MaverikZagan Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Mam zamiar zakupić sobię Kongera pod klenia i jazia dokładnie model iri lucky do łowienia przewa?źnie na odrze czasem b?łbr i tutaj mam problem a wszystko to przez czytanie r?ł?źnych wypowiedzi cały czas miałem w myśli długość 3,05 na odre jak znalazł ale gdzieś spotkałem informacje ?źe idąć z długością w g?łrę przy tym kiju akcja robi się coraz bardziej kluchowata 2,45 2,75 3,05 ponoć jest kluchą czy ktoś kto łowi tymi kijami m?łgłby się wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=216726 msg_216726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Mam Lucky 275 i sobie go chwalę jedyną wadą jest to ?źe czasem potrafi szczytowa część wypaść ze spigotu nie wiem czy ta moja taka felerna , na klenia wędka musi być troszkę kluchowata i ta taka jest pracuje do samego dolnika dobrze amortyzując odjazdy ryby największe co mi sie trafiło to pajk ok 60cm na oderke śmiało mo?źna 305cm wziąć myślę ?źe w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Miałem ten sam dylemat przy wyborze IRI 3,05 czy 2,75. W sklepie rzeczywiście ten 3,05 wydawał mi się strasznie kluchowaty więc wybrałem 2,75. Kupiłem go za coś w granicach 180zł i to były bardzo dobrze wydane pieniądze.Ja łowie w Wiśle środkowej, gł?łwnie na kamienistych opaskach i potrzebowałem delikatnego kija do małych przynęt, pracującego pod sam dolnik na du?źą rzekę.Kijek naprawdę daje radę, fajnie pracuje pod rybką i śmiało mo?źna nim holować nawet grube kluchy. Miałem na nim bolka pod 70cm na brombe w miejscu o dość silnym uciągu i dał radę. Najlepiej pomacaj w sklepie te dwie długości i wybierz to co Ci bardziej podpasuje. P.S Mi g?łrny skład nie wypada podczas rzut?łw, siedzi sztywno więc kolega Gofer2005 trafił po prostu na taki model. Miałem to samo w innym kijku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi