danek Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Witam,Poszukuję, dobrego, solidnego, nie pijącego i najważniejsze w miare taniego kafelkarza.Teren działania Wrocław.Zakres- dwie łazienki,kuchnia, korytarz.Wszysto do ustalenia na miejscu. Może koledzy mają, znają kohos i poleca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 No , no ...wysoko postawiona poprzeczka. Może być palący? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @BOB moze być palący, bo dotychczasowi niby po znajomości to albo ceny mają z zagranicy albo piją.Sorki za powyższe, ale to jakaś abstrakcja aalbo kowid w bańkach poprzewracał ludziom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 A jakie to są ceny, te z zagranicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Może koledzy mają, znają kohos i poleca.to chyba powinien mieć raczej "cohones"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 1 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Nie mogę edytować posta ma być "kogoś".Ale zawsze znajdzie sie jakiś poliglota - czepialski.Oni tylko na takie błedy czekają- brawo za czujność kolego "@Jano" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 nooo, dzięki...ale też doceniam zazwyczaj poczucie humoru, pozdrawiam mam nadzieję, że i merytorycznie ktoś pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 dobry i tani to raczej w parze nie chodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 A po co panu dwie usługi Dobrze Tanio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Teraz to Pan Glazernik co najmniej /;-)), oj nasłuchałem się od "Pana Instalatora" jak go nazwałem zwykłym hydraulikiem /;-))))P.S,. siedzę "w branży" od kilkunastu lat chyba i zaczęło się oczywiscie jak zwróciłem uwagę /;-) Edytowane 1 Września 2020 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Jako budowlaniec mam bekę na maksa.....sracie miętą bo drogo,ale w spożywczaku to już nie ma jaj narzekać że drogo. Tylko że my tak samo jak Ty,płacimy więcej w sklepie , bo susza, bo urodzaj,bo mokro,bo covid....w Castoramie też nie dyskutujecie...choć właśnie tam was najbardziej w rogi walą....Mi jest łatwiej bo nie piję nawet przy cięciu trawy wokół chaty.Łazienka to już coś innego niż 10- 15 lat temu i miejcie to na uwadze,stąd może i ceny które szokują.....ale nie mnie....najgorsze jest to że nadal posadzki i tynki puszczacie bez słowa a od nas oczekujecie cudów, a gdyby nie pan od mebli, uja byście widzieli ...tanio jest w biedronce czy innym Lidlu...smacznego. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 ile bierom Panie za położenie metra kafelków tera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Teraz to za metr w łazience się nie liczy a za całość dogadujesz cenę. Za metr to mogę za wielki format policzyć albo nowe posadzki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A ja jako inwestor jestem zdruzgotany kompetencjami budowlańców, każdy mędrkuje, gada jaki to on nie fachowiec, a jak przyjdzie co do czego to wielu z nich nie umie poziomicy trzymać. Do tego kradną kombinują itd.Przerobiłem z 5-6 ekip do różnych prac i tylko jedna z nich była prawie w pełni profesjonalna. Reszta to dno i meter mułu np. przy elewacji chłopcy tak wyprowadzili pierwszą linię styropianu że z jednej strony wychodziło 10 cm kleju. Dobrze że byłem na budowie bo by tak zostawili. Ze wszystkich prac mam najlepiej zrobione pokrycie dachu, dlatego że zrobiłem to sam, a to dlatego że cena jaką za tą usługę sobie krzyczeli była horrendalna. Suma sumaru zrobiłem to w 6 dni roboczych i były to najłatwiej zarobione pieniądze w moim życiu. Dniówki wyszło mi ok 4000. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) Za postawienie domku /z niskim poddaszem/ o wymiarach ok 6x5,5 m o zwykłej nieskomplikowanej konstrukcji murarz krzyknął ok 18 tyś.Nie licząc materiałów. Bez fundamentu. Tyle co od płyty w górę.Inny człowiek za to samo plus wylanie płyty i z uzbrojeniem tego chce 10 - 11 tyś.Płyta ok 3 tys, wiec różnica między specami x2.Wspomnę tylko, że ten drugi jest pewny i polecany. I jeszcze dodam, że te ceny to tu u nas we wsi Lublin, na wschodzie, żadna Warszawka czy coś Edytowane 2 Września 2020 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) Temu pierwszemu wyszło ok 150 zł z m2 położenia pustaków, nieźle. Edytowane 2 Września 2020 przez szkutnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Piszcie o kafelkach, to jest całkiem inna historia. Dobrego dekarza czy murarza jednak łatwiej znaleźć niż kafelkarza, który starannie i z pojęciem jak się co kładzie zrobi robotę. Tutaj z ceną się za bardzo nie nawojuje. Można sobie samemu położyć kilka metrów w niezbyt eksponowanym miejscu i orientacja cenowa przyjdzie bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Nie napisałeś co to dla Ciebie cena z zagranicy. I czy to remont czy nowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 https://kb.pl/porady/cennik-robot-budowlanych-w-roznych-regionach-polski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 A później naczytają się w Internecie cenników i wielkie oczy robią. Fachowca raczej nie znajdziesz na już Ale powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Położenie płytek to nic skomplikowanego, schody zaczynają się przy cięciu gresów na 45 stopni bo bez dobrej maszynki tylko materiał zniszczysz. Resztę można nawet na YT podejrzeć. Sam zrobiłem u siebie garaż, kotłownię i dwie łazienki łącznie z prysznicem i odpływem liniowym. Polecam systemiki do poziomowanie płytek - super się układa. Wystarczy prosto zacząć, później samo idzie. Z moich obliczeń wynika że jestem około 25 tysięcy do przodu na tym że sam robiłem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Kurde 25 tysi to zarabia dyrektor w banku, a tu proszę-wystarczy kłaść płytki. Jestem tylko ciekawy ilu z Kolegów odebrało by robotę zrobioną przez siebie gdyby tak ją zrobił fachowiec? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Cyprys, z tego co pamietam (nie wiem jak jest teraz) fachowcy biorą 200 - 250 za metr płytek. Bez materiału. Tak jak wcześniej powiedziałem, wystarczy prosto zacząć i się nie spieszyć i uwierz mi odebrałbyś od siebie taką robotę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Potwierdzam, najpierw wyrównać ściany, poświęcić na to 2-3 dni, a później już z górki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Cyprys, z tego co pamietam (nie wiem jak jest teraz) fachowcy biorą 200 - 250 za metr płytek. Bez materiału. To chyba za marmur układany w caro... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi