czocho Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 witammam pytanko jak się sprawuje Atlantis, godny polecenia czy lepiej za ta cenę kupić 2 zaubery Czy zdarzają się mu brody?Kolego lokoko w Polsce to chyba nawet trzy ..... lepiej kup te dwa zaubery ,a za reszte napij sie z kolegami....i to bedzie najlepsze rozwiazanie twojego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A ja znam zadowolonego użytkownika Atlantisa, którego spotykam od kilku lat nad wodą. Kołowrotkiem kręciłem (tymże egzemplarzem) lekkie luzy na przekładni ale pewnie do skasowania, przyzwoicie układa linkę, kręci płynnie.Może to nie jest cenna opinia, bo bardzo pobieżna ale myślę, że warto się zakręcić koło tego tematu i bardziej go rozeznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Rzecz w tym że wszyscy nad wodą chodzą z Zauberami a jak chciałbym mieć coś innego równie udanego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Trochę chyba odbiegamy od tematu.Wróćmy do Wobiego i jego zabawek bo wkrada się nam chaos...nie mam ochoty czytać po raz 100tny o Zauberze w każdym miejscu na tym forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A ja znam zadowolonego użytkownika Atlantisa, którego spotykam od kilku lat nad wodą. Kołowrotkiem kręciłem (tymże egzemplarzem) lekkie luzy na przekładni ale pewnie do skasowania, przyzwoicie układa linkę, kręci płynnie.Może to nie jest cenna opinia, bo bardzo pobieżna ale myślę, że warto się zakręcić koło tego tematu i bardziej go rozeznać...Tylko krótko na koniec Przemek ok ....kręciłem tym Wojtka na sucho i chyba oddałem nawet kilka rzutów na kropkach( o ile to nie był zauber ) i powiem ci Arku, że kołowrotek jest przyzwoity...dobrze spasowany i robi wrazenie zwartej konstrukcji...zadowalajaco nawija....poprawnie kreci...fajnie wyglada....ALE...nie za taka kasę w Polsce to przeważnie 9 stów ...a za taki hajs można kupic "prawie" wszystko ...nie mówie że to jakaś lipa bo to w końcu flagówka Penna...ALE...nie odskakuje jakoś o lata świetlne przy Wojtka "służbowych" Zauberach które eksploatuje konkretnie i mimo tego......... po ostatnim nasmarowaniu zaczęły chodzić lepiej niż stella i cerata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 ....i buja się tak z atlantisem za 9 paczek na rybkach ....a zajumał ze straganu u turka z Hamburga ...........a może to było w Dusseldorfie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Myślę podobnie jak Kamil,kołowrotek bardzo przyzwoity,ale za taka kasę to wolałbym twinka,ja swojego dostałem w prezencie od zadowolonego współpracownika .Od zaubera różni go trochę mocniejszy hamulec,no i to że jest ładniejszy.... Może też pochodzi trochę dłużej ,ale zaubery śmigają mi bezawaryjnie po 4 sezony,więc patrząc na cenę atlantis musiałby polatać z 10-12... Czy wytrzyma? Zobaczymy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Nic nie przebije relacji cena jakość jaka była w TP FA...używki kosztują teraz więcej jak kiedyś nowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kończąc Atlantisowego oftopa,- w ubiegłym roku były w Fischerman Partners na wyprzedaży lekko powyżej 100 E dlatego napisałem post, nie wiedziałem, że w PL wciąż taka wysoka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Kończąc Atlantisowego oftopa,- w ubiegłym roku były w Fischerman Partners na wyprzedaży lekko powyżej 100 E dlatego napisałem post, nie wiedziałem, że w PL wciąż taka wysoka cena Taka cena jest bardzo ok. i za mniej więcej taka kwotę był kupiony mój...,a w PL wszystko najdroższe na świecie,więc jak żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Taka cena jest bardzo ok. i za mniej więcej taka kwotę był kupiony mój...,a w PL wszystko najdroższe na świecie,więc jak żyć... Jak to jak ?? Wojtus tu jest taniej niż w pl. A Japoniec naprawdę ogarnia i da sie z nim dogadac http://marunouchishop.com/index2.html Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luba55 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) WitamUdany test kija tylko jaziu coś dziwne zerka . Wędka przeznaczona na łódź Phenix FX 701-1 1-7g ale na uparetego da się z brzegu połowić. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez luba55 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Na jakie przynęty łowisz jazie fx 701 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luba55 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 fx701 odebrałem od wobiego 3dni temu i raczej na rzekę się nie nadaje 2,13 to za mało.A łowie na obrotówki,woblery,gumki w rozmiarach 2-3cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 No Panie Tomku jak ktoś umie to łowi,graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 A no takiego zastosowania dla fx jeszcze właśnie nie widziałem i dlatego pytam... wychodzi na to ze fx to uniwersalny UL bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Gratulacje Tomek...ladne rozdziewiczenie :-) ...kijek musi sie powoli przyzwyczajac do wiekszych przylowow ;-) ....zeby przypadkiem nie pękł w szwach na jakims wasie lub pajku :-) :-) ... musze go przytestowac bo sam sie zastanawiam nad fixem pod garba takze do zobaczenia na miejscowce ;-) ...a co wkoncu z majowka ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Gratki Wobi ,ślicznusi jest.Na uregulowanej rzece ,można z powodzenim nim łowić okonie i jak kto woli jaśki i klonki.Mi takim króciakiem fajnie sie łowi na dolnej Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki Rafał,tak z ciekawości ile ci takie 701 wychodzą na wadze,bo tu wyszło 68g i się zastanawiam czy to dobry wynik (jak na podlodówkę) ? Kamil,a ty Tomka nie podkręcaj bo i tak jak mu powiedziałem ze może ciągnąć na 0,18mm na maxa to prawie szczupaka 60+ na pół rozerwał Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez WOBI 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Ostatnie 2 tak ok 60g.Twoja waga jest bardzo dobra,biorąc po uwgę ,że robiłem bez insertów i z naprawdę szczątkowym fore.Może jeszcze stoczyłbym bardziej ostatni element splitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Ostatnie 2 tak ok 60g.Twoja waga jest bardzo dobra,biorąc po uwgę ,że robiłem bez insertów i z naprawdę szczątkowym fore.Może jeszcze stoczyłbym bardziej ostatni element splitu.ale to by dało jakieś 0,5g pewnie.dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Nareszcie mogłem przetestowac wedke od Wobiego na blanku SLF9010-2. W zamysle chcialem kijek pod bolenia na lekko i Wojtek doradzil mi wyzej wymieniony blank i okazalo sie to strzalem w 10ke. Balem sie ze 10lb moze byc troche za slaby do przynet ktorych najczesciej uzywam ale okazalo sie ze i spirita9 prowadzi sie komfortowo pod prad rzeki o srednim uciagu na ktorej lowie.Wykonanie wedki jak dla mnie super, zreszta zobaczcie i ocencie sami.Dzieki Wobi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Również dziękuję Dawid i oby bolki były chętne do zabawy,a kijek fartowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luba55 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 witamTest drugiego kija Phenix MX-S72M 3-21g . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 No Tomek widze ze sie nie kurza za szafa wojtkowe wypociny ;-) brawo i trzymaj tempo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi