Skocz do zawartości

Idzie zima idzie jesień - w czym się chłopcy wodujecie ?

sero1975

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Nie znalazłem takiego tematu ,więc postanowiłem napisać ...

Zacznę od tego ,że do tej pory nie miałem z tym problemów bo miałem stacjonarnie łódkę przy pomoście ale z czasem i wiekiem :) nadszedł czas na ruszenie z ,,mojego" jeziorka no i pojawił się zestaw mobilny . 

No i teraz pytanie do Was o patenty ubraniowe w wodowaniu gdzie jednak trzeba wejść do wody przynajmniej za kolano a nawet i głębiej  żeby jednostkę zrzucić i wrzucić . Do tej pory ponieważ jestem niezbyt mocnym zmarzluchem wystarczała mi porządna bielizna kalesonki bluzeczka a na to komplet ocieplany roboczy z codury 600,piankowce i pneumatyk . No ale teraz trzeba będzie do tej wody wejść gdzie temperatura może oscylować w granicach zera. Widzę dwie opcje : odzież w której się zwodujemy i pozostaniemy na czas łowienia w temperaturze nieraz kilku stopni minus lub ubraniu czegoś do zwodowania na odzież w której będziemy łowić .

Proszę podzielcie się wiedzą na w/w temat  :P

Ps. Napisałem ten temat też dlatego ,że mam bardzo grubą łydkę i nie mieszczę się w większość woderów bez żadnych ciuchów a co dopiero w dwóch parach spodni ....

Edytowane przez sero1975

OP1 już

Kiedyś były kombinezony OP1, przerabiało się to na spodniobuty do pasa. Były bardzo szerokie i myślę, że jakbyś takie coś gdzieś dostał w dużym rozmiarze to w adidasach się wodujesz a później zmienisz na ciepłe buty.

Bardzo fajny pomysł :good: :good: nawet gdzieś mam jedno OP1 trzeba poszukać ;)