gaweł Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Szanowne Koleżanki i Koledzy.Miło mi jest poinformować o imprezie w wędkarstwie castingowym w którym bierze udział Jerkbait.pl.I za to jako organizator bardzo dziękuję.Zloty castingowe na Żarnowcu odbywają się już 11 lat.W tym roku XI Spotkanie Przyjaciół Castingu jest pod tytułem-Lew's Casting Pike Cup Żarnowiec 2020.Termin Spotkanie to 28.08-30.08.2020-ostatni weekend wakacji.Baza willa Orfa w Nadolu.Co będzie w tym roku?Ten rok jest jak wszyscy wiemy specyficzny,trudny przez pandemię Covid-19.Ale będzie dobrze /maseczki będą a płyny do dezynfekcji w zależności od potrzeb,czyt.procentów też /Sponsorami w tym roku są firmy:Lew'sFox RageSalmo PolandZew PrzygodySavage GearGraphiteleader Varivas PolandJerkbait.plAndrzej WiznerHarjer hand madePatronat medialny-Wędkarski Świat/Paweł Mirecki/Odbędą się pokazy nowości sprzętu castingowego oraz przynęty miękkie i twarde.Konkurs rzutowy do koła ratunkowego na jeziorze poprowadzi Piotr Piskorski/wędki i sprzęt firmy Lew's/Krzysiek Kuryło zrobi krótki pokaz medialny na temat wędkarstwa castingowego w Polsce.Będzie tez giełda wędkarska.Dwa ognicha do rana/ w tym;pstrągi wędzone na gorąco,łosoś , troć i śledzie w zalewie wg.mojego przepisu,karkówka,kiełbaska,kaszanka i coś tam jeszcze ,zupa chmielowa-Specjal /O nagrodach długo bym musiał pisać ale jest tego trochę Koszt imprezy wynosi 350pln.W tym :noclegi od 28.08 do 30.08 ze śniadaniemdwa ognichazestaw startowy/przynęta Fox Rage/koszulka zlotowa.Są jeszcze miejsca.Zapraszam.Informacje będę zamieszczał w miarę możliwości/od 27.07 do 03.08 będę nieosiągalny-urlop z małżonką /Ps"w zeszłym roku byli przedstawiciele Jerkbaita.pl i mogą coś tam powiedzieć" 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Kurczę jak człowiek słyszy o takich imprezach to by ten casting kupił choćby po to żeby moc przyjechać Cóż jestem psychicznie albo moze i technicznie z roku na rok coraz bliższy tej decyzji ale jakoś nie mogę sie zebrać na zakup pierwszego zestawu castingowego .W każdym bądź razie gratuluje imprezy oby tak dalej .Pozdrawiam Krzysiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 (edytowane) Kurczę jak człowiek słyszy o takich imprezach to by ten casting kupił choćby po to żeby moc przyjechaćCóż jestem psychicznie albo moze i technicznie z roku na rok coraz bliższy tej decyzji ale jakoś nie mogę sie zebrać na zakup pierwszego zestawu castingowego .W każdym bądź razie gratuluje imprezy oby tak dalej .Pozdrawiam KrzysiuBiorą udział i tacy którzy na casta dopiero zaczynają.A tutaj można porzucać,obejrzeć wszystko co jest w temacie castingu.Arms Leggera wszelakie Megabassy i Daiwy,Shimano po Chińskie wynalazki o przynętach nie wspomnę.Będą fachowcy z Polski i ci którzy się uczą.Atmosfera Przyjacielska i pełny luz aczkolwiek z dozą zawodniczej adrenaliny bo nagrody dosyć cenne są Zapisy są do piątku,potem zamykam listę.Bo zresztą jak co roku miejsc wolnych mało zostało.Pytania proszę w wątku lub na priv. Edytowane 20 Lipca 2020 przez gaweł 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 hej, a napisz proszę coś więcej, w sensie to będą zawody indywidualne na Żarnowcu 2-dniowe? Czy po prostu zlot z konkursami, nagrodami i różnymi ciekawostkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 hej, a napisz proszę coś więcej, w sensie to będą zawody indywidualne na Żarnowcu 2-dniowe? Czy po prostu zlot z konkursami, nagrodami i różnymi ciekawostkami?Nie są to zawody typowo wędkarskie.Jest to Spotkanie fanów wędkarstwa castingowego.Oczywiście jest nutka rywalizacji bo za złowienie największych ryb są nagrody od sponsorów.Nie ma ciśnienia,każdy jest swoim sędzią.Czyli po prostu zlot z konkursami A że się już od wielu lat przyjęło co najmniej dwa metrowe rybska są łowione.Rekordem Spotkania jest 124cm/Endriu Przybytek/ale było sporo sto kilkanaście.Co roku niektórzy biją swój życiowy PB/wisienką na torcie było zwycięstwo najmłodszego uczestnika w zeszłym roku,pobił Endriu o 1cm -108cm/Będzie A.Wizner/opowie o szczupakach,doradzi,podpowie/, Marek Szymański/próbuje złowić sumy na Żarnowcu, bo są i to nie małe/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 brzmi bajecznie a jak z łódkami? ja mam ale semper 380 to ona chyba za mała na fale żarnowieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) brzmi bajecznie a jak z łódkami? ja mam ale semper 380 to ona chyba za mała na fale żarnowieckie 380/jaka wysokość burty/ to minimum,zależy też od pogodySą łódki jeszcze dwie-A.WizneraRomana/2płaszcze/420Z wyposażeniem i silnikiem/6km/ + 5 litrów paliwa na dzień-koszt 150plnBez silnika/z wyposażeniem/-80pln3 łodzie z Orfy/Alfa 390/ już zajęte.Ps"została ostatnia już łódka" Edytowane 21 Lipca 2020 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 dziękuję, jak pogoda byłaby znośna to ta moja pewnie da radę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Chyba nie pozostaje nic innego jak przyjechać i samemu się przekonać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Chyba nie pozostaje nic innego jak przyjechać i samemu się przekonać Już z Bartek wszystko mi powiedział. Witamy na pokładzie. Doszedł nowy sponsor -StarTbajt/Jacek Grzeszczyk,będzie z ekipą/ 5 łodzi które miałem już zarezerwowane.Zostało jeszcze wolnych 6 miejsc Edytowane 22 Lipca 2020 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 StarTbajt chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 brzmi bajecznie a jak z łódkami? ja mam ale semper 380 to ona chyba za mała na fale żarnowieckie Po Żarnowcu pływałem pontonem 330 przy fali ok 30 cm, i było raźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jeśli chodzi o StarBajt JG to powinien być oddzielny temat chyba tu założony ... na FB już jest :bighair: :bighair: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Jeśli chodzi o StarBajt JG to powinien być oddzielny temat chyba tu założony ... na FB już jest :bighair: :bighair: Nie bardzo rozumiem.Dla każdego kto sponsoruje imprezę wędkarską trzeba założyć oddzielny wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 StarTbajt chyba.Jednak wcześniej dobrze napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Projekt zlotowej koszulki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Podoba mi się, że łykniemy cov-19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Podoba mi się, że łykniemy cov-19 Oj tam Robercie,szczupaki walą w covida a my .......z nutką dekadencji przy Wojtusiowym kaloryferze i Andrzejkowej M. gitarze Centrum Wędkarstwa Gdańsk dołączył do grona sponsorów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Nie wiem czy szczupaki łykną Covida, ale sumy-owszem, z powierzchni????To specjalnie dla nich???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Jutro ruszam na Mazury Się zapewne z Gryniem spotkam i z Kolegami z GSW/baza Papówka/Andrzejem Kujszą i innymi Wszelkie informacje i listę uczestników napiszę po 03.08 I wstępny program imprezy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 (edytowane) Grono Sponsorów się powiększa Kaszub Baits-Radek Cyrson funduje kilkanaście swoich jerków Ja na nie połowiłem na Żarnowcu i Mazurach-świetne są W piątek podam informacje na temat programu imprezy.Środki dezynfekujące zewnętrzne i wewnętrzne będą Są jeszcze miejsca wolne/są nowe dobudowane pokoje w Willi Orfa/ Pożegnanie wakacji nad Żarnowiecką wodą już niedługo No i zapomniałem-po raz pierwszy będzie duży puchar/od tajemniczego sponsora/-ten co złowi największą mamuchę to będzie musiał.... Edytowane 9 Sierpnia 2020 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 A propo to konkurs rzutowy do koła ratunkowego wymyślił Piotrek Piskorski /nagroda Special One Salmo/Będą 3 zestawy z kijami Salmo i multikami Lews'a Marek Szymański opowie o łososiach i sumach a Andrzej Wizner zbajeruje o możliwości złowienia szczupaka 140+ Do tego pokaz Krzyśka Kuryły ,opowieści Andrzeja Przybytka o Rugii i wiele innych atrakcji w tym urodziny jednego Moda z Jerkbait.pl To już niedługo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy przewidywane jest 15 sekund na moją wypowiedź? Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy przewidywane jest 15 sekund na moją wypowiedź? Nawet 20 Giełdę sprzętu castingowego/wędki,multiki,przynęty itp/może zrobimy w niedzielę 30.08? Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez gaweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jak wiem z doświadczenia to w niedzielę ludziska się pakują i chcą jak najszybciej wyjechać do domu zaraz po zamknięciu zlotu.Nie ograniczał bym giełdy do sprzętu castingowego ... zawsze mamy uczestników z kołowrotkami wiszącymi pod kijem Sygnał do giełdy dał bym już w czwartek bo już będzie sporo uczestników a potem kontynuował w piątek i sobotę. Idealnie jest kupić sprzęt, który można od razu przetestować i wygrać nim zawody ...ale to Dyrektor decyduje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi