Skocz do zawartości

Modele shimano rocznikowo

yankis

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie mo?źna poczytać i pooglądać jakie są r?ł?źnice, wady i zalety kolejnych generacji Twin Power, Stella, Daiwa r?ł?źne modele?

Często czytam, ?źe piszecie ten z rocznika 07 jest ok, a ten z 10 ju?ź ma taka wadę. Chciałbym o tym poczytać w jakimś zbiorczym opracowaniu.

Jeszcze niedawno po zadaniu na google pytania np schematic twinpower 2500 była podpowiedź www.fishingouting.com/.../jdm-shimano-twinpo... był dostęp do schematu - trzeba się było zarejestrować - bez problemu. Cofając się trochę w tył na stronie trafiało sie na spis schemat?łw kołowrot?łw schimano - pliki podane po nazwie i roczniku - mo?źna było dla większości znaleźć. Przed chwilą te?ź pr?łbowałem ale wyświetlił google informację: Witryna mo?źe wyrządzić szkody na Twoim komputerze. więc się wstrzymałem. Mo?źe spr?łbuj za jakiś czas to znajdziesz to co trzeba. :angry:

Yankis,

To TP 98 (99) na Japonie (JDM).

W Europie wowczas byla wersja F.

Kilka roznic w budowie, ale zarowno Fki jak i te JDMy z konca lat 90 to bardzo dobre kolowrotki!

No to jak na swoje lata w niezłym stanie jest. Jak go otworzyłem, to miałem wra?źenie, ?źe smar od nowości nie był uzupełniany, ale był jeszcze. Wszystko w nim śmiga i kręci się jak karuzela.

Guzu masz wiedzę o młynkach, nie m?łgłbyś gdzieś zamieścić zbiorczego opracowania o rocznikach, zmianach na gorsze lub lepsze, link?łw trochę zapodać. Czy to raczej tajemna wiedza?

Prosiłbym r?łwnie?ź, ?źebyś czasami odpowiedział na zapytanie PW c:)

Tp 2002 to na europe TP FA.

czyli model znany, lubiany i szanowany.

Tu jest link to TP 2002 wersja 4000 HG.

czyli duze przelozenie (takie jak FA na Europe).

W Japonii bylo jeszcze wolniejsze PG (power gear), niedostepne na innych rynkach.

http://www.ebay.com/itm/Shimano-TwinPower-4000HG-Twin-Power- 4000-Excellent-/270973626150?pt=LH_DefaultDomain_0&hash= item3f17496726