Skocz do zawartości

Kręcioł pod bolesława ?

wedkarzyk1

Rekomendowane odpowiedzi

Parę dni temu dokonał ?źywotu ukochany czarnuch shimano słu?źył mi wiernie od 94 mimo swych oczywistych wad zawsze stawał na wysokości zadanie i niełatwo mi będzie wstawić go za szybkę :( .

Jako ze nie byłem finansowo przygotowany :mellow: na taki obr?łt spraw a nie jest to jedyny kołowrotek przeze mnie wykorzystywany postanowiłem ze tymczasowo jego miejsce przy kijku zajmie stricte boleniowy młynek o wartości w złot?łwkach mierzonej do 250 sztuk .

I tu jest dylemat co wybrać troszkę tego towaru na rynku jest chodzi mi gł?łwnie o modele o wysokim stosunku przeło?źeń bo niestety producenci z rzadka podają długość nawiniętej linki a jest to du?źo lepszy wskaźnik .

Czekam na wasze propozycje , choć mam własne typy nie chcę wam nic sugerować zaskoczcie mnie :mellow: .

3000 raczej odpada jak dobrze pamiętam to nie mają ło?źyska w rolce a przy pletkach jest to niedopuszczalne w moim 4000 roleczka się przetarła do ?źywego ale jakimś cudem udało mi się dostać teflonowaną( czy coś takiego taka brązowa)ale kęcioł do?źył pełnoletności , kiedyś to maszynki robili teraz niby Japan a wszystkie bebechy z Malezji :wacko: takie prawo rynku <_<.

Mo?źe warto jednak doskładać. W zeszłym roku dopadłem TP 4000H z zapasową szpulą za około 800.

Przeło?źenie gdzieś tak 6:1. Optimum pomiędzy wagą a prędkością nawijania . Kołowrotek na lata. Te w cenie do 300 g?łra po 3 latach trzeba było wymieniać. Żaden nie nawijał tak szybko, a jeśli ju?ź to był za cię?źki i masywny.

Doskładać mo?źna :D ale sezon minie a ja dalej będę pr?łbował łowić bolki na UL co wcale nie jest niemo?źliwe bo wczoraj bolek siedemdziesiątka prawie został wycholowany :mellow: a młyneczek przy tym kijku raczej expresem nie jest 1:5,0 . Bardziej zale?źy mi właśnie na tym ze by przez te 2-3 lata połowić jakąś przejści?łwką a w międzyczasie uzbierać zacną sumkę na pa przykład TP bo od dawna chodzi mi po głowie , wiadomo taki kęcioł to nie tylko zakup ale te?ź co najmniej raz w roku przyzwoity spec musi do niego zajrzeć ja bym się troszkę bał choć większość swoich młynk?łw rozbieram do ostatniej śrubki .

Nie ma co się zastanawiać, jeśli ma być Express, made in Japan wielkość 4000 w cenie 250-450zł i do tego bardzo trwały, to nasuwa mi się jedna właściwa (według mnie) odpowiedź - kupuj Stradica FA, FH. Bądź jeśli ma być trochę taniej Stradica FE, FG. Na All.. mo?źna wyhaczyć takie kołowrotki dosyć często. :D

Chętnie go zobaczę ale dopiero po 4 czerwca szczerze ci powiem ze zanim zacząłem pisać ten post jednym z moich faworyt?łw był Penn Fierce 3000 za trochę ponad 200 zl ,kolega kupił ten kołowrotek zimą zeszłego roku i jest wniebowzięty , testowałem go parę minut zastrze?źeń nie mam dobrze układa ?źyłkę hamulec płynny przyzwoite wywa?źenie i spasowanie za tę kasę bardzo dobry zakup ale nie jedyny .

Naprawdę chętnie wydałbym 800 zł na konkretny młynek ale na razie jest to nie realne bo mam inne wa?źniejsze i pilne wydatki ,

250zł odło?źone było na ?źywicę ale na razie nie jest mi pilnie potrzebna poczeka , mo?źna tę kaskę wsadzić w jakiś kręcioł jak napisałem zadowolony będę jak 2-3 lata wytrzyma bo łowie du?źo w roku jest to na pewno ponad 100 wypad?łw ale nie wszystkie ze spinem , czasem syn łowi na m?łj kijek i sorki ale stradica lub tp bym mu do ręki nie dał bo czasem dziwne rzeczy robi np wczoraj walnął kręcioł w piasek :wacko: ma 10 lat wolno mu choć wie ze nie powinien :mellow: .

Zbyszku, zajrzyj te?ź do fishing24, jest na Legnickiej, a to obok.

Najlepiej to zadzwoń do jednego i drugiego :D

Krokodyl: 71 792 30 53

fishing24: 71 349 99 49

weź pod uwagę Exage - na mistrzostwach świata wielu zawodnik?łw miało ten młynek. Jak będziesz miał z przednim hamulcem (do tego z tylnym trzeba mieć specjalne urządzenie, ?źeby rozło?źymy) to go rozbierzemy, doło?źymy smaru i pokasujemy luzy, będzie hulał a?ź miło :D.

Dzięki wielkie :D ,

oj niełatwo będzie chyba będe musiał wygospodarować wolny poniedziałek przed pracą nie zdą?źę :lol: .

Jak na razie pewny jestem ze do ręki chce wziąć ;

Shimano EXAGE

Penny Sargusa,Fierca,Battle te?ź pomacam :mellow:

Abu Garcia Orra S 30

w odwodzie pod warunkiem ze kolega Paweł :lol: zejdzie do 250zł

Spro Red Arc z drugiej ręki dwa sezony mo?źe ze 6 wypad?łw na ryby kolega robi karierę na ryby brak mu czasu :lol:.