Skocz do zawartości

Poszukiwany kafelkarz

danek

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba za marmur układany w caro... :blink:

Niestety z takimi cenami spotkali się moi znajomi.

Ja się nie spotkałem bo jedyne miejsce w którym robiłem outsourcing to było przycięcie elementów gresowych na 45 stopni. Moja maszynka na wodę szarpała brzegi. Dopiero sprzęt za circa 6-7k zrobił robotę. Elementy te posłużyły do obudowania geberitów wcześniej obłożonych płytami ultrament. Polecam je każdemu, szybsze i prostsze niż g-k bo nie trzeba robić żadnych stelaży.

Co do układania na podłodze, warto sobie przemierzyć podłogę długą łatą. Jeśli wyjdą górki i doliny to wylewka samopoziomująca i wałek kolczasty. To o wiele lepsze niż kombinowanie z podkładaniem kleju. Lepiej na prostym na grzebień robić, wtedy samo idzie. Do tego systemik poziomujący (do kupienia w każdym markecie budowlanym) i jazda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez WojtekCIN
  • Like 1

Niestety z takimi cenami spotkali się moi znajomi.

Moja maszynka na wodę szarpała brzegi. Dopiero sprzęt za circa 6-7k zrobił robotę.

Trzeba kupić DOBRĄ tarczę za circa 200-300 złotych i brzegi jak spod żyletki :)

No chyba, że i maszynka na wodę też za 2-3 stówki, to może sama z siebie być troszkę "nieosiowa" :blink:

• Like 2

200 Pln to za formaty 120x120 i podobne ale za 240x120 zaczynam rozmowę od 350 netto za metr. Sprzet kosztował,ZUS, koszty inne i jak dobrze policzyć to tak słodko nie jest. Otworowanie i ukosowanie gresu to temat rzeka bo otwornica wystarcza na parę otworów a markowa kosztuje ,tarcza też jest inna do ukosowania i cięcia prostego. Rocznie w sprzęt trzeba wpompować 10000 pln.i tak wszystkiego nie dasz rady kupić. Także tak kładźcie sami mi roboty nie zabraknie .

Takie disco polo polskich łazienek pietra santa ,samo wniesienie na drugie piętro ,rozwalenie dwóch nadproży i odbudowa to koszt 2300 pln,położenie z ukosowanie i otworowanie 1600 . Sprzęt kosztuje taka prosta rama to 5000 pln umiejętności też są w cenie.

post-46503-0-77324900-1599063816_thumb.jpg

post-46503-0-40419400-1599063826_thumb.jpg

Edytowane przez Paweł J
  • Like 9

Dobry glazurnik się ceni i na termin czeka się nie rzadko pół roku,zgadzam się z przedmówcami wszyscy chcą tanio wykańczać,negocjować cenę ale jak jeden z drugim idą np do dentysty to tam nie ma negocjacji ceny tylko branża budowlana zrobiła się jakaś negocjacyjna.Druga rzecz to to że u nas ludzie wymyślają co się da półeczki,ledy w każdym możliwym miejscu,mozaiki i inne pierdoły a to robi cenę,a później się dziwią że glazurnik chce 8 tyś za robociznę

• Like 4

Prosta sprawa, dlatego ja wychodzę z założenia że jeśli ktoś ma trochę samozaparcia to jest w stanie pewne rzeczy ogarnąć. Co do gustu - nie podejmuję się dyskusji.

@Paweł J - podziwiam, nie chciałbym tego w życiu za kasę robić.

Umiejętności są w cenie, to prawda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wrocław ceni się jak duże miasta, koledzy glazurnicy z mojej miejscowości nie zaczynają rozmowy jak im nie wyjdzie stawka 400 zł dziennie a Wrocław min x 2.

Za łazienkę 1,8mx2,0m wyceniono 4 tysie (ściany i podłogi skute do wykonania ściany, kafle i montaż geberit i prysznic) dwóch następnych nie przyszło na wycenę bo cenią się od 2 - 3 tysie więcej, mowa o miejscowości pod wrocławiem. Okres oczekiwania min 50 dni, dobry kafelkarz oczekiwanie min pół roku. ja po namowie kolegi robię sam, tynki i instalacje + geberit, prysznic poszło ok, z kafelkami trochę więcej zamieszania ale miałem dostęp do sprzętu do kucia i piły wodnej do kafelek. Jak na pierwszy raz ocena kolegów specjalistów jest dobra. Korzystałem z wiedzy yutuba, netu i porad znajomych. A teraz powiem szczerze mimo zaoszczędzenia kilku tysi lepiej ten czas spędzić na rybkach a robotę niech robią specjaliści... Pozdro ZIKU

• Like 1

Ostatnio znajomy mówił, że nie bawią się już w liczenie dupereli(położenie glazutr, terakoty, zacinanie, armatura itd), tylko 1tys za 1m2 powierzchni łazienki jeśli "prosta" do 2 tyś jeśli półeczki,ledy itp.

Zaokrąglone do pełnych metrów wzwyż. Cena z października ubiegłego roku.

No i ja dziś skończyłem schody do piwnicy, drugiej takiej roboty się nie podejmuje.

Dobry glazurnik się ceni i na termin czeka się nie rzadko pół roku,zgadzam się z przedmówcami wszyscy chcą tanio wykańczać,negocjować cenę ale jak jeden z drugim idą np do dentysty to tam nie ma negocjacji ceny tylko branża budowlana zrobiła się jakaś negocjacyjna.Druga rzecz to to że u nas ludzie wymyślają co się da półeczki,ledy w każdym możliwym miejscu,mozaiki i inne pierdoły a to robi cenę,a później się dziwią że glazurnik chce 8 tyś za robociznę

Dentystę też można zweryfikować. Jak przy pierwszej plombie krzyknie ci  wyraźnie za dużo to po prostu zmieniasz dentystę. Poza tym na stronach gabinetów często są podane ceny co za ile robią, w przypadku glazurników nie ma, więc normalne że człowiek pyta za ile i czy nie da sie zbić ceny. Poza tym nawet jak dentysta weźmie stówkę więcej to można to przełknąć, tu rozmowa dotyczy kwot kilku tysięcy, więc normalne że się będzie człowiek targował tak jak się np.targuje w salonie samochodowym z upustem lub kupnem mieszkania z rynku pierwotnego lub wtórnego. Ja sie targowałem z developerem i łodkę aluminiową mógłbym kupić. Prawem kiljenta jest się targować, a prawem fachowca jest odmówić lub przyjąć ofertę.

Edytowane przez wujek
  • Like 4