David Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 fajne tlusciochy- na black minnow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 nie,ukleja RHto jest dla nich ulubiona przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 ladnie..ja od tygodnia smigam za pollockami w okolicach domu (dun laoghaire/bray). Jak do tej pory najwiekszy +- 50cm. Jak zwykle pierwsze 2 dni na zachete po 5-6 ryb w 2-3h a pozniec cisza... jak do tej pory stwierdzam, ze niska woda duzo lepsza (w okolicach portu w kamieniach), ale niska woda = 10-15m wody po kolana na kamieniach i pionowe urwisko na 10m+ (ciezko powiedziec dokladnie ile w zasiegu rzutu gruntowka od brzegu na przyplywie mialem 20-30 obrotow korbka slammera 260 by wyciagnac przynete na powierzchnie). Przy skalach i na molu przy wysokiej wodzie 0 bran tylko zerwan wiecej (bo wiecej kamieni we wodzie i spad dalej od brzegu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 @gooral u mnie zazwyczaj też trafiają się takie 50,czasem 60,ten miał akurat 68Ja wędkuje w 90% na promowiskach czasem na dzikich brzegach,skałach.Ostatnio jednak pogoda u mnie parszywa i w ciągu paru minut ze słonecznej pogody robi się niezła nawałnica więc wolimy mieć auto za plecami Dzisiaj było podobnie,przyjechaliśmy świeci słońce ale za 5min dupneło gradem takim w poziomie Już miałem się pakować do auta żeby to przeczekać ale nie zdążyłem bo w tym momencie przywalił.No i trzeba było się troszke pomęczyć i zmoknąć,ale było warto.Kto łowił rdzawce ten wie jakie to waleczne ryby Zaraz potem siadł mniejszy.5min puźniej wyszło słońce,rybki już nie brały a ja cały mokry Miejsce w którym łowiliśmy też miało około 15m głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Wczorajsza zdobycz,jak na rzaie mój największy bo ma 74cm i nadal rośnie Troszke pouginał mie rx6 ale do tego kija mam pełne zaufanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ladnie ja czekam az sie troszke ociepli.. na razie ganiam szczupaki i z dnia na dzien mniejsze lowie (dzisiaj takie po 20cm dostawalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 U mnie rdzawce biorą już dość systematycznie,w większości takie 50+Dzisiaj miałem na kiju 60+ ale wypią sie przy podbieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi