Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie tak to wygląda ,ale w praktyce często bywa inaczej.Rozbieżności mogą być spore .

Phenixy nie do końca są takimi typowymi muchówkami,bo mają wyrażnie bardziej mięsiste(i mocniejsze) dolniki. Jako muchówki wole jednak inne blanki. :)

Ale pewnie fajne spiny można na nich budować....

Teoretycznie tak to wygląda ,ale w praktyce często bywa inaczej.Rozbieżności mogą być spore .

Phenixy nie do końca są takimi typowymi muchówkami,bo mają wyrażnie bardziej mięsiste(i mocniejsze) dolniki. Jako muchówki wole jednak inne blanki. :)

Dlatego napisałem, że poglądowo :) .

Ładnie ci się kręcą te kije i widać cały czas postępy i innowacje w Twoim montowaniu. Gratuluje i pamietaj wedle zasady kto kręci ten ma.

...za malo czasu na ryby..... ;)

Co do blanku muchowego myślałem o czymś takim wa czterech kawałkach ok.10' co na wyjazdach do Anglii obskoczyło by mi szczupaki i zedy na Tamizie (gumy 3-5" + łby nawet do 30g,wahadła 10-30g i woblery 7-12cm) oraz na plaży troty i bassy (arsenał podobny).

Dzięki WOBI za dobre słowo . Na przełomie stycznia/lutego mają dotrzeć nowe blanki i planuję budowę odjazdowej wędki właśnie z dzieloną rękojeścią.Nie będą to wodotryski typu sreberka i duperelki ale sądzę że uda mi się wykonać perfekcyjne narzędzie do połowu sandacza w bardzo ciekawym Design. A twoje wędzisko podoba mi się bardzo ,napisz jaką odległość dałeś od końca blaniego do środka stopki i w jakiej odległości jest punkt wyważenia wędziska oraz ile to cudo waży.

kijek waży 182g,z czego 12 dodałem ,od dupy do środka stopki ma 33,2cm, a wyważa się przy moim zauberze (328g z pełną szpulą) 8 cm od środka stopki (12g ołowiu przesunęło wyważenie o prawie 2 cm).

dodam tylko że nie jest mega lekko uzbrojony: fuji sic LV 30-20-16-10-8-2x7 2x L6+tip.

pierwotnie miał być w minimach,ale czekam na nie już miesiąc...

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

10MLXF2 - jeden z moich ulubionych rzecznych uniwersałów  (drugi to 10MXF2), niektórzy twierdzą że to przestarzałe konstrukcje,dla mnie są ponadczasowe...

Nie znam innego lekkiego kija o tak szerokim spektrum zastosowania,od 2,5cm jaziowych bączków po boleniowe woby i gumy do 15-18g z mocą pozwalającą walczyć z prawie każdą rzeczną rybą.

W minimach jeszcze troszeczkę zyskał w skrajnie górnych zakresach...

Mam nadzieję że mój dobry kolega będzie zadowolony...

post-48686-0-00765800-1359194789_thumb.jpg

post-48686-0-41890200-1359194801_thumb.jpg

post-48686-0-15556100-1359194814_thumb.jpg

niestety nie było  jak dobrych fotek zrobić,zamiecie i zawieje...

Szoda Wobi że tak mało pokazałeś, ale rozumiem bo sam mam problem z aparatem .Z tego co widać  to kijek ładnie się komponuje z kolorem omotek oraz barwą koreczka .Bardzo to starannie dopieszczone, lakier ładnie położony, aczkolwiek klasa korka pozostawia troszkę do życzenia jak na tak szlachetny blank i następnym razem wybierz klasę wyższą białego koreczka no i czekamy na dalsze foty.Przelotki PacBay minima ?