elte Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Chciałem się dowiedzieć jakie macie sposoby umieszczania obciążenia na stelażu do odlewów z żywicy czy pianki. W woblerach struganych z drewna sprawa jest w miarę prosta, nawierca się dziurki, bądź nacina otwór na stelaż, uzupełnia się go ołowiem i sprawa załatwiona, chociaż jest to czasochłonna praca. Do odlewów potrzebny jest przygotowany stelaż z obciążeniem tylko jak go przymocować do tego stelaża? Jaki macie patent który byłby szybki, wygodny i przede wszystkim dokładny i symetryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zależy czym obciazasz - sruciny możesz zacisnąć, podłużne z nacięciem na stelaż też zacisnąć można, ewentualnie podkleic klejem termicznym. Symetria zależeć będzie od Twojej dokładności i dokładności ciężarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ja np robię takie formy.Odlewany wałeczek a w środku blaszka usytuowana wg potrzeby.Po wyjęciu blaszki w otwor wkladamy stelaż. W drugim sposobie można też bezpośrednio odlewać na stelaż żądane gramatury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elte Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zależy czym obciazasz Mam drut ołowiany o różnych średnicach i mam też blachę ołowianą, którą tnę na paski według potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Drut można po prostu owinąć (dodając jakiś klej aby się nie przesuwał, podkleic od spodu. Blaszki w sumie podobnie choć więcej zabawy, żeby zgiąć równo na pół. Chyba, że dwa równe kawałki skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Jeszcze zależy, gdzie chcesz umieścić obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi