Skocz do zawartości

Walczmy z oszustami

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

W czasach stalinowskich szana by na to raczej nie było ...:/

Stalinowskie czasy też były bezprawiem z tym, że pod przewodnictwem jednego człowieka (a raczej bydlaka)...a dzisiejsza marksistowska sprawiedliwość działa tak samo tylko, że pod przewodnictwem bandy kretynów, a jednego decydenta. Tak czy inaczej sprawiedliwości w Polsce nie było i nie ma w dalszym ciągu...słusznej kary za kradzież / wyłudzenia / oszustwa. Amen.

• Like 4

I bardzo dobrze, brawo Marcin. Ja jeszcze nie miałem aż takich przypadków. Jeden ze sprzedających na allegro zadziałał na Moją stratę, na nieco ponad 5pln. I chyba myślał, że się nie kapnę...ale niestety kapnąłem się. I zakomunikowałem problem...zobaczymy co będzie dalej...

Raczej skończy się negatywem...nie za 5 pln tylko za to jak się zachował.

Ten sprzedający mam wrażenie jest na J.B...

• 2 lata później...

Wtedy owszem, ale warto spróbować. Wbrew pozorom te drobne złodziejaszki co myślą że są cwani przeważnie okazują się lekkomyślnymi idiotami. Mi się udało w ten sposób namierzyć jak się okazało młodego chłopaka. Z tym że ja jestem z tych w gorącej wodzie kompanych i najpierw sam załatwiam sprawę, później ewentualnie jak już nie ma wyjścia dzwonię na policję.

Edytowane przez mepps
  • Like 2

nikt się dalej tym czy zapłacił czy nie nie zainteresował

w pismie nie było informacji gdzie powiadomic jak by nie zapłacił

ja tej kasy nigdy nie zobaczyłem !!

Po Twojej stronie jest uzyskać od sądu uprawomocnienie wyroku, potem nadać mu klauzulę wykonalności, uzyskać potwierdzenie, z tym do komornika. Komornik wysle do Ciebie więcej pism niż sąd i prokurator, winszując sobie różne kwoty w ramach egzekucji. I tak żeby odzyskać 50 pln będziesz musiał wydać 2500 pln. Oczywiście jest szansa że je odzyskasz

Edytowane przez Małkociniak
  • Like 1