Mediam Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Sprzedał wędkę która miała być w idealnym stanie a jak przyszła to okazało się że jej rękojeść wygląda jakby zjadły ja korniki.wykończenie foregripu uszkodzone i popękany lakier na nim.Uchwyt kołowrotka tak rozciągnięty że każdy kołowrotek Shimano Ryobi czy Penn z niego wypadał.Chciałem wędkę odesłać ale się nie zgodził.Ten oszust napisał nawet w odpowiedzi na mojego negatywa że chciałem od niego wyłudzić pieniądze ODRADZAM kupować cokolwiek u niego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 W oddzielnym temacie jest założony wątek odnośnie Sprzedających http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23009&am p;am p;start=240& Co do samego burbot1 skupuje z Niemiec towary a szczególnie kołowrotki też się raz naciąłem,na Czarna seria w ogóle nie zbijała kabłobnka,ale dokonałem zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ciekawe to co opisujesz bo osoba ta ma ponad 700 pozytywów, ani jednego neutrala i tylko 1 negatyw , ten od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ciekawe to co opisujesz bo osoba ta ma ponad 700 pozytywów, ani jednego neutrala i tylko 1 negatyw , ten od Ciebie.Może się człowiek popsuł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ja osobiście zwróciłem towar bez żadnych problemów,chyba że kolega nie zachował kultury słowa i sprzedawca się sprzeciwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Na zdjęciach wędki którą kupiłeś widać wyraźnie stan korka, że jest używany i że ma dziury.Korek w wędkach używanych niestety tak może wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 A co to była za wędula z tego co kojarzę Burbot goli siepe na klasykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 http://allegro.pl/odleglosciowka-daiwa-harrier-x-match-3-66m -i2344609460.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ciekawe to co opisujesz bo osoba ta ma ponad 700 pozytywów, ani jednego neutrala i tylko 1 negatyw , ten od Ciebie. Skoro jest jak pisze @TomCast, po co siać ferment. Ten jeden negatyw do 700-set pozytywów to jakiś ułamek z jedynką na trzecim miejscu po przecinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMedic3hs Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Osobiście uważam że należało by też wysłuchać burbota1 może akurat ma konto tutaj Też mi się wydaje,że osoba która tyle sprzedaje nie dopuściła by się oszustwa i krętactwa,czasem jest tak że towar nawet jak jest świetny,wszystkim kupującym nie dogodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Nie znam burbota.Nie poczuwam sie w jakimkolwiek stopniu do oceny tego przypadku.Natomiast odnosze podobne wrazenie, jak podczas ogladania wielu ofert uzywanych kolowrotkow z ebay.comSprzedawca Yankes : kilka rysek, almost MINT. A tu farba zlazi platami Tu jest podobnie. Stan idealny. A rekojesc ze zdjecia mowi : NIEIDALNY ... Trzeba byc czujnym jak wazka podczas polowania na okazje. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 No korek zjechany jak sandał pielgrzyma-fakt,ale na fotkach widać jak byk i nie ma mowy o oszustwie.Stan idealny to może żart ze strony Burbota ale to też mu nic nie można zarzucić bo to pojęcie względne.Dla jednego będzie ideolo dla drugiego złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Jest jeszcze jeden negatyw oprócz mojego który został unieważniony to jego treść ,,Odpowiedź z: śro 15 cze 2011 11:12:52 CEST] Kołowrotek w stanie tragicznym w opisie Stan bardzo dobry,pracuje lekko i miekko - to zwykłe kłamstwo Korozja wewnątrz wżery na kole napędowym wszystkie łożyska zatarte Cóż chęć zysku była większ niz ludzka przyzwoitość Tu link http://allegro.pl/show_user.php?uid=49355&type=fb_all&am p;feedback_type=fb_recvd_neg Gość to oszust i cham w odpowiedzi na mój negatyw napisał ze próbowałem wyłudzić od niego pieniądze a jedyne o jakich rozmawialiśmy to moje za ten złom który sprzedał jako niby ,,stan idealny Co do jakości korka to to co widać na zdjęciach nawet bym zaakceptował ale w rzeczywistości nie ma na nim nawet odrobiny pozostałości szpachli a tylko dziury o takiej głębokości jakby ktoś ta szpachlę gwoździem wydłubywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Ale chyba allegro umożliwia zwrot do 10dni nawet bez podania przyczyn, czy może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 No korek zjechany jak sandał pielgrzyma-fakt,ale na fotkach widać jak byk i nie ma mowy o oszustwie.Stan idealny to może żart ze strony Burbota ale to też mu nic nie można zarzucić bo to pojęcie względne.Dla jednego będzie ideolo dla drugiego złom. Zgadzam się w 100% z wypowiedzią kolegi z cytatu.Kupując używane rzeczy trzeba być czujnym, jak się ma jakieś wątpliwości, to można się dopytać, ewentualnie poprosić o więcej zdjęć itd. Jak zakupiony towar nie pasuje, to zawsze można poprosić o zwrot kasy/towaru - tylko trzeba to zrobić bez nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 5.4. Opis Towaru powinien być rzetelny i kompletny oraz nie może wprowadzać w błąd innych Użytkowników, w szczególności co do właściwości Towaru, takich jak: jego jakość, pochodzenie, marka czy producent. Opis Towaru powinien być zgodny z wymogami prawa, w szczególności powinien zawierać wymagane w określonych okolicznościach informacje, w tym informacje wskazane w obowiązujących przepisach dotyczących ochrony konsumentów. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści umieszczone przez siebie w opisie Transakcji, w tym jest odpowiedzialny za wszelkie błędy lub nieścisłości takiego opisu. Zgodnie z regulaminem powinien opisac kazdy jeden mały szczegół, wprowadził w bład kupujacego ukrywając fakt ze wędka nie jest w stanie idealnym, jezeli zartował to na niekorzysc dla siebie. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze stan przedmiotu ocenia sam sprzedajacy, zdjecia nie oddaja w pełni stanu kupowanego przedmiotu, a jak wiadomo nie od dzisiaj jak ktos sie chce pozbyc czegos co nie jest w 100 % idealne to gdzie to wystawia ?? Na serwisie aukcyjnym :/ Sam sie ostatnio nadziałem na podobnego sprzedajacego który mi sprzedał uszkodzny telefon, do wymiany miałbyc tylko wyswietlacz i oprogramowanie. Jak przyszedł telefon okazałao sie ze ktos potraktował płyte główna śruboktretem, wszystko było zmasakrowane. Sprawa oczywiscie trafiła do allegro i czekam co bedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 5.4. Zgodnie z regulaminem powinien opisac kazdy jeden mały szczegół, wprowadził w błąd kupującego ukrywając fakt ze wędka nie jest w stanie idealnym, jeżeli żartował to na niekorzyść dla siebie. Widzę że kolega jest teoretykiem sprzedaży Czasami nie ma możliwości opisania każdego jednego małego szczegółu (np. po to są robione zdjęcia) np. ktoś sprzedaje używany kołowrotek z licznymi ryskami, obtarciami itp. Czy kolega uważa że sprzedający powinien wyliczyć te ryski, obtarcia, opisać każdą z nich? Dla sprzedającego praca tego kołowrotka będzie bdb. a kupujący może stwierdzić np. szmer na 31 ząbku koła napędowego itd.Nie dajmy się zwariować. Jak ktoś chce mieć towar idealny, to niech kupuje go w sklepie wędkarskim, a i tam przemaca kilka takich samych kołowrotków/wędek zanim wybierze ten/tą mu odpowiadający/ą.Kupując w serwisach aukcyjnych zawsze istnieje jakieś ryzyko, co nie zwalnia sprzedającego z faktu że powinien być uczciwy. Ps.Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym tej wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Widzę że kolega jest teoretykiem sprzedaży Wszyscy powinni nimi być i nie było by problemów przy kupnie/sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Widzę że kolega jest teoretykiem sprzedaży Wszyscy powinni nimi być i nie było by problemów przy kupnie/sprzedaży. DrozdoPowinno być dokładnie tak jak piszesz Voldemort jeżeli piszesz odnośnie regulaminu ,,teoretykiem sprzedaży to znaczy że dla Ciebie uczciwa sprzedaż to tylko teoria ? Ja sam jak sprzedaję jakiegoś kija lub kołowrotek dokładnie opisuję wszystko nawet drobne ryski aby kupujący wiedział za co płaci a jeżeli ktoś sprzedaje żeby się pozbyć i zakłamuję prawdziwy stan przedmiotu to jest oszustem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATU Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Voldemort jeżeli piszesz odnośnie regulaminu ,,teoretykiem sprzedaży to znaczy że dla Ciebie uczciwa sprzedaż to tylko teoria ? Ja sam jak sprzedaję jakiegoś kija lub kołowrotek dokładnie opisuję wszystko nawet drobne ryski aby kupujący wiedział za co płaci a jeżeli ktoś sprzedaje żeby się pozbyć i zakłamuję prawdziwy stan przedmiotu to jest oszustem. Niestety dla kolegi Voldemord uczciwa sprzedaż to tylko teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Panowie po co ta wymiana zdan przeciez kazdy wie ze do regulaminu nalezy sie stosowac a nijak sie ma regulamin wobec tych ktorzy mimo wszytsko i tak sa oszustami.Kolega @mediam chcial ostrzec a kazdy zrobi z tym co chce.Sprawa jest taka z rzeczami uzywanymi ze nie sa nowe i nie mozna oczekiwac ze beda nowe.Pozatym dla jednego stan bdb bedzie stanem dost dla innego i odwrotnie.Jesli sie ktos boi kupic uzywki to kupuje nowke jesli zaryzykuje to ryzyko wliczone.Pozostaje jedynie kupowac u sprawdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Widzę że nadepnąłem komuś na odcisk Czyżby koledzy TATU i Mediam byli tacy kryształowi ? Wątpię !Niech rzuci kamień ten, kto jest bez winy - niech pomyślą o tych słowach.Kupiłem na Aukcjach, jak również tutaj na jerkbait.pl dużo różnego rodzaju sprzętu i jeszcze nie zdarzyło mi się by sprzedający opisywał każdą ryskę czy inną drobną niedoskonałość, ale widzę, że nie miałem okazji kupować od uczciwego sprzedawcy (przepraszam sprzedających - ja tak nie myślę).Ale widać są tacy co każdemu mają coś do zarzucenia.Czasami aż strach wypowiedzieć się na jakiś temat, bo od razu znajdą się uczciwi którzy mają wszystko wszystkim za złe Podtrzymuję swoje poprzednie wypowiedzi!1.Nie uważam sprzedającego burbot1, za oszusta - jeśli kupujący był niezadowolony z zakupu, to mógł odesłać wędkę i zażądać zwrotu gotówki (pewnie tak by się zakończyła ta sprawa, gdybym to ja zakupił tą wędkę)2.Czasami nie ma możliwości opisania każdego jednego małego szczegółu (np. po to są robione zdjęcia sprzedawanych przedmiotów)3.Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym burbot1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 dziwna sprawa 700 pozytywów i jeden negatyw wstaw nam zdjęcia które były na aukcji tego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 link do aukcji http://allegro.pl/odleglosciowka-daiwa-harrier-x-match-3-66m -i2344609460.htmlNiech każdy oceni sam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Ja tu nie widze oszustwa mogłeś poprosić o dokładne zdjęcia rękojeści zapytać o nią na zdjęciach z odlełgości widać już że korek ma spore ubytki i szpary. Sam kij w idealnym stanie dla mnie rzucanie na tego allegrowicza słowa oszust jest zbyt pochopne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi