Skocz do zawartości

Wędkarski Świat po zmianach.

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że temat o W360 umarł razem z gazetą a tam była część wpisów ba temat nowej hybrydy WMH i WŚ zakładam nowy wątek tylko odnośnie tego pisma.

Czy u Was koledzy też jest taki problem z późnym dostarczaniem prenumeraty?

Jakie wrażenia co do treści nowego/starego pisma?

Ps. Jeżeli moderatorzy uznają że wątek zbędny proszę o wysłanie do tzw. Koszalina

• Like 1

Zapaszek charakterystyczny dla WMH, niestety treść i szata graficzna też. W ostatnich latach najlepiej mi się czytało WŚ z Kolendowiczem i Szymańskim. Po rozbiciu redakcji przez ww dobrze, że WŚ walczy o pozostanie na rynku. Szkoda tylko, że robi to z redakcją, której artykuły mi osobiście pasowały raczej średnio. Życzę powodzenia na rynku, czytać raczej nie będę.

Ja również mam spore opóźnienia w dostarczeniu gazety. Nie wiem może jest to związane ze zmianą procesu wydawniczego. Jeżeli tak to redakcja powinna o tym rzucić info. Stary WŚ był zawsze ok 20 dnia danego miesiąca. Co do treści to niestety ale WMH przoduje... liczyłem że będzie inaczej

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Moim skromnym zdaniem fuzja WŚ+WMH przyniosła namacalne, pozytywne efekty dla WMH, gdyż periodyk ten z dnia na dzień tracił czytelników i staczał się po równi pochyłej w zastraszającym tempie. WŚ zyskał nową oprawę, natomiast początkowo stracił na merytorycznej zawartości, a to z przyczyny moim zdaniem nietrafnych zmian w redakcji - powierzeniu funkcji redaktora naczelnego Panu Pawłowi Mireckiemu. Nie powierza się funkcji kierowniczej byłemu kierownictwu "padalca", a takim był WMH. Rozumiem krok do tyłu Pana Rafała Mleczaka - sprawy rodzinne, ale czemu w tej sytuacji stawia się na osobę, która nie potrafiła utrzymać na rynku własnego periodyku?

Trudno, stało się i miejmy nadzieję, że moje "czarnowidztwo" nie spełni się. Jak na razie, w kolejnych numerach, poza kilkoma potknięciami, wszystko zaczyna zmierzać w dobrym kierunku. W Nr 10 doskonałym pomysłem jest wyodrębnienie i pogrupowanie tematyki spinningowej i spławikowo-gruntowej. Mam nadzieję, że w grupie spinningu pojawią się również artykuły o tematyce castingowej.
Doskonałe artykuły "Tokyo Rig" Rafała Mleczaka i "Małe znaczy duże" Huberta Sałka. W większości artykułów trochę mi brakuje informacji o stosowanych zestawach, a w dziale "Dobry sprzęt" informacji o orientacyjnych cenach rekomendowanego sprzętu, co było bardzo dobrym zwyczajem WŚ.
Oby tak dalej, bo upadek WŚ oznaczałby, iż na rynku pozostałaby wyłącznie "gadzinówka" ZGPZW, czyli tzw WW, a to już byłaby ostateczna klęska prasy wędkarskiej.

Trzymajmy kciuki, ;)  bo tylko to może pomóc. :(

Ps

Wczoraj przyszedł Nr 11, ale nie zdążyłem jeszcze go przejrzeć - jestem zarobiony... :(

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Też uwazam, że pogrupowanie tematyczne artykułów było dobrym pomysłem. Mam nadzieję, że od grudnia do marca pojawi się też kilka pozycji dla podlodowców. No i przydałoby się w każdym numerze coś bardziej przyrodniczego. Dział ichtiologiczny jest ciekawy, tyle że te artykuły są bardzo krótkie. Zauważyłem też że ostatnio mało jest o morskich połowach. Sam mieszkam daleko od morza, ale być może przez to lubię czytać takie artykuły.

(...) Trzymajmy kciuki, ;)  bo tylko to może pomóc. :(

Ps

Wczoraj przyszedł Nr 11, ale nie zdążyłem jeszcze go przejrzeć - jestem zarobiony... :(

...nie będziesz zawiedziony ;)

NO I STAŁO SIĘ :excl:  Niestety, jestem zawiedziony. :(

Z "Wędkarskiego Świata" pozostała tylko winieta i to nie wiadomo na jak długo. Reszta - włącznie z treścią merytoryczną - jest już tylko o krok od WMH z "prezentami" w postaci wątpliwej jakości filmów.

Jednoznacznie świadczy o tym stopka redakcyjna numeru 11/299. Zniknęli z niej Rafał Mleczak (definitywnie i chyba bezpowrotnie, bo nawet nie ma Go wśród bogatej listy współpracowników) i Wojciech Krzyszczak, któremu pozostała "zaszczytna" funkcja pt "internet".

Ogromna szkoda, dorobek ćwierćwiecza WŚ zaprzepaszczony. Odchodzi do historii miesięcznik najlepszy, najbliższy krajowemu wędkarstwu. W najbliższym czasie należy się spodziewać "super artykułów" o sukcesach "super wędkarzy" Panów P. M. i M. K. na łowiskach Szwecji, Norwegii, Finlandii itd, czyli powrót do treści "merytorycznej" WMH.

Pozdrawiam wszystkich dotychczasowych miłośników "WĘDKARSKIEGO ŚWIATA" i z żalem żegnam ten, towarzyszący mi przez 298 numerów periodyk. Ze smutkiem będę śledził dalszy upadek aż do numeru 6/306, bo tak mam opłaconą prenumeratę, z płonną nadzieją na reaktywację tego co było w WŚ najlepsze. :(

Ps

Zaznaczam, że powyższe to moje SUBIEKTYWNE (!) poglądy, nikogo ani nie proszę, ani tym bardziej nie obliguję do ich podzielania.

Pozdrawiam Aleksander.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Przeglądając najnowszy nr Wędkarskiego Świata niestety tylko okładka się zgadza. 
WMH w nowej okładce. 
Koniec z ciekawymi artykułami, chyba czas się przyzwyczaić że "artykuł sponsorowany" to jedyne co znajdziemy w nowym/starym czasopiśmie.
Szkoda pieniędzy. 

• Like 1

Panowie "marudzicie jak baby w ciąży"! Okładka nie taka, skład redakcyjny do bani, treść mało wyrafinowana itd. Rynek wydawniczy to business i rządzi się swoimi prawami. Musi wyjść na plus, jak kasa się nie zgadza to dziękujemy i do zobaczenia. Brakuje wam profesjonalnych tekstów i nowinek - macie pole do popisu na forum jerkbait, Panowie Administratorzy chętnie przyjmą i opublikują ciekawe artykuły, są nawet nagrody przewidziane za najlepszy tekst. Mówię poważnie.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 3

Generalnie alternatywy brak. Może za jakiś czas coś nowego wyjdzie... chociaż w dobie pandemii może być ciężko. WW nie jest przynajmniej dla mnie jako czytelnika w ogóle atrakcyjne. WŚ pozostaje na rynku ale z każdym miesiącem wpływy ekipy WMH co raz bardziej widoczne. Miała być fuzja a wyszło, że WMH podczepiło się pod bardziej znany szyld. Mi najlepiej czytało się WŚ w składzie z Szymańskim, Kolendowiczem, Duszą, Gutkiewiczem czy Rózgą.

• Like 8

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...