Mediam Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam Panów.Kupiłem Shimano Baitrunnera D 4000 i mam z nim mały problem.Sprawa dotyczy uchwytu rączki który jakby chrobotał przy kręceniu,jak się dociśnie do spodu to tego nie czuć.Nie wiem co to może być bo na schemacie ze strony shimano korbka jest pokazana w całości a gdyby nie to bym ją rozebrał i sprawdził jednak nie wiem jak się do tego zabrać gdyż po odkręceniu dwóch wkrętów widocznych na zdjęciu rozkładam ręce i nie wiem co dalej robić.To taki sam uchwyt jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 POd dekielkiem powinna być śrubka na której jest zamocowany uchwyt.Śubokręt krzyżkowy i powinno się dać odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Odkręcałem ten dekiel z napisem Shimano ale pod nim nie widzę żadnych śrub.Wygląda to tak jakby tam jakieś nity były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 no to d.. blada.Czyli jest nierozbieralna .No nie mam pomysła co z tym można by zrobić .Poczekaj może ktoś już się kopał z problemem to pomoże w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Po ostatnich doświadczeniach wysłałbym do........ Piotra A tak, na serio, raczej nie możliwe, by nie dało się toto rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 W większości daje się zdjąć każdą część, tylko czasem jest tak pomyślane, że trzeba rozłożyć prawie cały młynek. W tym przypadku, jeśli są jakieś nity, to może być nierozbieralne. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Tak to wygląda,jak jakieś nity bo żadnych otworów na wkrętak tam nie widać.A może macie jakiś link do filmu lub strony gdzie jest pokazane jak się rozbiera podobna rączkę ? Może jest jakiś patent na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Patent na nity?Pewnie wiertarka ewentualnie mały frez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Korbka jest nitowana ,jedyna szansa to usuniecie nitowanego czpienia i wstawienie takiego na śrubę ,nitowane korby nie sa łożyskowane przez-co sa mniej precyzyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi