lamiglas Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 To raczej dobra wiadomosc jesli pewna . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 A do mnie dotarł numer 04... przed czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Nie ten temat ale ciekawostka jest dla mnie spora: Jacek Kolendowicz nowy redaktorem naczelnym Wiadomości Wędkarskich.Wooow- to już prawie jak w Brazylijskiej telenoweli , każdy z każdym.... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Kolendowicz w WW??? Mirecki w WŚ. Świat staje na głowie. Nie wiem co o tym myśleć. Dla mnie mimo wszystko spory szok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Był oficjalny konkurs na stanowisko Naczelnego. Zainteresowani zgłosili podania... Wybranano najlepszego! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 No! Niech się tylko Alex dowie.. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 No! Niech się tylko Alex dowie.. A czemu tylko Alex??Gdzie Sławku Twój atak na "KULTREDNACZA" ??Już Ci teraz nie będzie przeszkadzał skoro został szefem organu??Zaleciało hipokryzją... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 We wpisie #149 coś obiecałem Cyprysowi, więc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Nie ten temat ale ciekawostka jest dla mnie spora: Jacek Kolendowicz nowy redaktorem naczelnym Wiadomości Wędkarskich. Żyć z czegoś trzeba, a i wyprawy wędkarskie też są drogie . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Bardzo nie podobała się mojej osobie wyjątkowo prymitywna linia programowa, w walce o rynek sprowadzona do catch as catch can. WW tego nie robiło.. Nikt i nic tak nie zdezintegrowało i zantagonizowało naszego i tak wyjątkowo skundlonego środowiska, jak ten głupi patent na istnienie. Znam obu kultrednaczy.. i będzie świetnym redaktorem naczelnym - bo to jest profesjonalista Wędkarski świat nie potrzebuje wojny domowej, podziałów, obsrywania ani barykad - tylko zwykłej współpracy. Musiałem Ci to tłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 A ja powiem tylko tyle że kiedyś sensownie było tworzone czasopismo ale.. Wszelkie teksty wypędzały nad wodę różnego pokroju wędkarzy i presja rosła. Pan Szymański w dużej mierze ma udział w wyrybieniu Wisły choćby przez podżeganie. Co dziś może nowego napisać? Czasem o nowych przynętach które akurat ma polecić. Teraz pływa po zatoce robiąc biznes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Co za bzdury! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Co za bzdury! I jeszcze wszystkie sumy zeżarł z Wisły. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodan Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 A ja powiem tylko tyle że kiedyś sensownie było tworzone czasopismo ale.. Wszelkie teksty wypędzały nad wodę różnego pokroju wędkarzy i presja rosła. Pan Szymański w dużej mierze ma udział w wyrybieniu Wisły choćby przez podżeganie. Co dziś może nowego napisać? Czasem o nowych przynętach które akurat ma polecić. Teraz pływa po zatoce robiąc biznes. Nie masz pojęcia co wpływa na ilość ryb w Wiśle. A sumów jest wielka ilośc tylko to są bardzo inteligentne ryby , które szybko się uczą. Nie rozumiem co przemawia przez takich ludzi jak Ty. Kup sobie łódkę i ruszaj na bałtyk robić biznes !!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) A ja powiem tylko tyle że kiedyś sensownie było tworzone czasopismo ale.. Wszelkie teksty wypędzały nad wodę różnego pokroju wędkarzy i presja rosła. Pan Szymański w dużej mierze ma udział w wyrybieniu Wisły choćby przez podżeganie. Co dziś może nowego napisać? Czasem o nowych przynętach które akurat ma polecić. Teraz pływa po zatoce robiąc biznes.A co według Ciebie powinno być w prasie wędkarskiej? Same reklamy? Edytowane 29 Marca 2021 przez Robert Dorado 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Szczerze mówiąc to jest ona zbyteczna. Kiedyś wędkarz albo zdobywał doświadczenie latam przez obserwację i eksperymenty albo miał dobrego nauczyciela. Dziś wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Czemu? Przez instrukcje dawane m in w prasie. Na moim odcinku jest zakaz łowienia w nocy z łódek a nikt nie przejmuje się tym. Kleni mało? A kto promował łowienie w przelewach? Po co klenie tam stoją? Niemal wszystkie złowione to samce cieknące mleczem. Ale co tam zdjęcie na fb jest. Kiedyś boleniarz to był spec. Dziś byle fajtłapa złowi. Co do tego doprowadziło? Produkcja skutecznych przynęt. Czemu? Dla zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Obok rybaków i kormoranów pojawił się kolejny wróg wędkarzy. To producenci zbyt skutecznych przynęt. To oni są winni wyrybiania wód! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Szczerze mówiąc to jest ona zbyteczna. Kiedyś wędkarz albo zdobywał doświadczenie latam przez obserwację i eksperymenty albo miał dobrego nauczyciela. Dziś wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Czemu? Przez instrukcje dawane m in w prasie. Na moim odcinku jest zakaz łowienia w nocy z łódek a nikt nie przejmuje się tym. Kleni mało? A kto promował łowienie w przelewach? Po co klenie tam stoją? Niemal wszystkie złowione to samce cieknące mleczem. Ale co tam zdjęcie na fb jest. Kiedyś boleniarz to był spec. Dziś byle fajtłapa złowi. Co do tego doprowadziło? Produkcja skutecznych przynęt. Czemu? Dla zysku.Tak, dzisiaj wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Tak łowi, chyba paprykarz w supermarkecie. Proponuję pół dawki mniej. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Szczerze mówiąc to jest ona zbyteczna. Kiedyś wędkarz albo zdobywał doświadczenie latam przez obserwację i eksperymenty albo miał dobrego nauczyciela. Dziś wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Czemu? Przez instrukcje dawane m in w prasie. Na moim odcinku jest zakaz łowienia w nocy z łódek a nikt nie przejmuje się tym. Kleni mało? A kto promował łowienie w przelewach? Po co klenie tam stoją? Niemal wszystkie złowione to samce cieknące mleczem. Ale co tam zdjęcie na fb jest. Kiedyś boleniarz to był spec. Dziś byle fajtłapa złowi. Co do tego doprowadziło? Produkcja skutecznych przynęt. Czemu? Dla zysku.Co za bzdury! Edytowane 29 Marca 2021 przez BOB 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Szczerze mówiąc to jest ona zbyteczna. Kiedyś wędkarz albo zdobywał doświadczenie latam przez obserwację i eksperymenty albo miał dobrego nauczyciela. Dziś wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Czemu? Przez instrukcje dawane m in w prasie. Na moim odcinku jest zakaz łowienia w nocy z łódek a nikt nie przejmuje się tym. Kleni mało? A kto promował łowienie w przelewach? Po co klenie tam stoją? Niemal wszystkie złowione to samce cieknące mleczem. Ale co tam zdjęcie na fb jest. Kiedyś boleniarz to był spec. Dziś byle fajtłapa złowi. Co do tego doprowadziło? Produkcja skutecznych przynęt. Czemu? Dla zysku.Kurde, to ja jakiś matoł jestem jednak... 5-6 lat łowienia i "staremu wydze" to ja nie wiem czy mogę pudełko z przynętami łowić, a co dopiero się próbować z Nim równać... Wiele wody w Nysie upłynie Nim będę mógł powiedzieć, że coś z pewnością wiem... Ale co od matoła wymagać, który w pół roku nie ogarnął łowienia... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Szczerze mówiąc to jest ona zbyteczna. Kiedyś wędkarz albo zdobywał doświadczenie latam przez obserwację i eksperymenty albo miał dobrego nauczyciela. Dziś wędkarz z półrocznym stażem łowi tyle samo co stary wyga. Czemu? Przez instrukcje dawane m in w prasie. Na moim odcinku jest zakaz łowienia w nocy z łódek a nikt nie przejmuje się tym. Kleni mało? A kto promował łowienie w przelewach? Po co klenie tam stoją? Niemal wszystkie złowione to samce cieknące mleczem. Ale co tam zdjęcie na fb jest. Kiedyś boleniarz to był spec. Dziś byle fajtłapa złowi. Co do tego doprowadziło? Produkcja skutecznych przynęt. Czemu? Dla zysku.Nie obraź się, zawsze możesz wrócić "na drzewo" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie zamierzam się obrażać. Jednak gdy początkujący zamiast dochodzić do skuteczności dostaje instrukcje gdzie, jak, czym i na co to pozostaje mu tylko znaleźć miejsce i trochę się przyłożyć a że z wypuszczaniem ryb bywa różnie zwłaszcza u początkujących to mamy to co mamy. Nawet miejsc szukać nie trzeba bo dziś znajomi informują o rozpracowanych miejscówkach. Gdy zaczynałem łowić i stałem w przelewie starzy wędkarze robili oczy po kiego grzeba stoję w rwącej wodzie ale trwało to bardzo krótko. Wszystkie klenie ciekły mleczem i nikt mi nie powie ze jest inaczej. Jedynie samice (zazwyczaj dużo większe) były wypchane ikrą. Bez różnicy czy był to maj czy czerwiec. Do dziś klen nie ma okresu ochronnego. Promuje się łowienie nawet w marcu, kwietniu. To tak samo jakby szczupaki łowić w styczniu czy lutym. Oczywiście w prasie poleca się takie łowienie kleni. Dobrze że p Szymański zajął się morzem i łososiami. Chociaż to dobre. Jako wędkarzowi nie można mu nic zarzucić ale jako redaktorowi już tak. Dużej mierze mamy dzięki niemu na Wiśle to co mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Każdy chce być lepszym w tym co robi i tą teorie możemy podpiąć pod każdą dziedzinę od medycyny (nie wiem czy chciałbyś aby chirurg sam dochodził do tego czy dany kawałek jest Ci potrzebny czy nie) po elektrykę u mnie.W naturze człowieka jest rozwój, tego nie zmienisz, dostajesz wiedzę ale od Ciebie zależy jak ją wykorzystasz. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) Nie będę po raz trzeci pisał tej samej oceny tego co wypisujesz. Ale polemizowanie z Tobą nie ma najmniejszego sensu, gdyż nie odnosisz się do innych lecz trwasz w wbetonowanych na stałe w Twojej głowie teorii, które powtarzasz jak automat. Ja odpuszczam i wiem, ze nikt Ciebie nie przekona.Czekam tylko, jak za pół roku pojawi się Twój wpis wyjaśniający, kto jest winny marnej ilości łososi w Bałtyku (bo w pomorskich rzekach to już możemy się domyślać) Edytowane 30 Marca 2021 przez BOB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 @roberto7 W jaki wątek nie wlezie to tylko błota na gumiakach naniesie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi