pablo__20 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Nie tak miał wyglądać ten sezon.Wysoka woda wszystko popsuła. Aktualny stan wody nadal o metr za wysoki.90% miejscówek niedostępnych.Dziś pierwszy raz wybrałem się celowo na brzany, ale jakoś bez szczególnego przekonania. A jednak się udało. Dwa brania i dwie rybki, w tym jedno "dzieciątko".Może jeszcze nie wszytko stracone.Pozdrawiam Paweł. W porównaniu do kolegów łowię bardzo lekkim zestawem. Kij SG parrabelum 3-16g 2,79 długości plecionka 0.10 i fluorocarbon 0,25, ale nie łowię z brzegu tylko z pontonu. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 A na Warcie poziomy typowo brzanowe. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) W tym roku faktycznie zmiany pogodowe i poziomu wody płatają figle i osłabiają żerowanie ryb. W sobotę wybrałem się nad Wisełkę z myślą o boleniach lub kleniach . Niestety nie pokazywały się kompletnie. Pomyślałem , ze może spróbuję bardziej z dna, może jak nie boleń i kleń to może brzana?I udało się skusić skutecznie w ostrym nurcie opaski dwie basie, a dwie spadły. Brzany zawsze dają mi dużo radości zwłaszcza jak uda się je doprowadzić do podbieraka.Lekki spining do 18g, Krakusek nr.4,żyłka 0,25.Przepraszam za zdjęcia, ale znowu bez statywu..I druga Edytowane 20 Lipca 2020 przez jerzy6 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) wędka Shimano beastmaster 3-15 g długość 3 m, plecionka 0,06 i fluorocarbon 0.20 Edytowane 21 Lipca 2020 przez brek69 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 A pochwalicie się jakimi woblerami jesteście w stanie zejść do tych ryb w dużym nurcie? U mnie jedynie Dorado blagier czasem się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 ja łapie na Siek Kat 4.5 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trygram Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Wysoki stan Nysy, mocny uciąg. Zrezygnowany zakładam koguta i rzucam "pod prąd", by nurt toczył kulkę praktycznie po dnie. Na środku rzeki, w najgłębszym miejscu branie. Kilka minut i zapozowała, potem szybciutko do wody. Pierwsza natomiast w tym roku połakomiła się na blachę Jacka Hetflaisza-była tak silna, że po kilku minutach na węźle puściło i już po zawodach. St Croix Wild River Ws86MHF2, plecionka Dam 0.12. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Koleżanka z wąsami ???? 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Odrzańska. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niusio99 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Panowie pytanie. Jakie woblery sprawdzają się wam w połowach brzan? Chciałbym się nie na nastawić, a nie wiem konkretnie jakie woblery wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Brzanówki od Janusza Widła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluson Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Dorado invader, stick. Rapala countdown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Za to właśnie lubię Odrę. Jeden z lepszych dni jakie pamiętam.Łącznie 6 brzan plus ładny jaź i dużo okoni.Woda idzie w górę i chyba to pobudziło ryby do żerowania.Sprzętowego bez zmian kij do 17g /linka 0,10 z fluo 0.28 i na końcu 5 cm woblerek. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) 70 coś Edytowane 12 Września 2020 przez TOMI803 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Kilka piknikowych Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 [emoji6] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Ostatnie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Teraz ostatnie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) 12.09.2020 r. invader 5 i 6 cm, rzeka San Edytowane 23 Września 2020 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Długo nie miałem okazji pochodzić za brzanami, wczoraj przypomniałem sobie jak piękne i silne są te ryby . 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Rzeka to San, na końcu zestawu gumka a ' la jaskółka. Edytowane 23 Września 2020 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Mnie też udało się złowić brzanę. Całe 64cm.a hol jakby była dwa razy większa. Może dlatego, że złowiłem ją muchówką TRAPERA w klasie 3 AFTM. Nimfa to brązka z fluopomarańczową kulką 4mm. Żyłka jak na brzanę cienka bo 0.16mm. Łowisko to przepiękny Poprad. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Idzie fala. W tym roku się nie wyłowiłem. Chyba czas na boleń/sandacz 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Zrobiliśmy z Darkiem taki filmik o "Sanowych Brzanach" trochę jako poradnik trochę żeby pokazać woblery (wiadomo).Wrzucę go tutaj (jeżeli nie to proszę przenieść lub usunąć) i mam pytanie czy to co chcieliśmy przekazać ta odrobina porad jest pomocna, czy jest jakiś temat na którym należałoby się skupić bardziej.Sprawy techniczno produkcyjne pomińmy 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi