zetika16 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 ale tak ogólnikowo to można przyjąć że tak jast :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Teoretycznie tak to wygląda ,ale w praktyce często bywa inaczej.Rozbieżności mogą być spore .Phenixy nie do końca są takimi typowymi muchówkami,bo mają wyrażnie bardziej mięsiste(i mocniejsze) dolniki. Jako muchówki wole jednak inne blanki. Ale pewnie fajne spiny można na nich budować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 ja narazie zrobilem jeden na blanku muchowym, i to w klasie 8 , ciekawy kijek wyszedl :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) ja myślę o tavelu na muchowym blanku jako o podróżnym uniwersale do przynęt 10-30, może 40g ciekawo w jakiej klasie dał by radę? 1024F mhx już się suszy,w sobotę pierwsze testy Edytowane 29 Listopada 2012 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Do 30g to pewnie w tym #9-10 by się obracać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Teoretycznie tak to wygląda ,ale w praktyce często bywa inaczej.Rozbieżności mogą być spore .Phenixy nie do końca są takimi typowymi muchówkami,bo mają wyrażnie bardziej mięsiste(i mocniejsze) dolniki. Jako muchówki wole jednak inne blanki. Dlatego napisałem, że poglądowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 1024F mhx już się suszy,w sobotę pierwsze testy Czekam na testy i pierwsze wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Robiłem teraz kilka spinów na blankach muchowych firmy Graphite USA i i ciężary rzutowe wychodziły mniej więcej tak:#9 ok 15gr#11 ok 30gr#12 ok 35gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ładnie ci się kręcą te kije i widać cały czas postępy i innowacje w Twoim montowaniu. Gratuluje i pamietaj wedle zasady kto kręci ten ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ładnie ci się kręcą te kije i widać cały czas postępy i innowacje w Twoim montowaniu. Gratuluje i pamietaj wedle zasady kto kręci ten ma. ...za malo czasu na ryby..... Co do blanku muchowego myślałem o czymś takim wa czterech kawałkach ok.10' co na wyjazdach do Anglii obskoczyło by mi szczupaki i zedy na Tamizie (gumy 3-5" + łby nawet do 30g,wahadła 10-30g i woblery 7-12cm) oraz na plaży troty i bassy (arsenał podobny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 St1024F po pierwszych testach bojowych,niestety ryby nie poczuł. Wnioski fajny uniwersalny kij nie tylko do opadu i sandaczy.obsługuje główki na max.30g łbach ,wobki 5-9cm i pewnie jakieś żelastwo do wira nr4 wachadla 25-30g. Foty z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Brawo WOBI ładna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Dzięki(i za inspirację). pozdro.wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wobi co prawda te dzielone nie moje klimaty ale ładnie patyczek się prezentuje.Ten drugi bardziej się mnie podobuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wobi co prawda te dzielone nie moje klimaty ale ładnie patyczek się prezentuje.Ten drugi bardziej się mnie podobuje . Mi też dzielone się nie podobały,ale jak zobaczyłem gripy Mistera z Hamburga to mi się zachciało coś podobnego sklecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzięki WOBI za dobre słowo . Na przełomie stycznia/lutego mają dotrzeć nowe blanki i planuję budowę odjazdowej wędki właśnie z dzieloną rękojeścią.Nie będą to wodotryski typu sreberka i duperelki ale sądzę że uda mi się wykonać perfekcyjne narzędzie do połowu sandacza w bardzo ciekawym Design. A twoje wędzisko podoba mi się bardzo ,napisz jaką odległość dałeś od końca blaniego do środka stopki i w jakiej odległości jest punkt wyważenia wędziska oraz ile to cudo waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 kijek waży 182g,z czego 12 dodałem ,od dupy do środka stopki ma 33,2cm, a wyważa się przy moim zauberze (328g z pełną szpulą) 8 cm od środka stopki (12g ołowiu przesunęło wyważenie o prawie 2 cm). dodam tylko że nie jest mega lekko uzbrojony: fuji sic LV 30-20-16-10-8-2x7 2x L6+tip. pierwotnie miał być w minimach,ale czekam na nie już miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jeden z mich ostatnich ST 1022 MHX,robiony na minimach od wysokiego V25 do 6tek+sic fuji. Wyszła fajna pstrągówka. pozdr.wobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 bardzo gustownie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Fajny patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasmar Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jeden z mich ostatnich ST 1022 MHX,robiony na minimach od wysokiego V25 do 6tek+sic fuji. Wyszła fajna pstrągówka. steee (4).jpg steee (6).jpg steee (19).jpg pozdr.wobiRzeczywiście fajna wędka. Czekam na pierwsze rybki by sprawdzić jej właściwości użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Dzięki Panowie. Marcin,a ja na info od ciebie jak się nią łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 10MLXF2 - jeden z moich ulubionych rzecznych uniwersałów (drugi to 10MXF2), niektórzy twierdzą że to przestarzałe konstrukcje,dla mnie są ponadczasowe...Nie znam innego lekkiego kija o tak szerokim spektrum zastosowania,od 2,5cm jaziowych bączków po boleniowe woby i gumy do 15-18g z mocą pozwalającą walczyć z prawie każdą rzeczną rybą. W minimach jeszcze troszeczkę zyskał w skrajnie górnych zakresach... Mam nadzieję że mój dobry kolega będzie zadowolony... niestety nie było jak dobrych fotek zrobić,zamiecie i zawieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Szoda Wobi że tak mało pokazałeś, ale rozumiem bo sam mam problem z aparatem .Z tego co widać to kijek ładnie się komponuje z kolorem omotek oraz barwą koreczka .Bardzo to starannie dopieszczone, lakier ładnie położony, aczkolwiek klasa korka pozostawia troszkę do życzenia jak na tak szlachetny blank i następnym razem wybierz klasę wyższą białego koreczka no i czekamy na dalsze foty.Przelotki PacBay minima ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dzięki Artur,korek A+ od rodzimych importerów,flor to nie jest aczkolwiek szpachli nie potrzebuje...Niestety flor ponad 2 razy droższy,a extra niewiele się różni od A+,co do koloru to mi najbardziej się podoba ciemny(czerwony) korek. Przelotki to minimy. pozdr.wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi