Skocz do zawartości
  • 0

Galeria fotograficzna

@slider@

Pytanie

Moze by zaloczyc galerie fotograficzna gdzie bedzie mozna pokazac innym uzytkownikom tego forum zdjecia znad naszych wod a takze zagranicznych, a takze pokazac na jakim sprzecikiem lowimy albo pochwalic sie zbiorami np wlasno recznie robionymi woblerami , unikatowym sprzetem.

Pozdrawiam

Slider <_<

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja naprzyklad bym zdjęcia ( ryb/wędkarz z rybą/podwodne ) podzielil na gatunki

Szczupak,okoń itd.

Do tego galeria z zdjęciami typu krajobraz,jeziora,rzeki.

Zdjęcia z imprez krajowych i zagranicznych,spotkań,targów.

Oraz galeria sprzet,przynęty.

To takie moje malutkie sugestje :D

• 0

Również byłbym za prostą formą galerii.

Może coś takiego?

1. Imprezy i wydarzenia

2. Nasze wyprawy, w tym nasze trofea

3. Przyroda, w tym krajobrazy i to, co nad, i pod wodą.

4. Sprzęt i przynęty

Ewentualnie galeie autorski, bo aż się prosi zrobić dla paru osób :D

• 0

A ja sie zastanawiam kto za to wszystko zaplaci? O ile sie nie myle oplata za utrzymanie zalezy od transferu, a zdjecia swoje waza . Teraz mamy mozliwosc zamieszczania zdjec w wiadomosciach, zatem zakladam ze utworzenie galerii = odebraniu mozliwosci zamieszczania zdjec w wiadomosciach ?

Sorry ze wyskakuje jak jakis ksiegowy tutaj B)

• 0

Friko,

Spróbujemy uruchomić galerię. Zobaczymy jaką będzie cieszyła się popularnością i podejmiemy odpowiednie decyzje. Mnie troszkę martwi, że na prawdę świetne, wręcz profesjonalne zdjęcia są pochowane gdzieś wewnątrz forum.

Pozdrawiam

Remek

• 0

-Odzieny dzial na POLSKIE REKODZIELO

[zeby nie mieszac z plasikowymi ]

-ryby

-przynenty [ogolnie]

-lowiska[rzeki jeziora]

-zloty,spotkania,targi i inne biby

-pory roku [czyli sezon na poszczegolne gatunki ryb]

-krajobrazy

-top10 [najlepsze wedlog uznania formowiczow]

-sprzet na lodzi [echosondy,silniki,itd-itd]

-C&R -[wyposzczane rybki]

-podroze[wiesci z poza kraju]

• 0

Remek,

moim zdaniem prosto i przejrzyscie.

- ryby. jak się będzie zwał tak się będzie zwał ale musi być dział z fotografiami ryb po prostu. Nie muszą być okazy, ale fotografia musi być piękna, artystyczna. Chłopaki na forum udowodnili że i 10cm okonka można pięknie sfotografować. Czyli ryba w obiektywie artysty-fotografika. To jest forum wędkarskie, więc ryby powinny byc na pierwszym miejscu moim zdnaiem.

-------------

i to by w zasadzie wystarczyło powiem szczerze, przynajmniej na początek. Jeżeli chodzi o imprezy wędkarskie to mamy artykuły ze zdjęciami, i generalnie możliwośc zamieszczania zdjeć w wiadomościach zaspokaja większośc pozostałych potrzeb. Poza tym, galeria ma być jak rozumiem rodzajem wizytówki, miejscem do publikacji zdjec wybranych, szczególnych, spelniajacych kryteria maximum, a nie kryteria minimum.

-------------

jezeli czujesz organiczna i nieodparta potrzebe rozbudowanej Pozstruktury galerii, to moge zaproponowac 1, gora 2 dzialy.

Jesliby mial byc to 1 dzial, niechaj mu bedzie pozostale cos w tym stylu. Czyli z jednej strony ryby - z drugiej cala reszta.

jezeli mialyby byc 2 dzialy, proponuje niachaj to bedzie sprzet i pozostale. Sprzet w rozumieniu szerokim, czyli przynety, kije itp. , w kategorii pozostale - to co nie zmiescilo sie w poprzednich dwoch.

Galerii w ulkadzie wiekszym niz 3 foldery nie jestem sobie w stanie na dzis wyobrazic.

Tyle mojego wkladu w odpowiedzi na zaproszenie do dyskusji.

Pozdrawiam

• 0

chyba wszystko juz koledzy powiedzieli,

mysle ze jak na poczatek nie ma co szalec z iloscia folderow w galerii. wystarczy 3-5.

Co do opłat za serwer, to myślę, że popularność strony rośnie z dnia na dzień i na pewno znajdzie się jakiś sponsor, który za np. banner zapłaci za serwer. jeśli nie to na pewno znajdą się chętni, którzy będą skłonni nie dać raz w niedziele na tace, a odłożyć datek na serwer, żeby móc korzystać z jerkbaita :lol: :lol: :lol:

a co do akceptacji fotki przez admina to nie do końca się zgodzę. może by tak do galerii autorskiej wrzucać co się chce (nie koniecznie na serwer, można na jakiś darmowy upload) a chcąc umieszczać zdjęcia w innych galeriach, trzeba by przeskoczyć admina

• 0

Remku kupiłeś aparat? <_< , gratuluje ...

Galeria powinn zawierać 1 maksymalnie 2 foldery , z prostej przyczyny , mając 10 kategorii będziemy się zastanawiac nad tym gdzie dane zdjęcie pasuje ... Co do zatwierdzania przez admina, uważam to za najlepszy pomysł w galerii z prostej przyczyny , forum ma styl i klase w momencie gdy każdy zacznie wysyłać co jemu sie akurat podoba galeria będzie podobna do setki innych znajdujących się na stronach wedkarskich , a co tam jest sami wiecie ... a ja nie chce oglądać waszych kuchni... <_< , z czasem gdy już będzie troszke zdjec , może bedzie można zrezygnować z admina , bo jesli bedzie wysoki poziom , to nikt nie wstawi gniota bo sam stwierdzi , ze mu nie pasuje jego zdjecie do calosci ... Oczywiscie istnieje ryzyko , ze admin bedzie na tyle surowy ze nie bedzie zdjęć , albo bedzie faworyzowal swoich znajomych , co doprowadzi do niezdrowej sytuacji i statycznosci galerii co z kolei doprowadzi do reakcji buntowniczych ze strony użytkowników , a w konsekwencji do ogólnego niezadowolenia użytkowników , co bedzie owocowało spadkiem spoleczności jarkowej , co doprowadzi do odejscia sponsorów , co w konsekwencji może doprowadzic do zamkniecia forum , bo po co formum na ktorym nikogo nie ma ... jak wiec widzicie otwarcie galerii moze spowodowac upadek jerkbaita , może warto to jeszcze przemyślec? <_< <_< <_< .. oglądaliście film REJS? :mellow: :mellow: :mellow:

• 0

Ja bym chętnie zobaczył dwa foldery:

1.Nasze ryby

2.Wędkarskie klimaty (tu byłyby krajobrazy i inne fotki z naszych wypraw)

Nie przesadzałbym z wymogami co do fotek,bo to nie forum fotograficzne,a skutek będzie taki,że fotki będą dawać 3 osoby na krzyż ,posiadające odpowiedni sprzęt i wiedzę.

Dla wielu z nas najważniejsze jest dobro rybek ,wiec nie ma czasu za zabawę w przdłużanie holu ,żeby ryba ładnie chlapnęła ogonem a poźniej jeszcze ,żeby cierpliwie pozowała do serii zdjęć.

• 0

Przedewszystkim to jest forum dla wędkarzy a fotografia jest tu tylko dodatkiem.

Słowo Galeria do nieczego nie zobowiązuje,przynajmniej nie w internecie.Tak poprostu zwykło nazywać sie na stronach,czy forach miejsca do zamieszczania fotek,i tyle.

Ze wzgledu na sprawność RO,nie miałem okazji oglądać ich zdjęć.

Na WCWI ta forma sprawdza się nieżle.

• 0

Remku, jeśli mógłbym słowo. Podoba mi się pomysł Galerii, nawet bardzo. Moim zdaniem na początek w zupełności wystarczy jeden dział, np. wędkarstwo w obiektywie :mellow: . I tyle. Co do oceny zdjęć przez redakcję - myślę, że na starcie jest to konieczne, do wyznaczenia jakiegoś poziomu. Cieszmy nasze oczy ładnymi obrazkami. Może kiedyś wydasz album Fotografie Jerbait :mellow:

Pozdrawiam, Jacek

Ps.

@Maciejowaty - w Galerii powinno znaleźć się to, co najlepsze. Do tego służy właśnie Galeria :mellow: