Skocz do zawartości

Jeziora w okolicy Szczecinka

Maynard

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Wójt ma bardzo dużo innych spraw na głowie co jest oczywiste. Do tego wywiadu widać wyraźnie się nie przygotował. Informacje które przekazuje są wyraźnie sprzeczne jakby gdzieś zasłyszane. Pamiętam wypowiedzi na początku o stworzeniu wędkarskiego eldorado. Wszystko wskazywało że tak będzie ale chyba będzie jak zawsze. Popełniono kilka błędów od początku i efekty są jakie są.

Jezioro Wierzchowo to był jeden z moich celów na jesienny trollingowy weekend. Niestety kwiatek w regulaminie mówiący o tym, że wędkę w trakcie trollingu należy trzymać w ręce kazał mi wykreślić ten akwen z listy celów na 2018. Ehhh, jak my lubimy utrudniać sobie życie takimi bzdetami...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Betonowego slipu nie ma ale na plaży od strony Starego Wierzchowa są ułożone płyty jumbo(pozostałość po zeszłorocznych zawodach),także spokojnie zwodujesz.Problem może być w sezonie letnim,bo zapewne plażowicze będą narzekać ,że auto wbija się środkiem plaży ;) .

Drugie dość dobre miejsce(warunek sucho) jest od strony Grąbczyna. Byłem tam w niedzielę i widziałem ,że gmina coś zaczęła działać tzn.powycinali krzaki,trzcinę może coś dla wędkarzy przygotują do wodowania. Będę pisał w wątku jak coś przygotują.

Edytowane przez JerryM

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Cześć!

Planuję wypad nad cały weekend w czerwcu na sandacze i chodzi mi po głowie jezioro Wielimie, które nie tak dawno temu słynęło z pięknych ryb - głównie po kilku filmach, które zrobiły na mnie ogromne wrażenie.

Niestety wiem co stało się po ostatnim przetargu na dzierżawcę...

Moje pytanie brzmi - czy jest jeszcze po co tam jechać? Czy lepiej poszukać innej wody w okolicy, np. Wilczkowo?

Pozdrawiam i połamania

• 11 miesięcy temu...

Witam.

J.Radacz koło Szczecinka, potrzebuje informacji od kolegów łowiących na tym jeziorze.Gdzie w którym miejscu można zwodować łódź,slip,dobry brzeg.Może jakaś mapka.Nr wyśle na priv.
Dziękuje Wojtek.

Edytowane przez Jano

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...

https://www.google.pl/maps/place/53%C2%B051'52.8%22N+16%C2%B040'58.2%22E/@53.8646811,16.6806543,447

Jedziesz tą leśną drogą między jeziorami, na leciutkim wzniesieniu jest zjazd w lewo, w dół, po kocich łbach, potem trzymaj się prawej strony. Slip to kilka płyt jumbo ułożonych w dwóch rzędach, trzeba uważać, aby przyczepa z tych płyt nie spadła.