Matteoo Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Ludzie, po co mnożycie problemy, stan prawny jest taki: 1. Woda RZGW - karta wędkarska 2. Woda RZGW + dzierżawca np. PZW - karta wędkarska plus stosowne opłaty. To dotyczy też wód w dzierżawie wieczystej.3. Woda w pełni prywatna - warunki dyktuje właściciel, ale musi przestrzegać ochrony środowiska. Karta nie jest potrzebna.4. Wody morskie - opłata określona, brak potrzeby posiadania karty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 (...) Nie rozwijam, bo to bardziej rozprawy filozoficznej by wymagało niż akademickiej dyskusji. (...)No i masz rację, nie rozwijaj, bo mógłbyś się ośmieszyć. Żeby prowadzić rozprawę filozoficzną trzeba umieć myśleć, a Tobie wyraźnie to nie wychodzi... (...) Jeśli w drugim pytałeś, czy w Twojej ulubionej miejscówce coś bierze, to raczej nikt takiej odpowiedzi nie udzieli. Zapomniałeś podać współrzędne geograficzne miejscówki.Jak widać z czytaniem ze zrozumieniem też kiepściuchno. Gdzie pisałem o moich ulubionych miejscówkach? Wyczytałeś między wierszami? Jasnowidz... Bez odbioru Przepraszam za spam, ale nie ja zacząłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Kolega zadał mi pytanie, na które nie potrafię odpowiedzieć. Może ktoś pomoże.... Chodzi o zbiornik bez dzierżawy, który jest własnością Gminy, na jakich zasadach można tam wędkować ? Tzn wiem, że wędkować można, ale jaki regulamin obowiązuje ( limit, wymiar, itd...) Czy gdzieś jest zapis prawny, który dotyczy takich zbiorników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Regulamin i zasady wędkowania ustala gmina, albo jakiś użytkownik, któremu oddała takie uprawnienia.Najłatwiej zadzwonić do właściwego UG i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Każda woda z tego co sie orintuje podlega pod ustawy/roporzadzenie ministra rybołóstwa . Tam są określone wymiary i okresy ochronne . To jest podstawowy regulamin wedkarski w Polsce, który dzierżawca wody może zaostrzyć , ale nie może znosic okresów ochronnych i zmniejszac wymiarów ochronnych ryb itp. Może za to zakazać połowu poszczególnych gatunków , wprowadzać widełki , przedluzać okresy ochronne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 O rzeczach oczywistych nie pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi