rgmm Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy ktoś sprowadzał łódź tego typu z Rosji,cena zachęcająca , tylko jak z formalnościami ,https://vboat.ru/boats/original/lodka-volzhanka-50-fish/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Najbliżej z Kaliningradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Do niedawna byly ogloszenia tych łodzi chyba z Kołobrzegu,https://m.olx.pl/oferta/vboats-volzhanka-46-fish-aluminiowa-lodz-wedkarska-CID767-IDAtTYp.html, dealer był też w Niemczech. Tu sa kontakty dzień kupić http://pl.vboats.pro/where-to-buy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Do niedawna byly ogloszenia tych łodzi chyba z Kołobrzegu,https://m.olx.pl/oferta/vboats-volzhanka-46-fish-aluminiowa-lodz-wedkarska-CID767-IDAtTYp.html, dealer był też w Niemczech. Tu sa kontakty dzień kupić http://pl.vboats.pro/where-to-buy/Patrzyłem zimą na te łodzie, cena w Rosji była ok 13k na nasze za podstawkę - u Niemców po przeliczeniu 28k. U nas- ceny były na to 49999 za lekko wzbogaconą wersję. Rozumiem cło, vat- choć nie wiem ile wynosi opłata celna za łodzie ale nasi przeginają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Patrzyłem zimą na te łodzie, cena w Rosji była ok 13k na nasze za podstawkę - u Niemców po przeliczeniu 28k. U nas- ceny były na to 49999 za lekko wzbogaconą wersję. Rozumiem cło, vat- choć nie wiem ile wynosi opłata celna za łodzie ale nasi przeginają. Cło 1,7 % + vat 23% liczony od ceny zakupu + koszt transportu. Ale jest jeden haczyk. Jak ma być na legalu to łódkę trzeba jeszcze certyfikować na rynek UE a to koszt około 2500 pln netto Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 za to wiosna w Niemczech była promocja na jeden z tych modeli, cały komplet z silnikiem wychodził coś koło 50kzł, ale Niemcy nie chcieli sprzedawać do Polski bo w Polsce jest dystrybutor, który tyle samo chciał za samą skorupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy ma ktoś namiar na firmę \osobę która może pomóc w zakupie w Rosji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtunio Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy ma ktoś namiar na firmę \osobę która może pomóc w zakupie w Rosji?55 233 45 28 zapytaj czy pomoże, prowadzi sklep z militariami. Byłem na obozie w Niznymnowogrodzie i moskwie, pomagał przy organizacji. Chyba rodowity rosjanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 1 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Dzięki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Świetnie się to prezentuje na filmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 1 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Jak otworzą granice przecieram szlak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 A tu FishPro X7 za circa about 150 tysi i z pełnym wyposażeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 http://pl.vboats.pro/?noredrct=1 Przejezdzam czasem kolo przedstawiciela w poblizu lezy wedkarski. Przyznam ze robia wrazenie, mozna sie nimi przejechac na miejcscu w Sztokcholmie. Info powyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Jak otworzą granice przecieram szlak.Daj proszę znac,jak Ci się uda. Pytanie również, czy można zawnioskować o zwrot rosyjskiego VAT po wywozie. To chyba 18 proc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 I druga sprawa, Niestety nie znam rosyjskiego. Pytanie jakie są opinie użytkowników - jakość, trzymanie się na fali wersji 46 fish? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Daj proszę znac,jak Ci się uda. Pytanie również, czy można zawnioskować o zwrot rosyjskiego VAT po wywozie. To chyba 18 procWydaje mi się że jak odzyskasz vat z rosji 18 to w Polsce i tak go dopłacisz 23Ajesli nie odzyskasz to te 4 procent różnicy będziesz musiał dopłacić ale tego nie jestem pewien musisz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 (edytowane) VAT w Polsce to 23% płaci się go w całości. Przed naliczeniem vatu produkt podlega ocleniu. Czy na dany towar jest cło można sprawdzić w Isztar4. https://ext-isztar4-test.mf.gov.pl/taryfa_celna/GoodsIndexAlpha https://www.suwalki24.pl/mobile/article/3,zakupy-w-rosji-ze-zwrotem-vat-licza-na-wieksza-sprzedaz-i-naplyw-turystow Edytowane 18 Października 2020 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 To jest jasne. Ale po odzyskaniu vatu rosyjskiego, cena jest bardzo atrakcyjna. Pytania są tylko dwa. 1,Czy któryś z Kolegów ma doświadczenie z importem ze Wschodu i może podpowiedziec ewentualnie pomoc sprowadzić 2 i rzecz dużo prostrza Czy ktos, kto zna rosyjski może napisac, jakie są opinie na forach rosyjskich i youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 (edytowane) Cześć wszystkim. Czy jest na forum osoba, która potrafi odpowiedzieć na następujące pytania:1. Czy łódź sprowadzona z Rosji wymaga certyfikatu CE?2. Czy trzeba zmieniać jej miejsce rejestracji na Polskę? Jeśli nie to odchodzi koszt CE.3. Jakie są opłaty w związku z przekroczeniem granicy? Jakieś cła, podatki itp.Pojawiła się opcja sprowadzenia łodzi z Rosji i szukam informacji na temat formalności. Macie może jakieś modele łodzi aluminiowych zza wschodniej granicy godne polecenia? W tym tygodniu powinienem mieć wycenę jakiegoś jednego modelu Quicksilver z dostawą do Polski i wtedy można będzie porównać ceny. Pytanie tylko o formalności przy przekraczaniu granicy. Za wszystkie info dziękuję. Pozdrawiam Edytowane 23 Listopada 2020 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Ad.1 tak Ad.2 tak Ad .3 cło i VAT policz na okrągło jakieś 33 procent ceny zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Dzięki za info. Zobaczymy co znajomy Rosjanin zaoferuje. Ogólnie i tak ceny niższe niż u nas. Bez papierologii będzie jeszcze taniej, ale tylko na osobę prywatną. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Nie ma znaczenia czy prywatnie czy na firmę. CE będziesz musiał wyrobić a to koszt ok. 2500 pln i w/w myto zapłacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 ostatnio na facebook wyswietla mi vboats russia wyglądają konkretnie ale nic więcej o nich nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Nie ma znaczenia czy prywatnie czy na firmę. CE będziesz musiał wyrobić a to koszt ok. 2500 pln i w/w myto zapłacić .Nie będzie musiał, o ile producent o to zadbał. Trzeba odpytać czy mają, jak eksportują do UE to pewnie tak. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Nie będzie musiał, o ile producent o to zadbał. Trzeba odpytać czy mają, jak eksportują do UE to pewnie tak. Absolutnie masz racje . Trzeba dopytać u producenta czy ma . Pamiętajcie ze do odprawy celnej trzeba tez mieć CE w wersji papierowej czyli Declaration of Comformity oraz znak CE umieszczony na łódce . Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Listopada 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 No właśnie tego nie wiem. Nie jestem podatkowcem i nigdy nie sprowadzałem niczego ze Wschodu. Ale na ogół odzyskujesz lojalny VAT przy wywozie. Dlatego z dużym prawdopodobieństwem jest to różnica między VAT w Polsce i Rosji plus cło, czyli kilka procent, a nie 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rgmm
Czy ktoś sprowadzał łódź tego typu z Rosji,cena zachęcająca , tylko jak z formalnościami ,
https://vboat.ru/boats/original/lodka-volzhanka-50-fish/
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi