Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam pytanko jak się sprawuje Atlantis, godny polecenia czy lepiej za ta cenę kupić 2 zaubery ;)

Czy zdarzają się mu brody?

Kolego lokoko w Polsce to chyba nawet trzy :D..... lepiej kup te dwa zaubery ,a za reszte napij sie z kolegami....i to bedzie najlepsze rozwiazanie twojego problemu ;)

A ja znam zadowolonego użytkownika Atlantisa, którego spotykam od kilku lat nad wodą. Kołowrotkiem kręciłem (tymże egzemplarzem) lekkie luzy na przekładni ale pewnie do skasowania, przyzwoicie układa linkę, kręci płynnie.

Może to nie jest cenna opinia, bo bardzo pobieżna ale myślę, że warto się zakręcić koło tego tematu  ;) i bardziej go rozeznać...

A ja znam zadowolonego użytkownika Atlantisa, którego spotykam od kilku lat nad wodą. Kołowrotkiem kręciłem (tymże egzemplarzem) lekkie luzy na przekładni ale pewnie do skasowania, przyzwoicie układa linkę, kręci płynnie.

Może to nie jest cenna opinia, bo bardzo pobieżna ale myślę, że warto się zakręcić koło tego tematu  ;) i bardziej go rozeznać...

Tylko krótko na koniec Przemek ok ;) ....kręciłem tym Wojtka  na sucho  i chyba oddałem nawet kilka rzutów na kropkach( o ile to nie był zauber :D  :D  :D ) i powiem ci Arku, że kołowrotek jest przyzwoity...dobrze spasowany i robi wrazenie zwartej konstrukcji...zadowalajaco nawija....poprawnie kreci...fajnie wyglada....ALE...nie za taka kasę :D  w Polsce to przeważnie 9 stów :huh: ...a za taki hajs można kupic "prawie" wszystko ;) ...nie mówie że to jakaś lipa bo to w końcu flagówka Penna...ALE...nie odskakuje jakoś o lata świetlne przy Wojtka "służbowych" Zauberach które eksploatuje konkretnie i mimo tego......... po ostatnim nasmarowaniu zaczęły chodzić lepiej niż stella i cerata :whistling:

• Like 1

Myślę podobnie jak Kamil,kołowrotek bardzo przyzwoity,ale za taka kasę to wolałbym  twinka,ja swojego dostałem w prezencie od zadowolonego współpracownika ;) .Od zaubera różni go trochę  mocniejszy hamulec,no i to że jest ładniejszy.... Może też pochodzi trochę dłużej ,ale zaubery śmigają mi bezawaryjnie po 4 sezony,więc patrząc na cenę atlantis musiałby polatać z 10-12... Czy wytrzyma? Zobaczymy....

• Like 1

Kończąc Atlantisowego oftopa,- w ubiegłym roku były w Fischerman Partners na wyprzedaży lekko powyżej 100 E dlatego napisałem post, nie wiedziałem, że w PL wciąż taka wysoka cena  :(

Taka cena jest bardzo ok. i za mniej więcej taka kwotę był kupiony mój...,a w PL wszystko najdroższe na świecie,więc jak żyć... ;)

Taka cena jest bardzo ok. i za mniej więcej taka kwotę był kupiony mój...,a w PL wszystko najdroższe na świecie,więc jak żyć... ;)

Jak to jak ?? Wojtus tu jest taniej niż w pl. A Japoniec naprawdę ogarnia i da sie z nim dogadac :) 

http://marunouchishop.com/index2.html

Polecam :)

• 1 miesiąc temu...

Gratulacje Tomek...ladne rozdziewiczenie :-) ...kijek musi sie powoli przyzwyczajac do wiekszych przylowow ;-) ....zeby przypadkiem nie pękł w szwach na jakims wasie lub pajku :-) :-) ... musze go przytestowac bo sam sie zastanawiam nad fixem pod garba takze do zobaczenia na miejscowce ;-)

...a co wkoncu z majowka ????

Dzięki Rafał,tak z ciekawości ile ci takie 701 wychodzą na wadze,bo tu wyszło 68g i się zastanawiam czy to dobry wynik (jak na podlodówkę) ;) ?

Kamil,a ty Tomka nie podkręcaj bo i tak jak mu powiedziałem ze może ciągnąć na 0,18mm na maxa to prawie szczupaka 60+ na pół rozerwał ;)

Edytowane przez WOBI
  • Like 2

Nareszcie mogłem przetestowac wedke od Wobiego na blanku SLF9010-2. W zamysle chcialem kijek pod bolenia na lekko i Wojtek doradzil mi wyzej wymieniony blank i okazalo sie to strzalem w 10ke. Balem sie ze 10lb moze byc troche za slaby do przynet ktorych najczesciej uzywam ale okazalo sie ze i spirita9 prowadzi sie komfortowo pod prad rzeki o srednim uciagu na ktorej lowie.

Wykonanie wedki jak dla mnie super, zreszta zobaczcie i ocencie sami.

Dzieki Wobi :)

post-54813-0-25118900-1399031334_thumb.jpg

post-54813-0-81058300-1399031356_thumb.jpg

post-54813-0-75532900-1399031375_thumb.jpg

post-54813-0-95788800-1399031388_thumb.jpg

post-54813-0-91420600-1399031422_thumb.jpg

post-54813-0-67593300-1399031442_thumb.jpg

• Like 3