Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Krzyśku,szczyt ma dużo mocniejszy od talona MLXF którego znasz,a dołem gnie się bardziej,ale te 10lb. to z tych mocniejszych lb-esów.testowałem go na swoich przecinakach,ale spirita czy nawet  od biedy trilla 7cm tez jeszcze myślę pociągnie.

Jeżeli chodzi o te modne słowo :P  ,to jak dla mnie znaczy to ze jest sprężysty i szybko gaśnie ale Rafał (Dąbek111) lepiej to opisał w jakimś poście.

Dzięki Panowie,co do tej eMki to super-mega-szybka-extra-kosą nie jest ale kijek pod smużaki (moim zdaniem) nie musi być,ważne że poprawnie się ładuje od 1,5g,jest czuły i przez piękna progresję będzie bardzo dobrze trzymał  jaziki zapięte za skórkę.Zresztą może właściciel napisze coś o nim jak pociąga na niego jakieś rybki.Mnie najbardziej urzekło w nim  piękne progresywne ugięcie od samego szczytu ,bo większość kijów klasy UL zaczyna pracować od razu dużo dalej...

Ostatnio skończony SLF7610-2.Opisany jako 10lb i cw.4-15g.Na testach jeszcze dawał rade z kopytem 3" na 15g (razem 26g),to samo kopyto na główce 12g (razem-18g)to już na ostro,oporowo na rzece wir nr.3 pod prąd,na stojącej to i nr.4.Ładować zaczyna się od 4g.Kijek docelowo złożony na pstrągi,ale fajnie ogarnie też łódkowe bolki i szczupaki na lekko tzn. w przedziale 4-20g

post-48686-0-52686800-1394024442_thumb.jpg

post-48686-0-28721500-1394024453_thumb.jpg

post-48686-0-04949000-1394024462_thumb.jpg

post-48686-0-04045800-1394024476_thumb.jpg

post-48686-0-98752500-1394024513_thumb.jpg

a i rybałka.... ;)

post-48686-0-77175800-1394024530_thumb.jpg

• Like 5

Na testach jeszcze dawał rade z kopytem 3" na 15g (razem 26g),to samo kopyto na główce 12g (razem-18g

O to mi chodzilo.Oczywiscie nie chcialem sie czepiac, myslalem ze piszesz o tym samym kopycie, dlatego zauwazylem blad.Pozatym swietne kijki robisz i fajne ryby lowisz.Pzdr

• 2 tygodnie później...

Wobi,

wędeczki wykonujesz mega!Twój styl,czy raczej wyczucie w dobieraniu elementów do uzbrojenia przemawia do mnie,wędki w moim typie ;)Szczególnie tajka jest w moim typie :)

Jeszcze na temat tego SLF910-2.Na pokazie FA w Lublinie,ten właśnie blank najbardziej przypadł mi do gustu.Ogólnie cała seria F,jest jak dla mnie the best.Ten 910 jest świetny,przynajmniej na sucho.Właśnie też tak sobie wnikałem jak Ty,że ogarnie większość średnich rybek typu:kleń,jaź,pstrąg itp.plus bolek na lekko nawet.Ale z tym 1,5 grama to mnie zaskoczyłeś...ogarnie jiga w tej gramaturze???Chodzi tylko o łowienie pstrągów kogutem,na plemniki raczej nie łowie :D

edyta:

pomyłka teraz doczytałem,ze pisałeś z tym 1,5g o M-ce.

Edytowane przez wildriver
  • Like 1

A to taka moja wesoła twórczość ;)  Trza było go puścić bo inny się będzie kręcić :D

Kurcze nigdy nie przepadałem za tym ciapatym korkiem,ale widzę że będzie trzeba coś pomyśleć bo bardzo fajnie się maskuje w trzcinach na moje pstrągowe rzeczki super kamuflaż z copano będzie... ;)

@wildriwer slf 9010-2 potrzebuje tak 3-4g żeby ruszyć,ale masz rację na lekki uniwerek bardzo się nadaje.

@Przemek z tajką 20lb. na Bużańskie jazie to lekkie przegięcie... :P

Ogólnie to dzięki wszystkim za mile słowa,ale dajcie już spokój z tym cukrem bo cukrzycy dostanę :lol:

Strugam sobie ,czasem i kolegom  jakieś patyczaki bo  bardzo to lubię( na razie jeszcze sprawia mi to ogromną frajdę) i jest   taką małą odskocznią od ciężkiej tyrki która zajmuję się na co dzień...

post-48686-0-36524200-1395050155_thumb.jpg

post-48686-0-40305500-1395050188_thumb.jpg

post-48686-0-18674000-1395050199_thumb.jpg

:) ;) :P :D :lol:

• Like 5

Strugam sobie ,czasem i kolegom  jakieś patyczaki bo  bardzo to lubię( na razie jeszcze sprawia mi to ogromną frajdę) i jest   taką małą odskocznią od ciężkiej tyrki która zajmuję się na co dzień...

...ta ciężka tyrka to chyba  pisanie prozą ;-) ....a jak się znudzi to zawsze można tasme do chiń przenieść :P

• Like 1

Oj Wojtek u mnie taaakie Jazie pływają ze 20 lb czasem mało ;)

Korek ciapaty faktycznie przy bliższej znajomości zly nie jest... :):) :)

Może z Amurami pomyliłeś te Jazie :) ale one chyba prędzej na sałatę niż na woblery się skuszą

Edytowane przez mrWhite7