Skocz do zawartości

Moje patyki (WOBI)

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Paweł :lol:

Tomek kijek waży 280g(w tym 20g doważ.) ze slammerem 4 jest świetnie wyważony ostatnio tralowalem nim od 4 rano do 18,dłużej nie dalem rady(dupa bolała od siedzenia w pontonie B) ).

długość przydaje się natomiast do tego żeby korygować gł.pracy woblera przy nierównościach dna których sporo na moim zbiorniku.

skruciłem też top o 6cm,(z 2,3 do 2,8mm)bo byl troszkę za delikatny jak dla mnie

Piotrek mam nadzieję że jakiś 50+ go przetestuje,jeśli nie w tym to w przyszłym sezonie

Kuba graty,a próbowłeś już na żółtobrzeżka?

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

może w przyszłości właściciel się wypowie jak się nim łowi...

Wojtku napewno napisze jak się nim łowi,mysle ze pierwsze testy na Narwi w piątek bądz w sobote :D :D

co do samego wykonania kijka przez Wobiego:

wszystko tak jak ustalaliśmy, no może prócz uchwytu ale to z wiadomych nam przyczyn jest taki a nie ten jaki miał być pierwotnie ale ten tez jest bardzo wygodny,omotkowanie z lakierowaniem na bardzoo wysokim poziomie,także jesli ktoś szuka super rodbuildera to z czystym sumieniem polecam!!oczywiście jesli on sam sie na to zgodzi ;)

dzieki za super robote.pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Dzięki Wobi za to że moje skromne wyroby mogły kogokolwiek zainspirować a kijek jest bardzo ładny i z doświadczenia wiem że "leży" doskonale. Tylko uważaj nad wodą jak się spotkamy abym się nie pomylił i wziął twojego do domu zamiast mojego :) Z niecierpliwością czekam na produkt finalny.

Ostatnio udało mi się uczynić kilka kijaszków,między innymi przezbroiłem starą muchówkę GL2 Garego Loomisa na spina...

ubrałem go w alconite poczynając od Y 25,a kończąc na Lkach 5,5 i o dziwo wyszedł z tego bardzo fajny i szybki kijaszek na jazie i okonie

w jakiej klasie byla ta muchowka??

Tomek tak poglądowo

#5 ok 9g

#6 ok12g

#7 ok 15g

#8 ok20g

Tu masz elixirki przelicz gramaturę w klasie sznurka

http://www.phenixrod...page=page&id=10

Dokladnie gdzieś tak to wygłądało ,spinem na tej 6tce żucałem główka 12g i jeszcze zbyt mocno nie zwalniała,ale przynajmniej tym kijkiem jeżeli miałbym łowić gumą to raczej główka góra 5g+ guma max 6-7cm żeby było ewe.z czego zaciąć.Tak samo z wobkiem lub wirem,rzucić się da 7-8 cm woblerem lub obrotem nr.4,ale żeby zaciąć rybę to góra wobek 5cm lub obrotówka nr.2

Tomek tak poglądowo

#5 ok 9g

#6 ok12g

#7 ok 15g

#8 ok20g

Tu masz elixirki przelicz gramaturę w klasie sznurka

http://www.phenixrod...page=page&id=10

Teoretycznie tak to wygląda ,ale w praktyce często bywa inaczej.Rozbieżności mogą być spore .

Phenixy nie do końca są takimi typowymi muchówkami,bo mają wyrażnie bardziej mięsiste(i mocniejsze) dolniki. Jako muchówki wole jednak inne blanki. :)

Edytowane przez pstrągman