bassy Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jak w temacie . Mam orvisa streamline #5 tip flexa( nawiasem mówiąc nie polecam ) i chciałem go zmiękczyc linką #6 do tej pory działam z #5 aircell DT. Czy to ma sens? Kija nie bedę zmieniał bo i tak drastycznie się z nim obchodzę łazioruję po krzaczorach niedługo na nizinnej Wiśle nim podziałam, a że ma zmienione przelotki na lepsze- bo go reklamowałem to będę go zarzynał do końca. Reasumując czy spróbować #6 linkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Zwykła #6 pewnie go i zmiękczy tylko może nie jakaś rio albo SA do szybkich muchówek, bo te pewnikiem trochę cięższe o 1/2 klasy jak normalne 6-ki.Może warto porównać tabele jakie mają ciężary 6-ki a ta 5-ka, którą obecnie miotasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Bassy śmiało. Ja w swojej szybkiej 5 mam sznur #6 i idzie aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 o widzisz jak wpadniesz to podwiesimy na parę rzutów Jaką masz #6tkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Z tym wpadaniem to jeszcze trochę bo do 22 czerwca jestem zagipsowany, potem rehabilitacja, także może w sierpniu zacznę ryby łowić Mam 333 cortlanda i daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Orvis to już pewnie dość szybki kij i pewnie spokojnie da radęJakbyś zaadoptował jakąś Rio albo SA do tych nowych węglówek to pewnie też by śmigało tylko cena trochę inna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 może znajdę przyzwoitą używkę, brac dt czy wf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Hm może bardziej WF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 odległość operacyjna max 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Dobra przeciążona wfka z krótką glowicą - rio grand na tem przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 może znajdę przyzwoitą używkę, brac dt czy wfTeoretycznie 5DT = 6 WF(wagowo) więc jeśli kupisz 6WF nic nie zmieni.DT linka koniczna, WF linka koniczna przeciążona. Waga pierwszych 9 metrów #5 wynosi 9,1g, #6 zaś 10,4 oczywiście jeśli są tego samego typu. Jeśli chcesz przeciążyć musisz dać #6DT lub #7WF.Jeśli operujesz tylko 10 metrami spokojnie możesz przeciążyć .Kiedyś zapomniałem kołowrotka do Talona #3 i bez problemu łapałem #5.Ten model jest bardzo szybki jak i bardzo mocny myślę że #7Wf nie będzie dla niego problemu. Zanim kupisz spróbuj z kilkoma linkami bo nie wiadomo która będzie Ci lepiej pasowała.Na Twoim miejscu kupił bym kij ze średnią akcją, linka niewiele zmieni w akcji wędziska, lub spróbuj się na niego przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi