Skocz do zawartości
  • 0

Akumulator Litowy Li ion

mattor

Pytanie

Cześć, pytanko do was czy ktoś uzywał akumulatorów litowych Li ion ? Chciałbym taki zakupić i poznać wasze opinie. Konkretnie myśle o tym modelu : 
https://www.sonarsklep.pl/akumulator-litowy-li-ion-3s-85ah-12v-bms-p-2093.html 
Pierwszy pytanie co o tym konkretnym sądzicie, kolejne 3S czy 4S do silnika elektrycznego?
Z góry dzięki za wszystkie odpoweidzi 

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego @Szumi nie tylko cło ale i vat a na deser jeszcze koszty obsługi celnej.  

Jakie papiery ? Jaka karta charakterystyki. Na jakim ty świecie żyjesz? Myślisz, że na komorze celnej siedzą celnicy i tylko czekają na Twoją przesyłkę aby poczytać charakterystyki?

Ich interesuje tylko za ile kupiłeś co musisz udowodnić i od tego liczą opłaty. 

• 0

Kolego @Szumi nie tylko cło ale i vat a na deser jeszcze koszty obsługi celnej.  

Jakie papiery ? Jaka karta charakterystyki. Na jakim ty świecie żyjesz? Myślisz, że na komorze celnej siedzą celnicy i tylko czekają na Twoją przesyłkę aby poczytać charakterystyki?

Ich interesuje tylko za ile kupiłeś co musisz udowodnić i od tego liczą opłaty. 

Dziękuję za poinformowanie o podatku vat i kosztach celnych :), cło jest liczone też od rodzaju produktu w tym wypadku to aż 2,7% haraczu .

• 0

Dla mnie to jedna loteria, zamawiałem kilka razy kije st.croix z USA. Właśnie to wszystkie jakie mam tzn 4 szt i tylko raz dowalili mi cło coś 65€. Nawet jak je zapłaciłem to i tak wyszło mnie taniej niż w Polsce o 50zł. Nie wiem jak oni to naliczają i skąd biorą te kwoty.Zamawiałem też wiązania snowboardowe za 400$ i kilka innych rzeczy i nigdy nic mi nie oclili. Idzie do mnie kolejny Avid zobaczymy jak tym razem będzie

• 0

witajcie, co sądzicie o takim aku do echa ? Jest to aku z przeznaczeniem do łódek karpiowych,waga około 1,3 kg

Zakres napięć dla prawidłowej pracy echa to 10-20 V. Więc zanim napięcie spadnie do 10v w tej bateryjce to sporo czasu upłynie. 

Więc powinna być O.K. Z tym tylko. że musisz sobie zdać sprawę z tego, że 20Ah będzie nie osiągalne. Po prostu napięcie spadnie poniżej 10v a zostanie jeszcze sporo Ah.

• 0

To jest 3s czyli 11.1v , nie za bardzo do echa się nadaje.

Zakres napięć dla prawidłowej pracy echa to 10-20 V. Więc zanim napięcie spadnie do 10v w tej bateryjce to sporo czasu upłynie. 

Więc powinna być O.K. Z tym tylko. że musisz sobie zdać sprawę z tego, że 20Ah będzie nie osiągalne. Po prostu napięcie spadnie poniżej 10v a zostanie jeszcze sporo Ah.

Tyle ze to 11,1 to jest bez obciążenia. Jak tylko podłączysz pewnie spadnie od razu do 10 z hakiem.

• Like 1

• 0

zakres napiec pracy echosondy okresla producent , lowrance ma 10-17 , gdzie przy 10,5 echo sie przestaje pracowac. pakiety liion 3s sa slabym rozwiazaniem dla elektroniki 12v..., dla silnikow zreszta rowniez ,chyba ze pojemnoscia sie nadrobi ale to bez sensu...

• Like 2

• 0

zakres napiec pracy echosondy okresla producent , lowrance ma 10-17 , gdzie przy 10,5 echo sie przestaje pracowac. pakiety liion 3s sa slabym rozwiazaniem dla elektroniki 12v..., dla silnikow zreszta rowniez ,chyba ze pojemnoscia sie nadrobi ale to bez sensu...

Trzeba zatem zastosować pakiet 4 s