Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

10MLXF2 na dzisiejsze czasy to już kozacko mega szybki nie jest...

komplet przelotek minima4  które założyłem ważył 7,8 g (+ fuji sic 5,5 ok 0,3g) ,ten blank ma bardzo cienki czuły szczyt ok.1,6mm i przy szóstkach alconite już troszkę sie buja,na minimach piątkach (które mają śr.wewnętrzną fuji 6) stoi jak goły blank

co do cw. dolny poszedł do góry o ok.1g,ale nie mozna mieć wszystkiego...

nie mogłem go niestety porządnie przetestować ze względu na warunki.

Co do użyteczności 10(9)MLXFów podzielam Twoje zdanie. Najlepsze (najbardziej mi pasujące) 10lb jakie miałem, a przeszło ich sporo. Teraz Chcę sprawdzić 6+ 9MF2, bo praca zupełnie inna, a ma nisko dolne CW jak na taka moc (tak go "promuje" jeden z użytkowników j.pl)

Właśnie,praca pod obciążeniem podobna do batsonów,tzn.power dużo nizej niż w MLXF i MXF.

nie ma też tak wysublimowanej szczytówki,ale jak działa powiedzmy od 4-5 do 20g i ma te 15lb.to napewno grzechu wart...

choć mi MLXF i MXF obsługuja wszystko i trzeciego kija raczej między nie nie planuję,tym bardziej że wolę moc wyżej osadzoną na blanku

Pewnie to kwestia upodobań,ja lubie moc wysoko,przynajmniej jeszcze w kiju 15-17lb (do tej kategori zaliczam MXFy,nawet jeśli mają tej mocy troszkę więcej...).,bo w mocniejszym 20-25lb.to też bym wolał trochę niżej.Mi w MXFie podoba się to że przy odpowiedniej mocy lince kijek pięknie płynnie pracuje pod rybą,a spady zdarzaja się bardzo rzadko. 

co CP MT to tylko raz go miałem w łapach kijek zacny ale tak na moje oko do dół ma podobnie jak MXF a górą chyba troszeczkę mniej...

no chyba że dołem działa od 4-5g,to by idealni pasował  pomiędzy MLXF a MXF z 6+

Kijek zrojony na minimach math 25-16-10-v8- L 7-6-3x5+tip sic 5,5.

super szybki,mega czuły(mialem takiego w wersi CP i ten jest o wiele czulszy) ,a pod obciążeniem (rybą ) klasyczna guma lamiego :)

post-48686-0-50212300-1359552878_thumb.jpg

post-48686-0-97958500-1359552889_thumb.jpg

post-48686-0-26774900-1359552909_thumb.jpg

foty robione z ręki więc perspektywa na pewno trochę przełamana...

I tak i nie... ;)

Ja robię to tak,najpierw przesączam omotki zaczynając od opisu,porządnie wygrzewam żeby lakier ładnie wsiąkł. 

następnie wracam robię krawędzie i wypełniam,później w razie potrzeby modeluję i ewe. zbieram nadmiar lakieru z szczytowych Lek (jeżeli robią się babole).