Skocz do zawartości

Poszukiwany kafelkarz

danek

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to Pan Glazernik co najmniej /;-)), oj nasłuchałem się od "Pana Instalatora" jak go nazwałem zwykłym hydraulikiem /;-))))
P.S,. siedzę "w branży" od kilkunastu lat chyba i zaczęło się oczywiscie jak zwróciłem uwagę /;-)

Edytowane przez Krzysiek P

Jako budowlaniec mam bekę na maksa.....sracie miętą bo drogo,ale w spożywczaku to już nie ma jaj narzekać że drogo. Tylko że my tak samo jak Ty,płacimy więcej w sklepie , bo susza, bo urodzaj,bo mokro,bo covid....w Castoramie też nie dyskutujecie...choć właśnie tam was najbardziej w rogi walą....Mi jest łatwiej bo nie piję nawet przy cięciu trawy wokół chaty.Łazienka to już coś innego niż 10- 15 lat temu i miejcie to na uwadze,stąd może i ceny które szokują.....ale nie mnie....najgorsze jest to że nadal posadzki i tynki puszczacie bez słowa a od nas oczekujecie cudów, a gdyby nie pan od mebli, uja byście widzieli ...tanio jest w biedronce czy innym Lidlu

...smacznego.

• Like 10

A ja jako inwestor jestem zdruzgotany kompetencjami budowlańców, każdy mędrkuje, gada  jaki to on nie fachowiec, a jak przyjdzie co do czego to wielu z nich nie umie poziomicy trzymać. Do tego kradną kombinują itd.

Przerobiłem z 5-6 ekip do różnych prac i tylko jedna z nich była prawie w pełni profesjonalna. Reszta to dno i meter mułu np. przy elewacji chłopcy tak wyprowadzili pierwszą linię styropianu  że z jednej strony wychodziło 10 cm kleju. Dobrze że byłem na budowie bo by tak zostawili.

Ze wszystkich prac mam najlepiej zrobione pokrycie dachu, dlatego że zrobiłem to sam, a to dlatego że cena jaką za tą usługę sobie krzyczeli była horrendalna. Suma sumaru zrobiłem to w 6 dni roboczych i były to najłatwiej zarobione pieniądze w moim życiu. Dniówki wyszło mi ok 4000. 

• Like 5

Za postawienie domku /z niskim poddaszem/ o wymiarach ok 6x5,5 m o zwykłej nieskomplikowanej konstrukcji murarz krzyknął ok 18 tyś.

Nie licząc materiałów. Bez fundamentu. Tyle co od płyty w górę.

Inny człowiek za to samo plus wylanie płyty i z uzbrojeniem tego chce 10 - 11 tyś.

Płyta ok 3 tys, wiec różnica między specami x2.

Wspomnę tylko, że ten drugi jest pewny i polecany.

I jeszcze dodam, że te ceny to tu u nas we wsi Lublin, na wschodzie, żadna Warszawka czy coś :)

Edytowane przez Drac

Piszcie o kafelkach, to jest całkiem inna historia. Dobrego dekarza czy murarza jednak łatwiej znaleźć niż kafelkarza, który starannie i z pojęciem jak się co kładzie zrobi robotę. Tutaj z ceną się za bardzo nie nawojuje. Można sobie samemu położyć kilka metrów w niezbyt eksponowanym miejscu i orientacja cenowa przyjdzie bardzo szybko :)

Położenie płytek to nic skomplikowanego, schody zaczynają się przy cięciu gresów na 45 stopni bo bez dobrej maszynki tylko materiał zniszczysz. Resztę można nawet na YT podejrzeć. Sam zrobiłem u siebie garaż, kotłownię i dwie łazienki łącznie z prysznicem i odpływem liniowym. Polecam systemiki do poziomowanie płytek - super się układa.

Wystarczy prosto zacząć, później samo idzie.

Z moich obliczeń wynika że jestem około 25 tysięcy do przodu na tym że sam robiłem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Cyprys, z tego co pamietam (nie wiem jak jest teraz) fachowcy biorą 200 - 250 za metr płytek. Bez materiału.

Tak jak wcześniej powiedziałem, wystarczy prosto zacząć i się nie spieszyć i uwierz mi odebrałbyś od siebie taką robotę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1