Skocz do zawartości

burbot1 na Allegro Uwaga na Oszusta i Kłamce

Mediam

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia nie pokazują wszystkich szczególów....ale na zbliżeniach napisy nie są porysowane...to jego pierwszy negatyw o 2008 roku...ja proponuje wstrzymać się z wyrokami kto tu jest winien...czy oszukuje sprzedający czy kupujący ma jakieś kosmiczne wymagania...a zdarzają się i tacy wiem to z doświadczenia...może teraz wstawiłbś kolego Twoje zdjęcia tego kijka....????

Pamiętam, jak nieco pochopnie umyłem kiedyś szczotką i wodą z mydłem korek Wild Rivera. Wyglądał bardzo podobnie. Po prostu wydarłem z niego szpachlę (chyba jeszcze fabryczną). Pracownia FC zdaje się naprawiła ten błąd.

Jak dla mnie na fotkach widać kijek mało wyeksloatowany ale nigdzie w opisie nie stoi, że nowy.

Stan idealny? Jeśli w ogóle istnieje taki stan :unsure:

Widzę że nadepnąłem komuś na odcisk :mellow:

Czyżby koledzy TATU i Mediam byli tacy kryształowi ? Wątpię !

Niech rzuci kamień ten, kto jest bez winy - niech pomyślą o tych słowach.

Kupiłem na Aukcjach, jak również tutaj na jerkbait.pl dużo różnego rodzaju sprzętu i jeszcze nie zdarzyło mi się by sprzedający opisywał każdą ryskę czy inną drobną niedoskonałość, ale widzę, że nie miałem okazji kupować od uczciwego sprzedawcy (przepraszam sprzedających - ja tak nie myślę).

Ale widać są tacy co każdemu mają coś do zarzucenia.

Czasami aż strach wypowiedzieć się na jakiś temat, bo od razu znajdą się uczciwi którzy mają wszystko wszystkim za złe :(

Podtrzymuję swoje poprzednie wypowiedzi!

1.Nie uważam sprzedającego burbot1, za oszusta - jeśli kupujący był niezadowolony z zakupu, to mógł odesłać wędkę i zażądać zwrotu gotówki (pewnie tak by się zakończyła ta sprawa, gdybym to ja zakupił tą wędkę)

2.Czasami nie ma możliwości opisania każdego jednego małego szczegółu (np. po to są robione zdjęcia sprzedawanych przedmiotów)

3.Nie mam nic wspólnego ze sprzedającym burbot1

Voldemort

Ja właśnie mu tą wędkę odesłałem i napisałem że chcę zwrotu pieniędzy na co burbot1 napisał że nie przyjmuje zwrotu bo wędka jest w takim stanie jak było napisane na aukcji (IDEALNYM) a nawet tu nikt o niej tak nie napisał.Druga sprawa to to że większość handlujących używanym sprzętem na Allegro ma konta na jekbait,co najmniej trzech piszących w tym wątku mógłbym wymienić a jednego nawet konto na YouTube więc ja mógłbym napisać że ,,swój swojego popiera

Teraz sprawa mojej uczciwości którą nie wiem dlaczego podważasz pisząc ,,czy jestem taki kryształowy i że wątpisz w to (sądzę że po swoim podejściu do handlowania)

Otóż jak sprzedawałem ostatnio wędkę i napisałem że była używana dwa miesiące to kupujący napisał mi maila czy nie pomyliłem wędek bo ta która dostał wyglądała jak nówka.

Może dlatego że jak piszę idealny to jest to idealny a jak napiszę że wędka będzie czysta to żebym miał siedzieć pół dnia i patyczkami do uszu czyścic ramki przelotek to taka będzie.

Jak pisałem oprócz korka w tragicznym stanie wędka miała popękany lakier na wykończeniu foregripu (który dodatkowo był obluzowany i kręcił się w kółko) i rozciągnięty uchwyt który nie trzymał żadnego kołowrotka z różnych firm.

nie jestem fachowcem, ale dla mnie ze zdjęć na aukcji to kijek bardzo ok, skoro stan idealny .... i pisze to sprzedający z dużą ilością pozytywów do biorę...

Jeżeli coś się nie zgadza to zwrot towaru - niezależnie czy się zgadza czy nie. Jak nie odda kasy to spór allegro - zazwyczaj pomaga, jeżeli nie to Policja i do allegro o wypłatę z ubezpieczenia kupujących.

Trochę rozumiem niezadowolenie nabywcy, ale pisanie, że sprzedający to oszust, to chyba nadużycie.

Kolego Mediam, jeżeli sprzedawca nie chce oddać kaski, to jak ktoś napisał wyżej, oddaj sprawę w ręce obsługi portalu. Kasę odzyskasz, to niemal pewne. Ze zdjęć i reputacji sprzedającego też bym kupił ten kij. Nie nadużywaj mocnych słów, to się może zemścić w nagły i niespodziewany sposób. Nie będziemy sprawdzali, co i kto napisał w Twoich komentarzach, podejdź do sprawy asertywnie, spokojnie i zgodnie z prawem.

Życzę powodzenia w dochodzeniu swoich racji. :D

Bartek

E spoko kijek, na pewno Ci posłuży , nic nie panikuj..

Wierz mi że zdjęcie nie odzwierciedla jego prawdziwego stanu.Poza tym po jkaimś czasie sprzedaje swoje kije a kupca na tego wątpie abym znalazł

Może nie być tak źle... Zaszpachluj korek (zapewne po tym zabiegu i pierścionki zaczną trzymać kołowrotki), przyklej co tam jest do przyklejenia i będzie dobrze.. :D A odsprzedać pewnie sie też uda, te kijki nie należały do najgorszych i najtańszych... :mellow:

Trochę rozumiem niezadowolenie nabywcy, ale pisanie, że sprzedający to oszust, to chyba nadużycie.

Kolego Mediam, jeżeli sprzedawca nie chce oddać kaski, to jak ktoś napisał wyżej, oddaj sprawę w ręce obsługi portalu. Kasę odzyskasz, to niemal pewne. Ze zdjęć i reputacji sprzedającego też bym kupił ten kij. Nie nadużywaj mocnych słów, to się może zemścić w nagły i niespodziewany sposób. Nie będziemy sprawdzali, co i kto napisał w Twoich komentarzach, podejdź do sprawy asertywnie, spokojnie i zgodnie z prawem.

Bartek

Co najmniej nadużyciem było z jego strony pisanie że ideał.A resztę szacunku do tego jegomościa straciłem jak w zemście za mój negatyw odpisał ze próbowałem wyłudzić od niego pieniądze i to nadaję się na sprawę o zniesławienie bo o żadnych pieniądzach oprócz tych moich za odesłaną jego wędkę nie pisaliśmy.

Przepraszam, ale jak przeczytałem post @zorro- od razu mi się skojarzył fragment z filmu...od 7:15 min :D

http://www.youtube.com/watch?v=2wrm66bzNiI

A kij-myślę, że dasz radę niewielkim nakładem finansowym zregenerować :D Pozdrawiam

Wojtek i Zorro nie żartujcie Panowie.Nie mam zamiaru dokładać drugie tyle do tej wędki bo mojego miesięcznego Spectrona M2 jak nówkę sprzedałem za 550zł a ten szajs który mi burbot1 sprzedał kosztował 380 z przesyłką i nie pisało że przydałby mu się remont

Bartek

Co najmniej nadużyciem było z jego strony pisanie że ideał.A resztę szacunku do tego jegomościa straciłem jak w zemście za mój negatyw odpisał ze próbowałem wyłudzić od niego pieniądze i to nadaję się na sprawę o zniesławienie bo o żadnych pieniądzach oprócz tych moich za odesłaną jego wędkę nie pisaliśmy.

Ja bym szedl do sadu...

Panowie..a ja z kolei uwazam, ze skoro sprawa miala m-ce na Allegro to naduzyciem w stosunku do jerkbait.pl (w tym moderatorow, ktorzy zostaja postawieni przed pewnym problemem) jest naswietlanie jej i dochodzenie swoich ewnetualnych praw tutaj.

Rozumiem to jako takie przerzucenie problemu na kogo innego, ktory tutaj nie ma z tym nic wspolnego poza tym, ze obie skonfliktowane strony sa tu zalogowane.

Temat nadaje sie do natychmiastowego skasowania. Dam Wam jednak szanse na dojscie do porozumienia i umieszczam go w Cafe.

Gumo

Panowie..a ja z kolei uwazam, ze skoro sprawa miala m-ce na Allegro to naduzyciem w stosunku do jerkbait.pl (w tym moderatorow, ktorzy zostaja postawieni przed pewnym problemem) jest naswietlanie jej i dochodzenie swoich ewnetualnych praw tutaj.

Rozumiem to jako takie przerzucenie problemu na kogo innego, ktory tutaj nie ma z tym nic wspolnego poza tym, ze obie skonfliktowane strony sa tu zalogowane.

Temat nadaje sie do natychmiastowego skasowania. Dam Wam jednak szanse na dojscie do porozumienia i umieszczam go w Cafe.

Gumo

Gumofilc

To nie dochodzenie swoich praw na jerkbaicie tylko ostrzeżenie innych przed tym gościem który zakłamuje prawdę na swoich aukcjach

Jako że wątek został przeniesiony to chyba jego odpowiedniejsze miejsce będzie w ,,NIE POLECAM kontrahenta

I tak trzeba go bylo pierwotnie umiescic. Proponuje Ci (jako, ze wklejenie tego tematu wraz z komentarzami zaciemni sprawe) napisac taki niezbyt dlugi przejrzysty poscik w watku nie polecam kontrahenta.

Ze swojej strony musze stwierdzic, ze na aledrogo w zyciu nie kupilbym czegos uzywanego a zwlaszzca sprzetu wedkarskiego.

Nowe rzeczy rowniez lepiej kupowac w duzych sprawdzonych sklepach...

Gumo