rgmm Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy ktoś sprowadzał łódź tego typu z Rosji,cena zachęcająca , tylko jak z formalnościami ,https://vboat.ru/boats/original/lodka-volzhanka-50-fish/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 To tak w nawiązaniu do Kolegi Sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 KWin - odzyskanie VAT jest pewnie możliwe, o ile sprzedawca oferuje tax free dla podróżnych. To już muisz jego dopytywać, jak to działa w Rosji pozostaje zagadką. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 autodefekt1 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) A misie wdaje że jest to tak, jak odzyskasz vat z Rosji to zapłacisz u nas jak zapłaciszw Rosji 18 to te 5 procent dopłacisz u nas i sprawa jasna co wy myślićie że ktoś coś wam da za darmo ?Jest takie powiedzenie że vat ani mój ani twój i trzeba go płacić . Edytowane 29 Listopada 2020 przez Drwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Pierwszą sprawą jest rosyjski VAT . I to prawda jak napisaliscie sprzedawca odzyska VAT po wywiezieniu łódki poza obszar Rosji . I tu można się dogadać ze sprzedającym ( jak będzie chciał bo nie każdy chce ) . Natomiast u nas zapłacimy obowiązkowo 23 proc . przy odprawie celnej . Zatem owszem sumarycznie może wyjść z tego kilkanaście procent ale warunkiem jest zakup łodzi po rosyjskich stawkach netto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 t9375792 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Czy miał ktoś okazję tym pływać? Widziałem ostatnio kilka ofert sprzedaży w Polsce i Czechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Patrzyłem zimą na te łodzie, cena w Rosji była ok 13k na nasze za podstawkę - u Niemców po przeliczeniu 28k. U nas- ceny były na to 49999 za lekko wzbogaconą wersję. Rozumiem cło, vat- choć nie wiem ile wynosi opłata celna za łodzie ale nasi przeginają. Tak jak napisałeś, nasi przeginają i to ze wszystkim dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) Tak jak napisałeś, nasi przeginają i to ze wszystkim dosłownie.Wiesz co to dawno temu było, teraz ukraińskie kadłuby u nas z przyczyn oczywistych i cenowo nie ma takich różnic vs nasze rzemiosło jak 5 lat temu za wschodnia myśl projektowo-spawalniczą. Sam oglądam się za finvalem, na albach bywam z racji organizacyjnych. Tanio to już było. Edytowane 13 Października przez Sonary i mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rgmm
Czy ktoś sprowadzał łódź tego typu z Rosji,cena zachęcająca , tylko jak z formalnościami ,
https://vboat.ru/boats/original/lodka-volzhanka-50-fish/
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi