdyż szerokość rzeki to 50 metrów. Podchodzę do ryb na odległość rzutu. Na 100% one mnie widzą. Łowię właśnie na przepływankę. Oczywiście mowa tutaj o suchej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Łamię parę wymienionych wyżej przez kolegę zasad i jakoś biorą.Rzeka średnio 10m, łowie z wody, nie poszarpuje przynętą prowadzę w dryfie, często nie ma możliwości podać z rzutu i zapodaje techniką rolowaną i często linka chlapnie.No ale każda rzeczka rządzi się swoimi prawami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi