Skocz do zawartości
  • 0

Galeria fotograficzna

@slider@

Pytanie

Moze by zaloczyc galerie fotograficzna gdzie bedzie mozna pokazac innym uzytkownikom tego forum zdjecia znad naszych wod a takze zagranicznych, a takze pokazac na jakim sprzecikiem lowimy albo pochwalic sie zbiorami np wlasno recznie robionymi woblerami , unikatowym sprzetem.

Pozdrawiam

Slider <_<

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jacku,mam kolegę fotografa i wiem jak trudno jest zrobić dobre zdjęcie.

Obawiam się ,że na forum jest góra kilka osób,które są w stanie takowe wykonać(wiedza,doświadczenie,odpowiedni sprzęt).

Ja chciałbym ogladać fotki wszystkich forumowiczów a nie kilku osób.

Fajnie byłoby ,gdyby fotki można bylo komentować.Chodzi głównie o możliwość opisania wrunków połowu,przynęty,ew.miejscówki :mellow: itp.To pozwoli zdobywać wędkarską wiedzę i wyciągać jakieś wnioski dotyczące połowu danego gatunku.

Pozdrawiam :D

• 0

@Maciejowaty - oczywiście masz rację. Pisząc o poziomie prac, nie miałem na myśli jakiegoś niebotycznego poziomu. Wszak jesteśmy wędkarzami ;) Ale naprawdę nie chcę tu oglądać zdjęć z telefonów komórkowych, czy ze ślicznych łazienek :mellow: Trzeba się nieco postarać.

Mi również podoba się pomysł komentarzy pod zdjęciami.

• 0

Remek już napewno zadba o to,żeby nie oglądać nowego ręcznika i pięknych płytek w łazience ;)

Jak galeria ruszy to zobaczymy jak to będzie wyglądać :D

ps.troszkę głupio będzie wieszać zdjęcia obok twórczości Andrzeja Lipińskiego,Tomka w,czy Roberta....ale co tam :mellow:

• 0

Cześć,

Rzeczywiście chciałbym by jakość zdjęć galerii była na troszkę wyższym poziomie. Absolutnie wykluczam możliwość umieszczania zdjęć, które nie są zgodne ze ścieżką, którą obraliśmy C&R. Galeria również miała by być pewnego rodzaju wyróżnieniem dla osób, które wykonają ładniejsze zdjęcia. Możliwość publikacji zdjęć na forum pozostawiam w niezmienionej formie.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Moje kolejne dwa grosze.... ciesze sie ze przybywa zwolennikow... minimalizmu, jesli chodzi o strukture galerii :D

natomiast mam powazne obawy jezli chodzi o mozliwosc komentowania zdjec - bawiam sie ze moze przybyc kolejna dzialka do moderacji, a i tak jest kupe roboty na forum. Mozliwosc rankingu, jakies oceny poprzez zaznaczenie ilosci gwiazdek np - tak, ale mozliwosc pisemnych komentarzy - dla mnie nie.

Podobnie jak czesc przedmowcow opowiadam sie zdecydowanie za Galeria ... z wielkiej litery. Powielanie wzorcow funkcjonujacych w innych miejscach w internecie nic nie wniesie.

Nie widze nic zlego w wysokim postawieniu poprzeczki dla zdjec funkcjionujacych w Galerii. Moim zdnaiem poprzeczka powinna byc postawiona bardzo wysoko, nawet jesli ograniczy to ilosc prac zamieszczanych w galerii, to trudno. Dla fotografii amatorskiej jest forum, Galeria to Galeria. Przecietne zdjecie to moim zdaniem za malo, jesli ma obowiazywac tylko jakis standard minimum to szkoda zachodu z tworzeniem Galerii - takie jest moje zdanie :D

Pozdrawiam

• 0

Cześć,

Generalnie, jeśli czasu starczy, galerię chciałbym uruchomić przed targami. Tam chciałbym umieścić zdjęcia, które będą prezentowane na ekspozycji. Niestety ostatnio liczba obowiązków mnie znacznie obciąża więc termin jest troszkę zagrożony.

Ja widzę galerię tak:

1. Ocena

2. Brak komentarzy - bo to kolejne miejsce w którym będę się musiał tłumaczyć dlaczego ten komentarz zostawiłem a tamten nie.

3. Zdjęcia powinny prezentować odpowiedni poziom - tzn. nie wymagam by były to zdjęcia artystyczne, a osoba je rąbiąca miała wykształcenie wyższe fotograficzne czy skończoną akademię sztuk pięknych - chodzi o pewną jakość, z której ta galeria miałaby słynąć. Widząc zdjęcia publikowane na forum jestem przekonany, że prac będzie sporo i będą to zdjęcia nie tylko jednej lub dwóch forumowiczów.

4. Podział - ja to widzę tak - minimalizacja ale jednak

- Wędkarz i ryba w akcji - ogólnie zdjęcia wędkarskie

- Rekordy forumowiczów - duże ryby i rekordy naszych forumowiczów

- Przyroda wędkarska - zwierzęta, niekoniecznie ryby, oraz krajobrazy, widoki i ciekawostki - oczywiście tematyka około wędkarska

- Sprzęt wędkarski w obiektywie - ładne zdjęcia przynęt, kołowrotków oraz wędzisk i innych drobiazgów

5. Zdjęcia do poszczególnych kategorii będą mogli dodać wszyscy ale administrator będzie to akceptował.

Pozdrawiam

Remek

• 0

2. Brak komentarzy - bo to kolejne miejsce w którym będę się musiał tłumaczyć dlaczego ten komentarz zostawiłem a tamten nie.

no tu bym sie nie zgodził, jak beda komentarze nie odpowiednie to znajdzie sie na pewno chetny do moderowania...

a co z galeria autorska??

• 0

no tu bym sie nie zgodził, jak beda komentarze nie odpowiednie to znajdzie sie na pewno chetny do moderowania...

a co z galeria autorska??

Zróbmy tak. Posłucham jeszcze innych opinii. Jeśli rzeczywiście większość będzie za to uruchomię z komentarzami jednak od razu sobie zastrzegam, że jeśli będzie dużo wpisów niezgodnych z linią to wyłączę tą opcję - zamiast moderować wolę napisać kilka fajnych artykułów albo dodać nową funkcję na forum (to samo dotyczy forum głównego).

Galeria autorska na razie nie. Tutaj to już wymaga ogromnego zaangażowania i integracji z forum itd. Przykro mi ale wymaga to dość sporych zmian w systemie i musiałbym dłużej pogrzebać byście mieli tylko jednego nicka do logowania. W przyszłości może tak, teraz nie. Uruchomimy wersję podstawową to zastanowimy się co dalej.

Pozdrawiam

Remek

• 0

- Przyroda wędkarska - zwierzęta, niekoniecznie ryby, oraz krajobrazy, widoki i ciekawostki - oczywiście tematyka około wędkarska

Przyroda wedkarska ??? - tematyka okołowędkarska - w Galerii??? to co by tam sie przykladowo mialo znalezc???? Moze zmienimy profil strony na jakas turystyczno-krajoznawcza :huh: :huh: :huh:

• 0

Jestem zdania zeby nie dawac ani ocen ani komentarzy , bedzie to prowadzilo do niezdrowych awantur .. I co to jest ocena ? , Robert oceni surowo , ja też i paru innych również wiec za chwile zaczna sie pretensje , jak to na RO mam maks a u was tylko 3! itp... Zakładamy , że zdjęcie zaakceptowane jest warte tego by je pokazać i koniec , po co oceny ? , zeby sie dowartościowac ? nie róbmy tego co jest na innych portalach .... bo jak zauważyl kolega to jest portal wedkarski nie fotograficzny , a jesli tak jest to po co oceniac ? Cieszmy oczy pięknymi zdjęciami i stwóżmy wizytówke JERKBAITA...

To jest oczywiście moje zdanie , i można się z nim zgodzić lub nie ..

• 0

Popieram to, co napisał Tomek i podtrzymał Friko. Jeśli dobrze zrozumiałem ideę galerii, to nie jest jej celem konkurs piękności, dowartościowanie się, ani wyścig; zwłaszcza, że w tym wyścigu - że użyję terminologii sportowej - od razu znaczna część uczestników (w tym ja Embarassed) zostałaby zdublowana przez określone siły (osoby) :lol:.I w ten prosty sposób zwalimy całą odpowiedzialność za kontrolę jakościową na Wielkiego Admina :mellow: oraz oszczędzimy sobie uczucia zawodu (nie zawodu fotografa).

Pozdrawiam,

• 0

he he... no... ja to na pewno nie bede mial startu do tej galerii :lol: chyba ze jakies zdjecie fuksem mi wyjdzie :huh: ale za to popatrze sobie na piekna, artystyczna fotografie, ktorej nie bede musial wyszukiwac sposrod wielu - po prostu bardzo ladnych - zdjec, jak teraz na forum.

• 0

Popieram Tomku niepotrzebne są jakiekolwiek oceny bo admin bedzie zapracowany i jakieś niepotrzebne przepychanki moga być co niesluży wzrowej atmosferze panującej na Jerkbait.pl :D

A @Remku jakie mialyby rozmiary prace do galeri?

• 0

Może troszkę późno się odzywam ale:

- jestem za tym aby Galeria nie była podzielona na różne kategorie. W zupełności wystarczy jedna kategoria, np. Wędkarstwo w obiektywie. Większa ilość kategorii jest zupełnie niepotrzbna i galeria stanie się nieczytelna.

- ocenom zdjęć mówię zdecydowanie NIE.

- komantarzom pod fotkami mówię zdecydowanie NIE.

- myślę, że w Galerii powinny znaleźć się tylko najlepsze i ciekawe zdjęcia wędkarskie. Na forum nadal istnieje możliwość dodawania zdjęć do wątków więc nikt nie powinien poczuć się pominięty. Galeria powinna trzymać wysoki poziom, a jestem przekonany że każdy będzie dążył do tego aby jego zdjęcia były coraz lepsze.

To chyba tyle. :D

• 0

Może troszkę późno się odzywam ale:

- jestem za tym aby Galeria nie była podzielona na różne kategorie. W zupełności wystarczy jedna kategoria ... większa ilość kategorii jest zupełnie niepotrzbna i galeria stanie się nieczytelna.

- ocenom zdjęć mówię zdecydowanie NIE.

- komantarzom pod fotkami mówię zdecydowanie NIE.

- myślę, że w Galerii powinny znaleźć się tylko najlepsze i ciekawe zdjęcia wędkarskie.

a ja sie pod tym podpisuje :D