psulek Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 To ja, ale ja u siebie nie kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam Paweł ,a ja myślałem ?źe w długie zimowe wieczory tak z rodzinka dziergacie je na drutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 To ja, ale ja u siebie nie kupuję W takim razie ja od Ciebie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał69 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Cześć, kupowaliście PP od u?źytkownika aspius_aspius z allegro? Sporo ma tych plecionek, zastanawiam się czy oryginały.pozdr Mo?źesz brać w ciemno od tego gościa. Sprowadza tylko z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Przypadkowo dziś znalazłem podróby PP http://allegro.pl/plecionka-zielona-2x125m-0-20mm-16-7kg-wyprzedaz-i2790384475.htmlhttp://allegro.pl/plecionka-zielona-2x125m-0-26mm-28-5kg-wyprzedaz-i2790557169.html Jest tego pewnie więcej,ale nie chciało mi się szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Trzeba zapytać sprzedawcę czy to oryginał Jak powie że podróbka to kupujesz świadomie, ale jak wciska towar jako oryginał to zgłaszasz na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ale ja nawet nie zamierzam tego kupować,bo po co mi podróbka." Na Allegro nie można sprzedawać przedmiotów nieoryginalnych (tzw.podróbek) " -jest to napisane w zasadach na Allegro,więc o nic nie trzeba się pytać sprzedawcy,żeby móc zglosi taką sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Bartek, podpowiedz proszę, po czym poznałeś podróbę. To może być pomocne dla wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 W pierwszym poście tematu jest opisana taka podróbka - 125m i łączone szpule.Nawet wyraz "plus" na opakowaniu jest napisany ze spacją.Wątpię,aby taki błąd trafił się na oryginałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 jesli chodzi o te zglaszanie na allegro i proszenie się ich żeby coś załatwili to nawet nie ma sensu-nic nie wskuraja, raz mi się zdarzyło nieświadomie kupić PP lewizne ale naszczeście udało mi się wykręcić z finalizacji transakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Chciałbym wrócić do tematu podróbek Power Pro. Dręczy mnie bowiem pytanie czy ta podrabiana jest faktycznie , fizycznie gorsza od oryginalnej czy tylko gorsza bo robiona za plecami Power Pro przez tych samych Chińczyków zapewne?A może oryginalna ma być tylko z made in USA właśnie? Dręczy mnie to bo znalazłem omawiane plecionki PP w cenie 6euro za szpulkę 100 metrów i 15 euro za szpulkę 300 metrów (więc zapewne podróbki zwłaszcza ,że ma je gość typu Chińczyk ) i nie wiem czy się porywać czy odpuszczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Chciałbym wrócić do tematu podróbek Power Pro. Dręczy mnie bowiem pytanie czy ta podrabiana jest faktycznie , fizycznie gorsza od oryginalnej czy tylko gorsza bo robiona za plecami Power Pro przez tych samych Chińczyków zapewne?A może oryginalna ma być tylko z made in USA właśnie? Dręczy mnie to bo znalazłem omawiane plecionki PP w cenie 6euro za szpulkę 100 metrów i 15 euro za szpulkę 300 metrów (więc zapewne podróbki zwłaszcza ,że ma je gość typu Chińczyk ) i nie wiem czy się porywać czy odpuszczać? Grzaski grunt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 To jak - pęka czy ma parametry wyssane z palca?Nie wiem jaki opis powinny mieć oryginały.Ta podejrzana ma takie :0,12mm - 8kg0,14mm - 11kg0,18mm - 13kg0,23mm - 15kgZielona.Tyle wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 wytrzymalosci sa podane na stronie PP oryginalnie zawsze made in USA kiedys na ich stronie byla ta grafika ... moze pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dzięki Pitt.Znałem ta stronkę ale nie mogłem znaleźć.Ta PP , o której pisałem to chyba podróba podróbki bo jeszcze inaczej wygląda opakowanie. Zero flagi USA.Jakiś napis " Braid Fil Trese Trenzado" (chyba że to 3 znaczy to samo w różnych językach).A żeby było śmieszniej to właśnie na zbliżeniu zauważyłem ,że ma napis na pudełku ,określający kolor HI Vis Yellow a z pudełka wystaje zielona. Odpuszczam raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Problem jest nieco inny. Plecionki wiodących mark - PowerPro, P-Line, Stren, Spiderwire są robione z materiałów wysokiej jakości, dostarczanych przez renomowanych producentów. Najpopularniejsze są Spectra firmy Honeywell i Dynemaa firmy Royal DSM N.V, mniej popularne - Vectran . Mają przewidywalne parametry i jakość. Chińska linka to plastic-fantastic robiony z niewiadomo czego i nie wiadomo gdzie. Wizualnie może się nie różnic, szczególnie na początku. W końcu to tylko sznurek. Ale zużyje się dużo szybciej niż renomowany produkt. PowerPro na szpulach 100 i 300m to na 1000% podróbki. Oryginalna jest wypuszczana tylko na szpulach 92,135,275, 455, 1370 m (100,150,300,500,1500yds). Innych długości nie ma w ofercie producenta. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 I dodał bym jeszcze jedno : nie sugerujcie się tym ze plecionka została zakupiona w,i przysłana z JUESEJU. Tam też dotarły i są obecne pletki robione żółtymi raczkami, nie koniecznie oryginalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 oryginalne są robione żółtymi lub czrnymi rączkami Kiedys kupiłem PP 10 LB moss green w usa, a wyglądał jak "black" green, myślę podruba...... może i tak ale dłuzej o wiele wytrzymywała niz 15 LB wyglądającą na oryginał z cabelasa zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Znałem ta stronkę ale nie mogłem znaleźć.Ta PP , o której pisałem to chyba podróba podróbki bo jeszcze inaczej wygląda opakowanie. Zero flagi USA.Jakiś napis " Braid Fil Trese Trenzado" (chyba że to 3 znaczy to samo w różnych językach). te na EU moga miec napis w 3 jezykach ... ale cala reszta powinna sie zgadzac ... kolor tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Te na US też mają napis w trzech językach - angielski, francuski (Kanada) i hiszpański (Meksyk ). Flaga na ez spool jest na bocznej ściance. Co do koloru - jest różne partie mogą się różnić wybarwieniem. 2-3 lata temu plecionki były dużo jaśniejsze. Teraz robią rzeczywiście bardzo ciemne. Na dodatek w tym roku będą wprowadzać nowy wzór opakowania - kolejny. Więc następne 2 lata będą w obiegu EZ i zwykłe szpulki. Powariowali normalnie. Wczoraj dostałem takie cuś: Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Paweł ale kupując u Ciebie mam pewność, że nie kupię podróby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Tak, masz 100% pewności. Nie bawię się w podróbki, bo to gra na krótką metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Tak, masz 100% pewności. Nie bawię się w podróbki, bo to gra na krótką metę.No to chyba jasne gdzie należy kupować plecionki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielos24 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wole Was nie uświadamiać co kupuje się jako super produkty z USA, Made in Germany itd. za duże pieniądze Lepiej żyć w błogiej nieświadomości, wierząc w to co producent napisze na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Według mnie oryginalne PP obroni się jakością i trwałością i to jest wyznacznik jego super właściwości, ja mam oryginalne PP po kilka sezonów na szpulach i dramatycznej straty na początkowych parametrach nie widzę, zapewne podróbka poleciałaby do kosza po kilku łowieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi