Skocz do zawartości

RDZAWCE 2012

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

ladnie..

ja od tygodnia smigam za pollockami w okolicach domu (dun laoghaire/bray). Jak do tej pory najwiekszy +- 50cm. Jak zwykle pierwsze 2 dni na zachete po 5-6 ryb w 2-3h a pozniec cisza... ;) jak do tej pory stwierdzam, ze niska woda duzo lepsza (w okolicach portu w kamieniach), ale niska woda = 10-15m wody po kolana na kamieniach i pionowe urwisko na 10m+ (ciezko powiedziec dokladnie ile w zasiegu rzutu gruntowka od brzegu na przyplywie mialem 20-30 obrotow korbka slammera 260 by wyciagnac przynete na powierzchnie). Przy skalach i na molu przy wysokiej wodzie 0 bran tylko zerwan wiecej (bo wiecej kamieni we wodzie i spad dalej od brzegu).

@gooral u mnie zazwyczaj też trafiają się takie 50,czasem 60,ten miał akurat 68

Ja wędkuje w 90% na promowiskach czasem na dzikich brzegach,skałach.Ostatnio jednak pogoda u mnie parszywa i w ciągu paru minut ze słonecznej pogody robi się niezła nawałnica więc wolimy mieć auto za plecami :)

Dzisiaj było podobnie,przyjechaliśmy świeci słońce ale za 5min dupneło gradem takim w poziomie :o Już miałem się pakować do auta żeby to przeczekać ale nie zdążyłem bo w tym momencie przywalił.No i trzeba było się troszke pomęczyć i zmoknąć,ale było warto.Kto łowił rdzawce ten wie jakie to waleczne ryby :) Zaraz potem siadł mniejszy.

5min puźniej wyszło słońce,rybki już nie brały a ja cały mokry :lol:

Miejsce w którym łowiliśmy też miało około 15m głębokości

• 5 miesięcy temu...