Michal_ Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 No za dużo 685g dla tego mojo nie ma szans rzucić tak dynamicznie bez obaw o uszkodzenie kija .łowienie 40cm pstrągiem nie było dla mnie priorytem moim zdaniem się nie da a jak się da to jest to męczące i nie komfortowe plus krótkie rzuty .Da radę każdy kij bez obaw bardzo przeciążyć, trzeba rzucać jak ja to nazywam "z dolnika" - coś jak przy holu większej ryby delikatniejszym sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Myslalem, że go jakoś ładnie pomalujesz czy coś a Ty tak po najniższej lini oporu Trochę jednak nie przypadł mi do gustu (a używam tylko do pajków48) -strasznie ciężki, teraz chcę https://www.thornebros.com/products/chaos-assault-stick-20-20-telescopic-musky-rod?variant=40175351169098 (moab) , ale wczoraj mi anulowali zamówienie, a najepsza cena akurat, jak nic nie znajdę do poniedziałku to zamówię https://musky-innovations.myshopify.com/collections/bull-dawg-rods/products/monster-magnum-bull-dawg-rod-9-xx-heavy-220-plus-25-domestic-shipping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Co to był za kijek?Kij robiony na zamówienie. Ale ja go kupiłem już używanego, od znajomego, egzemplarz potestowy. Używałem go ładnych kilka lat głównie pod przynęty 300-400 gram i okazjonalnie 700 gram. Tak naprawdę równie dobrze można było na wędce napisać nie 12 a 16 oz czy więcej no ale 700 gram na dłuższą metę go załatwiło. A szkoda bo rzuciło się nim super, nawet 40-tkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) Dzisiaj kupiłem ;)Black Friday Będzie z Tatulą 400HL do swimbaitów 100-400g Edytowane 25 Listopada 2023 przez gaweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 25 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 FZ-80XBJ na grubo przez duże G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 https://youtu.be/y8VHIq12Vk8?si=fBHRsk2MxBducViv Co Wy wiecie o lowieniu "na grubo" ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Patrząc na te filmy (kanalg), między innymi z przynętami Maćka to więcej od nich :D Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Michal_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczuszka Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Panowie, Multik do 300g. Bestia 61, tatula 400, calcutta 401? Głównie twarde przynęty, 10% czasu gumy. Praktycznie tylko z łapy, trolling jako mały dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Do 300g to ja rzucam tatulą 300 i spokojnie wystarczy Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Tommek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Panowie, Multik do 300g. Bestia 61, tatula 400, calcutta 401? Głównie twarde przynęty, 10% czasu gumy. Praktycznie tylko z łapy, trolling jako mały dodatek. Po co Ci Bestia 61 , 51 wystarczy do 300. Te same bebechy a wygodniejsza - tylko linki mniej mieści ale ponad 100 metrów 80 LB wejdzie a to wystarczy. To samo tyczy się Tatuli 300/400 czy Tranx 300/400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 51 chyba nie produkują była w poprzedniej wersji Toro Beast tej niebieskiej .41 będzie za słaba pod 300g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczuszka Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Po co Ci Bestia 61 , 51 wystarczy do 300. Te same bebechy a wygodniejsza - tylko linki mniej mieści ale ponad 100 metrów 80 LB wejdzie a to wystarczy. To samo tyczy się Tatuli 300/400 czy Tranx 300/400. Do 300g to ja rzucam tatulą 300 i spokojnie wystarczyDzięki panowie, to w takim razie szukam czegoś w rozmiarze 300, może jednak się szkuszę na calcqutte w takim razie, chociaż nie wiem jak ten nowy model z tego roku. Chociaż tatula też jest spoko i jak wystarczy to czemu nie. Edit. Wszedzie jest napisane, ze tatula 300 do 140g, nie rozpadnie sie po sezonie? Edytowane 14 Grudnia 2023 przez Kaczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczuszka Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 (edytowane) Dzięki panowie, to w takim razie szukam czegoś w rozmiarze 300, może jednak się szkuszę na calcqutte w takim razie, chociaż nie wiem jak ten nowy model z tego roku. Chociaż tatula też jest spoko i jak wystarczy to czemu nie. Edit. Wszedzie jest napisane, ze tatula 300 do 140g, nie rozpadnie sie po sezonie? W mojej glowie zostały trzy modele. Tranx 301, tatulla 300 i CC 301. Najbliżej mi do tranxa, tatule 200 mam i jest fajna, więc też korci, żeby kupić po prostu większą siostrę. Calcuta sporo droższa i nie wiem jak ten model na 2023 wypada. Edytowane 17 Grudnia 2023 przez Kaczuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Tranx 301 używam kilka sezonów w tym na szkierach a więc lekka solanka. Używałem do przynęt w przedziale 100-300 i póki co nie ma problemów (teraz do 250-340 częściej używam Tatuli 400).Decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 W mojej glowie zostały trzy modele. Tranx 301, tatulla 300 i CC 301. Najbliżej mi do tranxa, tatule 200 mam i jest fajna, więc też korci, żeby kupić po prostu większą siostrę. Calcuta sporo droższa i nie wiem jak ten model na 2023 wypada. Posiadam 2x Tranx 401 i 2x CC 401. Zarówno i przy tranxie jak i CC mam lepszy egzemplarz i gorszy. Nie różnią się znacznie, ale się róźnią. Panowie, Multik do 300g. Bestia 61, tatula 400, calcutta 401? Głównie twarde przynęty, 10% czasu gumy. Praktycznie tylko z łapy, trolling jako mały dodatek. Napisz jeszcze czym są te głównie twarde przynęty. Jeżeli to jerki (też duże jerki) to bym brał Tranxa HG w rozmiarze 401. HG znaczy high gear czyli wieksze przełożenie. Fajnie można takim kręciołem z kołowrotka jerkować. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczuszka Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Tranx 301 używam kilka sezonów w tym na szkierach a więc lekka solanka. Używałem do przynęt w przedziale 100-300 i póki co nie ma problemów (teraz do 250-340 częściej używam Tatuli 400).Decyzja należy do Ciebie Posiadam 2x Tranx 401 i 2x CC 401. Zarówno i przy tranxie jak i CC mam lepszy egzemplarz i gorszy. Nie różnią się znacznie, ale się róźnią. Napisz jeszcze czym są te głównie twarde przynęty. Jeżeli to jerki (też duże jerki) to bym brał Tranxa HG w rozmiarze 401. HG znaczy high gear czyli wieksze przełożenie. Fajnie można takim kręciołem z kołowrotka jerkować. PozdrM Dzięki Panowie za odpowiedzi. Szukam w takim razie tranxa 301/401 hg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 St croix premier glass używa ktoś ?Jak się tym rzuca bliżej jak Węglówka ?Ile g realnie ogarnie bo podejrzewam że więcej niż to 230gJak wygląda ugięcie kija przy rybach 80-90cm .Fajnie pracuje ze względu na szklany bkank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Może ktoś mial coś innego pod kotlety na szklanym blanku i mógłby opisać swoje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 (edytowane) Ten 12 oz na bank machnie. Ja w tej chwili zleciłem budowę wędki na blanku Bushido 80 LB. W oryginale 2,30 ale dojdzie 15 cm. Ciekawe czy uzyskam wagę w granicach 250-260 g.Zrobiona. Na blanku 60 LB:https://www.rodshop.pl/de_DE/p/Bushido-MuskyPike-76-30-60lb/324 Twórca Ygloo Zbyszek.Całkowita długość 2,45 m ( blank przedłużony dołem ), waga 264 g , dolnik 46 cm. Na sucho ładnie gnie się po całości. Kolega ma nie przedłużaną 2,30 m i rzuca 300-350 g wiec tutaj chyba podobnie będzie?Mnie zależy głównie na Miuras Mouse z dopałem i trotki 25 cm - czasem 300 g zawiśnie.Wkrótce test i porównanie z Musky 12 OZ i japońcem do 700 g. Edytowane 15 Kwietnia 2024 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ja z kolei w tym sezonie pod moimi ukochanymi Troutami 40 cm będę sprawdzał kij St. Croix Legend Tournament Musky 24 oz o długości 274 cm. Na sucho kij prezentuje się wyśmienicie. W porównaniu do japońskiego Zenaqa 25 oz jest od niego lżejszy, lepiej wyważony a do tego o wiele dłuższy. Chciałem właśnie przetestować pod 40-tki coś dłuższego, najlepiej lżejszego oraz nieco słabszego niż Zenaq, tak aby kij łatwiej ładował się pod ciężarem przynęty. Legend Musky wydaje się właśnie taki być. Jedyny znak zapytania to uchwyt typu GRASP, ale mam przeczucie że da on więcej pozytywów niż negatywów, o ile te drugie w ogóle wystąpią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ja z kolei w tym sezonie pod moimi ukochanymi Troutami 40 cm będę sprawdzał kij St. Croix Legend Tournament Musky 24 oz o długości 274 cm. Na sucho kij prezentuje się wyśmienicie. W porównaniu do japońskiego Zenaqa 25 oz jest od niego lżejszy, lepiej wyważony a do tego o wiele dłuższy. Chciałem właśnie przetestować pod 40-tki coś dłuższego, najlepiej lżejszego oraz nieco słabszego niż Zenaq, tak aby kij łatwiej ładował się pod ciężarem przynęty. Legend Musky wydaje się właśnie taki być. Jedyny znak zapytania to uchwyt typu GRASP, ale mam przeczucie że da on więcej pozytywów niż negatywów, o ile te drugie w ogóle wystąpią.Ile ten Musky 24 Oz waży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ile ten Musky 24 Oz waży ? Nie ma pojęcia, nigdzie nie mogłem znaleźć info od producenta na temat jego masy, zapewne powyżej 300 gram ale i tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, że przy takiej długości i mocy kijek ten ma tak atrakcyjną masę, amerykanie zrobili dobrą robotę tutaj Już niedługo zobaczymy jak się sprawdzi w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Nie ma pojęcia, nigdzie nie mogłem znaleźć info od producenta na temat jego masy, zapewne powyżej 300 gram ale i tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, że przy takiej długości i mocy kijek ten ma tak atrakcyjną masę, amerykanie zrobili dobrą robotę tutaj Już niedługo zobaczymy jak się sprawdzi w boju Pytam bo Zenek i Mojo 12 OZ MJM86XHF ważą odpowiednio 330 i 293 g, ciężko uwierzyć aby ten 24 oz ważył mniej przy swojej długości i mocy a piszesz że lżejszy od Zenka 25 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Jakie znaczenie mają te gramy wagi wędziska, jak na jego końcu wisi 400 czy więcej gram? Sztuka dla sztuki? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Pytam bo Zenek i Mojo 12 OZ MJM86XHF ważą odpowiednio 330 i 293 g, ciężko uwierzyć aby ten 24 oz ważył mniej przy swojej długości i mocy a piszesz że lżejszy od Zenka 25 lb.Tak, takie mam wrażenie, być może oba kije mają podobną masę a Legend Musky nadrabia lepszym wyważeniem. Jednak gdybym miał wskazać który kij jest cięższy to powiedział bym że Zenaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi