Skocz do zawartości

Uwaga podróbki Power Pro na allegro

Booseib

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Ale ja nawet nie zamierzam tego kupować,bo po co mi podróbka.

" Na Allegro nie można sprzedawać przedmiotów nieoryginalnych (tzw.

podróbek) " -jest to napisane w zasadach na Allegro,więc o nic nie trzeba się pytać sprzedawcy,żeby móc zglosi taką sprawę.

jesli chodzi o te zglaszanie na allegro i proszenie się ich żeby coś załatwili to nawet nie ma sensu-nic nie wskuraja, raz mi się zdarzyło nieświadomie kupić PP lewizne ale naszczeście udało mi się wykręcić z finalizacji transakcji

• 4 miesiące temu...

Chciałbym wrócić do tematu podróbek Power Pro.

Dręczy mnie bowiem pytanie czy ta podrabiana jest faktycznie , fizycznie gorsza od oryginalnej czy tylko gorsza bo robiona za plecami Power Pro przez tych samych Chińczyków zapewne?

A może oryginalna ma być tylko z made in USA właśnie?

Dręczy mnie to bo znalazłem omawiane plecionki PP w cenie 6euro za szpulkę 100 metrów i 15 euro za szpulkę 300 metrów (więc zapewne podróbki zwłaszcza ,że ma je gość typu Chińczyk :) ) i nie wiem czy się porywać czy odpuszczać?

Chciałbym wrócić do tematu podróbek Power Pro.

Dręczy mnie bowiem pytanie czy ta podrabiana jest faktycznie , fizycznie gorsza od oryginalnej czy tylko gorsza bo robiona za plecami Power Pro przez tych samych Chińczyków zapewne?

A może oryginalna ma być tylko z made in USA właśnie?

Dręczy mnie to bo znalazłem omawiane plecionki PP w cenie 6euro za szpulkę 100 metrów i 15 euro za szpulkę 300 metrów (więc zapewne podróbki zwłaszcza ,że ma je gość typu Chińczyk :) ) i nie wiem czy się porywać czy odpuszczać?

Grzaski grunt...

Dzięki Pitt.

Znałem ta stronkę ale nie mogłem znaleźć.

Ta PP , o której pisałem to chyba podróba podróbki bo jeszcze inaczej wygląda opakowanie.

Zero flagi USA.

Jakiś napis " Braid Fil Trese Trenzado" (chyba że to 3 znaczy to samo w różnych językach).

A żeby było śmieszniej to właśnie na zbliżeniu zauważyłem ,że ma napis na pudełku ,określający kolor HI Vis Yellow a z pudełka wystaje zielona. :lol:

Odpuszczam raczej... :(

Problem jest nieco inny. Plecionki wiodących mark - PowerPro, P-Line, Stren, Spiderwire są robione z materiałów wysokiej jakości, dostarczanych przez renomowanych producentów. Najpopularniejsze są Spectra firmy Honeywell i Dynemaa firmy Royal DSM N.V, mniej popularne - Vectran . Mają przewidywalne parametry i jakość. Chińska linka to plastic-fantastic robiony z niewiadomo czego i nie wiadomo gdzie. Wizualnie może się nie różnic, szczególnie na początku. W końcu to tylko sznurek.  Ale zużyje się dużo szybciej niż renomowany produkt.

PowerPro na szpulach 100 i 300m to na 1000% podróbki. Oryginalna jest wypuszczana tylko na szpulach 92,135,275, 455, 1370 m (100,150,300,500,1500yds). Innych długości nie ma w ofercie producenta.

Edytowane przez psulek

oryginalne  są robione żółtymi lub czrnymi rączkami

Kiedys kupiłem PP 10 LB moss green w usa, a wyglądał jak "black" green,  myślę podruba...... może i tak ale dłuzej  o wiele wytrzymywała niz 15 LB wyglądającą na oryginał z cabelasa zresztą

Znałem ta stronkę ale nie mogłem znaleźć.

Ta PP , o której pisałem to chyba podróba podróbki bo jeszcze inaczej wygląda opakowanie.

Zero flagi USA.

Jakiś napis " Braid Fil Trese Trenzado" (chyba że to 3 znaczy to samo w różnych językach).

te na EU moga miec napis w 3 jezykach ... ale cala reszta powinna sie zgadzac ... kolor tez ^_^

Te na US też mają napis w trzech językach - angielski, francuski (Kanada) i hiszpański (Meksyk ). Flaga na ez spool jest na bocznej ściance. Co do koloru - jest różne partie mogą się różnić wybarwieniem. 2-3 lata temu plecionki były dużo jaśniejsze. Teraz robią rzeczywiście bardzo ciemne.

Na dodatek w tym roku będą wprowadzać nowy wzór opakowania - kolejny. Więc następne 2 lata będą w obiegu EZ i zwykłe szpulki. Powariowali normalnie. Wczoraj dostałem takie cuś:

post-46318-0-06869400-1365099643_thumb.jpg

post-46318-0-08899900-1365099724_thumb.jpg

Edytowane przez psulek

Według mnie oryginalne PP obroni się jakością i trwałością i to jest wyznacznik jego super właściwości, ja mam oryginalne PP po kilka sezonów na szpulach i dramatycznej straty na początkowych parametrach nie widzę, zapewne podróbka poleciałaby do kosza po kilku łowieniach ;)