Skocz do zawartości
  • 0

Wyposażenie na zagraniczną wyprawę wędkarską

zwiraz

Pytanie

Cześć wszystkim.

Od jakiegoś czasu poważnie rozważam możliwość wyjazdu na swoją pierwszą zagraniczną wędkarską wyprawę do Skandynawii. Chciałbym ją zorganizować jesienią przyszłego roku. W związku z tym chciałbym zapytać weteranów takich wyjazdów o to jak się do niej przygotować? Czy jesteście w stanie wskazać rzeczy, które koniecznie trzeba zabrać ze sobą i będą niezbędne podczas wyjazdu? Ciuchy, osprzęt i inne sprawy mniej lub bardziej oczywiste. Chciałbym by w tym wątku powstała lista rzeczy tzw. "must have" bez których nie poradzimy sobie za granicą.

Będę niezmiernie wdzięczny za Wasze doświadczenia i uwagi.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i ślę wędkarskie pozdrowienia.

zwiraz

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O Szwecji nic nie wiem, do Norwegii organizowałem sam sobie i tym co ze mną jechali wyjazdy w 2011 / 2014 / 2017 i 2019. Szukając na Home Away , na Air B&B i norweskim finn.no płacę mniej niż przez nasze biura. Ile mniej nie napiszę bo bywają tacy co jednak przeliczają , my doszliśmy do wniosku że na 2 tygodnie trzeba zapomnieć o przeliczniku bo jeśli się człowiek zastanawia to czy kupi masło za 20 złotych ? mleko za 10 albo za tyle samo czekoladę ?

Do Norwegii zabieramy też........ pieczywo bo tamtejsze jest gorsze niż nasze najpodlejsze :rolleyes: i tam pakujemy do zamrażarki. Zabieramy pomidory w puszkach, przyprawy , ryż, kasze i różne mięsa w puszkach + jajka od baby ( po znajomości ) ale nabiał kupujemy w Norwegii podobnie jak napoje typu cola czy woda. Jest drożej ale jednak szkoda miejsca w aucie.