piotrcarp Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Fajnie zrobiony kijek i piekne ugiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Krzyśku,szczyt ma dużo mocniejszy od talona MLXF którego znasz,a dołem gnie się bardziej,ale te 10lb. to z tych mocniejszych lb-esów.testowałem go na swoich przecinakach,ale spirita czy nawet od biedy trilla 7cm tez jeszcze myślę pociągnie. Jeżeli chodzi o te modne słowo ,to jak dla mnie znaczy to ze jest sprężysty i szybko gaśnie ale Rafał (Dąbek111) lepiej to opisał w jakimś poście. Dzięki Panowie,co do tej eMki to super-mega-szybka-extra-kosą nie jest ale kijek pod smużaki (moim zdaniem) nie musi być,ważne że poprawnie się ładuje od 1,5g,jest czuły i przez piękna progresję będzie bardzo dobrze trzymał jaziki zapięte za skórkę.Zresztą może właściciel napisze coś o nim jak pociąga na niego jakieś rybki.Mnie najbardziej urzekło w nim piękne progresywne ugięcie od samego szczytu ,bo większość kijów klasy UL zaczyna pracować od razu dużo dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ostatnio skończony SLF7610-2.Opisany jako 10lb i cw.4-15g.Na testach jeszcze dawał rade z kopytem 3" na 15g (razem 26g),to samo kopyto na główce 12g (razem-18g)to już na ostro,oporowo na rzece wir nr.3 pod prąd,na stojącej to i nr.4.Ładować zaczyna się od 4g.Kijek docelowo złożony na pstrągi,ale fajnie ogarnie też łódkowe bolki i szczupaki na lekko tzn. w przedziale 4-20g a i rybałka.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Fajnie wyszedł ten tofikowy badyl nie moj klimat ...ale fajnie....wez go jutro do auta to troche pozaginamy na kropach.....tych tofikowych 60+ moze nie pójdą drzazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No co ty,Piotrek i tak już prawie na zawał zszedł jak mu powiedziałem że 26g z niego latało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wobi wkradl ci sie maly blad, guma z glowka 15gr dala ci 26gr i ta sama guma z glowka 2gr lzejsza daje ci 18 gr powinno byc chyba 24gr skoro guma ta sama a tylko roznica 2gr na glowce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Wobi wkradl ci sie maly blad, guma z glowka 15gr dala ci 26gr i ta sama guma z glowka 2gr lzejsza daje ci 18 gr powinno byc chyba 24gr skoro guma ta sama a tylko roznica 2gr na glowce.Pozdrawiamgumeczka troche inna kpyta relax na 12g i mikado 15g 3 cale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 kopytko 3" Relaxa ,- waży ok 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Na testach jeszcze dawał rade z kopytem 3" na 15g (razem 26g),to samo kopyto na główce 12g (razem-18gO to mi chodzilo.Oczywiscie nie chcialem sie czepiac, myslalem ze piszesz o tym samym kopycie, dlatego zauwazylem blad.Pozatym swietne kijki robisz i fajne ryby lowisz.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 dzięki,nie ważyłem samych gumek i myślałem ze są porównywalne(tyle pokazuje moja waga).pozdr.W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Wobi,wędeczki wykonujesz mega!Twój styl,czy raczej wyczucie w dobieraniu elementów do uzbrojenia przemawia do mnie,wędki w moim typie ;)Szczególnie tajka jest w moim typie Jeszcze na temat tego SLF910-2.Na pokazie FA w Lublinie,ten właśnie blank najbardziej przypadł mi do gustu.Ogólnie cała seria F,jest jak dla mnie the best.Ten 910 jest świetny,przynajmniej na sucho.Właśnie też tak sobie wnikałem jak Ty,że ogarnie większość średnich rybek typu:kleń,jaź,pstrąg itp.plus bolek na lekko nawet.Ale z tym 1,5 grama to mnie zaskoczyłeś...ogarnie jiga w tej gramaturze???Chodzi tylko o łowienie pstrągów kogutem,na plemniki raczej nie łowie edyta: pomyłka teraz doczytałem,ze pisałeś z tym 1,5g o M-ce. Edytowane 15 Marca 2014 przez wildriver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wobi zna sie na rzeczy SLF 9010-2 wykonany tak jak chcialem:) po konsultacji Wojtek polecil mi ten blank pod bolka na lekko i od biedy klenio-jazia. Zobaczymy jak sprawdzi sie w boju wtedy bede mogl cos wiecej powiedziec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wobi zna sie na rzeczy Potwierdzam mialem kijek od Wojtka pełna profeska Człowiek ma talent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Dzisiejsze dosłowne wietrzenie magazynu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Przemek, w roli głównej oczywiście "Tajska dziewczyna", a ten patyk obok Tajki cóż to za amant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 MHX lecz nie od Wobiego, nabylem go droga zakupu tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Pasują do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Myślę ze kilka kolejnych tez by pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Przemek, w roli głównej oczywiście "Tajska dziewczyna", a ten patyk obok Tajki cóż to za amant? A to taka moja wesoła twórczość Trza było go puścić bo inny się będzie kręcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A to taka moja wesoła twórczość Trza było go puścić bo inny się będzie kręcić Kurcze nigdy nie przepadałem za tym ciapatym korkiem,ale widzę że będzie trzeba coś pomyśleć bo bardzo fajnie się maskuje w trzcinach na moje pstrągowe rzeczki super kamuflaż z copano będzie... @wildriwer slf 9010-2 potrzebuje tak 3-4g żeby ruszyć,ale masz rację na lekki uniwerek bardzo się nadaje.@Przemek z tajką 20lb. na Bużańskie jazie to lekkie przegięcie... Ogólnie to dzięki wszystkim za mile słowa,ale dajcie już spokój z tym cukrem bo cukrzycy dostanę Strugam sobie ,czasem i kolegom jakieś patyczaki bo bardzo to lubię( na razie jeszcze sprawia mi to ogromną frajdę) i jest taką małą odskocznią od ciężkiej tyrki która zajmuję się na co dzień... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Oj Wojtek u mnie taaakie Jazie pływają ze 20 lb czasem mało Korek ciapaty faktycznie przy bliższej znajomości zly nie jest... :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Strugam sobie ,czasem i kolegom jakieś patyczaki bo bardzo to lubię( na razie jeszcze sprawia mi to ogromną frajdę) i jest taką małą odskocznią od ciężkiej tyrki która zajmuję się na co dzień... ...ta ciężka tyrka to chyba pisanie prozą ;-) ....a jak się znudzi to zawsze można tasme do chiń przenieść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Oj Wojtek u mnie taaakie Jazie pływają ze 20 lb czasem mało Korek ciapaty faktycznie przy bliższej znajomości zly nie jest... :) Może z Amurami pomyliłeś te Jazie ale one chyba prędzej na sałatę niż na woblery się skuszą Edytowane 17 Marca 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 witammam pytanko jak się sprawuje Atlantis, godny polecenia czy lepiej za ta cenę kupić 2 zaubery Czy zdarzają się mu brody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Oj nie bezpieczny temat te pomyłki już się raz na forum burza rozpętała hehehe :PNa sałatkę to u mnie najlepsze sandacze, szczupaki i sumy....były ale miejscowi zjedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi