Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

@Parf ta operacja została uruchomiona już dość dawno temu :lol:  ciekawe, który jesteś w kolejce? jak znam życie to Tomek też już wkręca w Wojtka śrubkę hehehehe a marzec tuż, tuż...

Kuba,nie będę wkręcał śrubki w Wojtka i ostro popędzał choć zaraz marzec,kwiecień.... :P .Mam w tym nawet swój cel-jest w szafie kilka kijków około 3m i niektóre nie były nad wodą od 2lat.Jak się człowiek przyzwyczaił do długiego patyka to łowił nim na okrągło,zaniedbując inne.Zaczęły chodzić po głowie myśli o wyprzedaży zapasów ,więc może przyszedł czas aby rozpocząć sezon tylko z krótszym,3 metrowym kijem wracając po latach do korzeni?Bardziej przyłożyć się do miejscówek gdzie długi kij nie jest bezwzględnie potrzebny i może odkryć coś nowego,bo od połowy maja to już ciężko będzie mnie przekonać abym zabrał nad wodę coś krótszego niż 4m.

Pozdrawiam Tomi B) .

• 2 tygodnie później...

No już się nie mogę doczekać kiedy patyki odbiorę, karpióweczki wyglądają przewspaniale ;)

Kamil mam nadzieję że realu też będzie super :)

Ja ostatnio zajmójęł się głównie adaptacją matchówek  na spiningi do łowienia klenio/jazi na małe przynęty w mocno zarośniętych rzeczkach i na przelewach tych większych.Najfajniejszym wynalazkiem ostatnich lat do takich kijkow okazały się minimy PB....

dwie skończone i dwie jeszcze w budowie...

post-48686-0-81126900-1362393532_thumb.jpg

post-48686-0-19983800-1362393542_thumb.jpg

post-48686-0-11061600-1362393550_thumb.jpg

post-48686-0-18616800-1362393557_thumb.jpg

Podczas pazernego rozszarpywania gilzy wywaliłem do kosza zawiniątko z żukami na szczęście telefon uratował robale od kontenera uffff mało brakowało bo pływają jak zawsze najlepiej jak tylko mogą pływać woblery. 

Dzięki Wojtek i mam nadzieję niedługo będzie gięcie  :P lancy 

Dzięki Rafał,ale prawda jest taka że blanki niektórych matchówek  pasują sto razy lepiej na kleniowo/jaziowy UL niż długie SSy.

Kuba fajnie że się znalazły,już myślałem że jakiś nadgorliwy listonosz nas ograbił... ;)

między matchówkami zaplątał się jeden normalny MLXF talona

post-48686-0-60544700-1362477872_thumb.jpg

jeszcze nie skończony,a pstrągi czekają... 

Edytowane przez WOBI

Przy najbliższej okazji zrobię fotkę z ugięcia przezbrojonego matcha. Co do wykonania to nie ma do czego się przyczepić :) , bardzo staranne wykonanie omotek i w ogóle ok. Dzięki. Miałem jechać wczoraj ale mroźny wiatr ze wschodu... szkoda gadać.

Zgadza się Rafał, ale tylko na czysta wodę bez zielska....

W zaczepach tylko match i chamski hol dają szansę na pokonanie klenia 50+

Już to kiedyś pisałem ,to są kije pod tego typu łowiska

post-48686-0-64618700-1362823520_thumb.jpg

Ostatni projekt match Tomiego (który z długim kijem i żukami spędza większość sezonu) ,nalepka i opis wykonane przez Tomka. Chciał mieć własny wkład w swój kijek.

post-48686-0-29035600-1362823649_thumb.jpg

post-48686-0-99223500-1362823658_thumb.jpg

PS.Paweł dzięki za miłe słowa,czekam na info z pola bitwy.

Edytowane przez WOBI

Co do gripów to tez wolałem klasyczne,ale zobaczyłem takie u mr.white'a i bardzo mi się podobają,zaczep to oczko z kwasówki 0,6mm,takie bardziej mi się podobają i są praktyczniejsze niż te klasyczne kwardatowe.

@popper,gnie się jak talon :) ,będę miał chwilę to zapodam jakieś foty na tle ściany.

Generalnie bardzo czuły delikatny szczyt ładujący się już od 2,5-3g , a dający sobie radę z agresywnym wobkiem do 6cm w nurcie i  do tego tak na oko z 12 lb. w dole.Dla mnie ideał pstragówki którą fajnie się łowi trzydziestaki,a mocy na rybę z 6 z przodu też jej starcza

post-48686-0-32457400-1363286476_thumb.jpg

foto z testów na łowisku przydomowym

Edytowane przez WOBI