analityk Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam, Szukam łownych wobk?łw kleniowych głębokoschodzących np. 1,8-2 metry - wielkości około 4 cm - 5 cm. Łowię zwykle instynktami A. Lipińskiego ale szukam wobk?łw kt?łre schodziłyby około 50 cm głębiej. Czy ktoś mo?źe coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Mo?źe jugolki ? Wobki robione z balsy dość dobrze schodzą. Jest du?źo ludzi kt?łrzy takie wobki robią ręcznie, przyznam szczerze, ?źe te?ź czasami takie głębiej schodzące strugne ale u mnie się nie sprawdzają i dlatego rzadko je robię. Miałem styczność z jugolkami i te mogę Ci polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Zazwyczaj nie łowię kleni tak głęboko, ale myślę, ?źe m?łgłby się nadać gloog parys. Ktoś kiedyś nawet coś o nim pisał... http://www.jerkbait.pl/?p=179 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 http://woblerybonito.pl/ polecam Boniciaki, naprawdę spoko woblery jak za tą kasę i łowne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Fakt, bonito te?ź nurkują a?ź miło i dobrze sobie radzą w nurcie. Do listy dodałbym jeszcze dorado invader i horneta dr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Potwierdzam co kolega @Gruzin napisał.Dorado invader ,, czworeczka ,,. Bogata oferta kolorystyczna.Lowne jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 ..a ja potwierdzam słowa Dero 1990 - lotne, łowne, niedrogie, świetnie 3mające się nurtu wobki ... do pełni szczęścia dorzuciłbym jeszcze Dorado Alaskę 3.5cm i Horneta 4kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Nie łowię kleni ani jazi- w moich łowiskach praktycznie nie występują ale mo?źe Kenart Diver się sprawdzi.Na 4cm w rzece złowiłem bardzo du?źo okoni i jednego jazia, na zapor?łwce te?ź bardzo du?źo okoni i straciłem szczupaka 70+.Głęboko schodzi, dobrze trzyma się nurtu tylko kotwiczki do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Super odzew Panowie, Wielkie dzięki. Miałem takie fajne, małe a głęboko schodzące rękodzieło ale coś z dostawcą urwał się kontakt. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Zobacz te?ź w tym wątku; http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=346972 msg_346972kilka z nich schodzi głęboko a kleniowe czy pstrągowe to tylko nazwa na nasz u?źytek, ryby o tym nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Osobiście dobre wyniki miałem na shad rapy 5. Teraz są nowe 3cm ultra light shad, do tej pory jednego klenia złowiłem na tą nową rapalkę, ale za du?źo nie łowiłem, chodzi super. Fajne małe i skuteczne DR ma firma lovec rapa, warto miec chocia?ź jednego w pudełku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Ja te?ź polecam Bonito i Invadery tanie i łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 tak jak koledzy pisze Invader 4 i 5 i do tego ten nowy (z zeszłego roku - zapomniałem nazwy 3,5cm) ponadto ka?źdy brzanowy, mnie najlepiej sprawdziły się do głębokich kleni Widłowe brzan?łwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Z głębiej schodzących to jak koledzy m?łwią invadery. Dla mnie odkryciem tego roku jest mikrus rapali shad rap. Tonący, lotny, głęboko schodzący, akcja idealna pod klenia. Do tego krakuski, choć ju?ź tak głęboko nie idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Odkopię temat, aby nie zakładać nowego M?łgłby ktoś polecić jakieś woblery na klenia do połow?łw nocnych ? Wielkość 3-7cm, schodzące na głębokość 1-1,5m i z pracą mocno wyczuwalną na kiju. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Kolega analityk pewnie ju?ź wszystkiego się dowiedział ale ja bym jeszcze uzupełnił...Mo?źe popełniam jakąś profanację i mega błąd ale ja jak potrzebuję ?źeby instynkt zszedł głębiej - i poleciał kilka metr?łw dalej - dokładam mu mały pasek ołowiu do przedniej kotwiczki. Nie zauwa?źyłem wielkiej r?ł?źnicy przy pracy woblerka a kilka dni temu na taką konstrukcję uwiesił mi się szczupak 50tka więc ryba chyba się skusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 to ja jeszcze uzupełnię to co napisał jakubwr.Wykombinowałem sobie, ?źe wywalę przednią kotwiczkę w instynkcie i na kr?łtkim kawałku ?źyłki zaciskałem śrucinkę stosownych rozmiar?łw. Wymyśliłem sobie, ?źe na brzanowym łowisku powinny się mniej czepiać dna i bli?źej niego chodzić. Brzany nie złowiłem, ale tak przygotowanych wobk?łw mam kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Najmniejszy blagier z Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi