wedkarzyk1 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Parę dni temu dokonał ?źywotu ukochany czarnuch shimano słu?źył mi wiernie od 94 mimo swych oczywistych wad zawsze stawał na wysokości zadanie i niełatwo mi będzie wstawić go za szybkę . Jako ze nie byłem finansowo przygotowany na taki obr?łt spraw a nie jest to jedyny kołowrotek przeze mnie wykorzystywany postanowiłem ze tymczasowo jego miejsce przy kijku zajmie stricte boleniowy młynek o wartości w złot?łwkach mierzonej do 250 sztuk . I tu jest dylemat co wybrać troszkę tego towaru na rynku jest chodzi mi gł?łwnie o modele o wysokim stosunku przeło?źeń bo niestety producenci z rzadka podają długość nawiniętej linki a jest to du?źo lepszy wskaźnik . Czekam na wasze propozycje , choć mam własne typy nie chcę wam nic sugerować zaskoczcie mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 a moze nowsze czarnuchy shimano by ci pasowaly ? daj znaka na priv zostawilem ci info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam polecam STRADICKA FJ 4000.Super maszynka na bolki Dla przypomnienia jak to wygląda http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29937&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Szpiegu a w jakim rozmiarze bo 2500 ju?ź mam świetny na klenia i niedu?źe szczupaki ale niestety Malezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 3000 japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 3000 raczej odpada jak dobrze pamiętam to nie mają ło?źyska w rolce a przy pletkach jest to niedopuszczalne w moim 4000 roleczka się przetarła do ?źywego ale jakimś cudem udało mi się dostać teflonowaną( czy coś takiego taka brązowa)ale kęcioł do?źył pełnoletności , kiedyś to maszynki robili teraz niby Japan a wszystkie bebechy z Malezji takie prawo rynku <_<. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Mo?źe warto jednak doskładać. W zeszłym roku dopadłem TP 4000H z zapasową szpulą za około 800.Przeło?źenie gdzieś tak 6:1. Optimum pomiędzy wagą a prędkością nawijania . Kołowrotek na lata. Te w cenie do 300 g?łra po 3 latach trzeba było wymieniać. Żaden nie nawijał tak szybko, a jeśli ju?ź to był za cię?źki i masywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Doskładać mo?źna ale sezon minie a ja dalej będę pr?łbował łowić bolki na UL co wcale nie jest niemo?źliwe bo wczoraj bolek siedemdziesiątka prawie został wycholowany a młyneczek przy tym kijku raczej expresem nie jest 1:5,0 . Bardziej zale?źy mi właśnie na tym ze by przez te 2-3 lata połowić jakąś przejści?łwką a w międzyczasie uzbierać zacną sumkę na pa przykład TP bo od dawna chodzi mi po głowie , wiadomo taki kęcioł to nie tylko zakup ale te?ź co najmniej raz w roku przyzwoity spec musi do niego zajrzeć ja bym się troszkę bał choć większość swoich młynk?łw rozbieram do ostatniej śrubki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Nie ma co się zastanawiać, jeśli ma być Express, made in Japan wielkość 4000 w cenie 250-450zł i do tego bardzo trwały, to nasuwa mi się jedna właściwa (według mnie) odpowiedź - kupuj Stradica FA, FH. Bądź jeśli ma być trochę taniej Stradica FE, FG. Na All.. mo?źna wyhaczyć takie kołowrotki dosyć często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 To ja chyba jakąś inną wersje allegro mam znalazłem tylko STRADIC GTM RC za prawie 450zł i to jak domniemam Malezja cena do zmęczenia ale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Ej tam,ja znalazłem przynajmniej dwa: http://allegro.pl/shimano-stradic-5000-fh-made-ina-japan-nie -daiwa-i2362118089.html http://allegro.pl/shimano-stradic-4000-fh-i2366809685.htmlA co kilka dni pojawiają się nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Tylko dla draki dam 450 . http://allegro.pl/shimano-stradic-4000-fh-i2366809685.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Cześć Zbyszku.Je?źeli bud?źet masz określony i nieprzekraczalny to ja bym miał dwie propozycje. Shimano Exage lub Penn Battle - tego drugiego mam więc jak chcesz to w tygodniu mogę Ci pokazać jak on wygląda.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 @Jack__Danielsa jaki masz rozmiar i jak się łowi.Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 mam 3000 i po drobnych poprawkach działa bardzo dobrze. o wszystkim pisałem w wątku o tym młynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Chętnie go zobaczę ale dopiero po 4 czerwca szczerze ci powiem ze zanim zacząłem pisać ten post jednym z moich faworyt?łw był Penn Fierce 3000 za trochę ponad 200 zl ,kolega kupił ten kołowrotek zimą zeszłego roku i jest wniebowzięty , testowałem go parę minut zastrze?źeń nie mam dobrze układa ?źyłkę hamulec płynny przyzwoite wywa?źenie i spasowanie za tę kasę bardzo dobry zakup ale nie jedyny . Naprawdę chętnie wydałbym 800 zł na konkretny młynek ale na razie jest to nie realne bo mam inne wa?źniejsze i pilne wydatki , 250zł odło?źone było na ?źywicę ale na razie nie jest mi pilnie potrzebna poczeka , mo?źna tę kaskę wsadzić w jakiś kręcioł jak napisałem zadowolony będę jak 2-3 lata wytrzyma bo łowie du?źo w roku jest to na pewno ponad 100 wypad?łw ale nie wszystkie ze spinem , czasem syn łowi na m?łj kijek i sorki ale stradica lub tp bym mu do ręki nie dał bo czasem dziwne rzeczy robi np wczoraj walnął kręcioł w piasek ma 10 lat wolno mu choć wie ze nie powinien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Zamiast tego Fierca lepiej trochę doł?ł?ź i kup Sargusa. Dodatkowa szpula i bebechy te same co w Battle. Jeśli się nie mylę to r?ł?źnice opisałem gdzieś w tym wątku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=19089&am p;prevloaded=1&&start=80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Musze sobaczyć tego Sargusa , nie wiecie czy w Krokodylu są Penny zaczynam prace o 10 to chyba jedyny sklep otwarty o tej godzinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Zbyszku, zajrzyj te?ź do fishing24, jest na Legnickiej, a to obok.Najlepiej to zadzwoń do jednego i drugiego Krokodyl: 71 792 30 53fishing24: 71 349 99 49weź pod uwagę Exage - na mistrzostwach świata wielu zawodnik?łw miało ten młynek. Jak będziesz miał z przednim hamulcem (do tego z tylnym trzeba mieć specjalne urządzenie, ?źeby rozło?źymy) to go rozbierzemy, doło?źymy smaru i pokasujemy luzy, będzie hulał a?ź miło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Dzięki wielkie ,oj niełatwo będzie chyba będe musiał wygospodarować wolny poniedziałek przed pracą nie zdą?źę .Jak na razie pewny jestem ze do ręki chce wziąć ;Shimano EXAGEPenny Sargusa,Fierca,Battle te?ź pomacam Abu Garcia Orra S 30w odwodzie pod warunkiem ze kolega Paweł zejdzie do 250złSpro Red Arc z drugiej ręki dwa sezony mo?źe ze 6 wypad?łw na ryby kolega robi karierę na ryby brak mu czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Raczej skup się na penach i nic nie kombinuj bo zapłacisz 2 razy .Kto tanio kupuje ten często 2 razy kupuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Musze sobaczyć tego Sargusa . Młynek bomba,sam uzywam pod bolki w wersji 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Właśnie o 4000 myślałem choć nie wykluczam 3000 , dzięki wszystkim dam znać co wybrałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 W Niemczech chwalą sobie Shimano Stradic FI, zamawiają w USA. Podobno najlepszy Młynek na Bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Twin Power 4000XG i Vanquish 4000XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi