Skocz do zawartości

Nowy kij do jerkowania

explorator73

Rekomendowane odpowiedzi

Producent zacny, wędka ładnie wygląda na fotce, cena mimo wszystko akceptowalna...Myślę, że w swojej klasie może namieszać - Daiwa Silvercreek Jerkbait

Więcej informacji na temat produktu: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=3&producer=573&kind=3586

Pozdrawiam,

P.

post-164-1348913356,415_thumb.jpg

Mimo wszystko, mimo tych 150 gram c.w. przelotki sa wielkie i ciezkie. Kombinacja przelotek N / LN to byloby swiat i ludzie - tak mi sie wydaje. Po co przydawac wagi pewnie i tak ciezkiemu kijowi.

Co do reszty sie nie wypowiadam, musialbym zobaczyc zbrojenie konkretnego kija. Widziałem juz na krajowym podworku wedke zbrojona chyba w jakies podrobki low rider pod spinning - ktorys z krajowych producetow chrustu to wypuscil- pierwsza przelotka byla tak niska ze nie wiem jak z tego daloby rade rzucac w ogole :huh: Moze Daiwa to rozwiazala sensowniej, nie wiem. Trudno sie po obrazku wypowiadac.

Byc moze przeznaczeniem kija jest jakis stand up / boat. I dali takie przelotki zeby chronic przed urazami mechanicznymi (uderzenia o burte, reling itp) - ja sie spotkalem z takimi opiniami za oceanem ze przelotki dobiera sie czasem nie do ryby/przynety/linki tylko do wedkarza co sie potrafi miotac po pokladzie jak slon w skladzie porcelany - moze podobna filozofia za tym stoi

zeby bylo ciekawiej np takie mikado wypuscilo low ridery w kiju spinningowym z teoria ze zdecydowanie wydluzaja dystans... oczywiscie pierwsza przeotka cos ok 18-20 max. interesujace :mellow: zeby byo ciekawiej nie tylko mikado tam czyni ostatnimi czasy...

Podoba mi się domniemanie Friko co do zastosowania przez końcowego użytkownika. N.p. wesoła gromadka wypływająca z Władysławowa lub Świnoujścia. To już jest wystarczający powód żeby kijek był wytrzymały na ostre traktowanie. A jak jeszcze kij miałby służyć dla wielu wesołych grup na podmiotowym kutrze to powinien być wytrzymały.... .

pozdrawiam.