Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektr do pontonu BRAVO

Guzu

Pytanie

Witam

Wiem, ze pare osob uzywa pompek elektrycznych marki BRAVO.

W Tokarexie jest spory wybor tego typu urzadzen.

czy ktos mial stycznosc z tym modelem ?

.

BP12 BRAVO sie nazywa.

Cena (tu w Hiszpanii) to 90 €. Czyli taniej niz BST w Tokarexie...

Dziekuje za wszelkie komentarze i opinie

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348917265,1593_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To chyba jak trafisz.  W zeszłym sezonie moja Bravo lekko nie miała - około 80 pompowań przeżyła. A to jej drugi sezon (poprzednik mi ją sprzedał w komplecie z pontonem)

Na razie działa i liczę, że nie zaniecha. Tym bardziej, że teraz to tylko od czasu do czasu ma służyć do dopompowania.

• 0

To chyba jak trafisz.  W zeszłym sezonie moja Bravo lekko nie miała - około 80 pompowań przeżyła. A to jej drugi sezon (poprzednik mi ją sprzedał w komplecie z pontonem)

Na razie działa i liczę, że nie zaniecha. Tym bardziej, że teraz to tylko od czasu do czasu ma służyć do dopompowania.

guzik prawda. pierwsza mi padla w 2 pompowania, druga po roku, trzecia po kilku pompowaniach. kumplowi w pl tez juz 1 padla. mz badziewie. Ps w zaleznosci od wiatru etc uzywam swojej pompki niemal co weekend caly rok a jak jest cieplo nawet 3-5 razy tygodniowo.

Cholera w kwietniu miałem kupować bravo, to co? Dalej mam dymać nogą ? :-/

Nigdy bym nie przypuszczał że można zrobić taką pompkę tak by nie było wieczna...

syf kila i mogila, ale jeszcze nei znaazlem nic innego.

Może dlatego moja zyje, że ja dmucham na otwartym zaworze? Idzie dużo szybciej. Pompuję wstępnie wszystkie komory i dopiero potem każdą dopompowuję juz na podane ciśnienie.

Wysłane z mojego GT-I9515

co ty wypisujesz? przeciez zawor w czasie jak adaptor jest wkrecony jest otworzony! Jak nie wierzysz to wkrec sobie samego weza w zawor jak balon juz nadmuchany. Pozatym moze do "zwyklego pontonu" to by mialo sens, ale w moim przypadku mam airmate i nie ma szansy na cos takiego..

Trzeba Sevylora spróbowac. Automat i trochę tańsza od Bravo. A Bravo psują się najprawdopodobniej przez złe końcówki. Końcówka nie otwiera zaworu. A Bravo niestety tego nie toleruje. Tylko czemu do cholery nie jest to wyraźnie napisane?

jakis link do sevylora?

Moje bravo mialy albo adnotacje w instrukcji albo na naklejce (nie pamietam nie chce mi sie isc do garazu po pompke).

Ps myslalem tez kupic pompke reczna do deski SOT bo ponoc straszliwe cisnienia tam sa (to do airmaty mojej) i jakaz zwykla o duzej wydajnosci do komor juz mam powoili dosyc elektrykow...

Edytowane przez gooral

• 0

ja nie mam wkręcanego adaptora - u mnie jest na wcisk.

aaaa wszystkie pontony jakie widzialem maja wkrecane tylko w bb widzialem wciskane...

Napisano dziś, 21:13

godski, on 05 Apr 2015 - 20:00, said:snapback.png

Na poprzedniej stronie masz link do Sevylora.

http://allegro.pl/po...5191336269.html

nie wiem jak ja to przeoczylem. w swietach oddam swoja (do tej pory dostawalem zwrot gotowki i kupowalem w tym samym sklepie nowa pompke z polki mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie) i sobie ja kupie. i adaptory zakrecane nei na wcisk! super!

PS nie wiem co za kretyn robi tak krotkie weze do oryginalnych pompek, ale w mojej hondzie jak juz airmata ma ponad 60% cisnienia roboczego dziub idzie tak wysoko w gore, ze weza ledwo starcza by siegnac do zaworow podlogi jak pompka jeszcze ziemii dotyka... doslownie jest z 30 cm luzu...

Edytowane przez gooral

• 0

Ps bravo co padlo koledze to byl "zwykly bravo bsp" i pompowal nim tylko "zwykly" ponton (.25bar).

Ps wysysacie powietrze pompka z pontonu? ja wysysam (kolega tez) oboje na zamknietych zaworach (no bo pompka je potwiera).

Edytowane przez gooral

• 0

jak wysysałem ,to nie mogłem Busha złożyć :)

Spuszczam i zostawiam otwarte zawory - wtedy składam tak jak chcę, bo inaczej nie wchodził do auta z klamotami

Co do zaworów - dostałem pompkę w komplecie, jako używkę. Miesiąc co prawda, ale używkę. Może właściciel posiał jakieś elementy zestawu. Stąd na wcisk.

Nieważne - na razie działa.  Czego i wam życzę  :)

Edytowane przez Dano-G

• 0

jak wysysałem ,to nie mogłem Busha złożyć :)

Spuszczam i zostawiam otwarte zawory - wtedy składam tak jak chcę, bo inaczej nie wchodził do auta z klamotami

ja sie boje, ze jak otwarte zostawie to mi wody i innego piachu naleci (czesto szczegolnie w lecie wedkoje do ostatnich chwil slonca bo lece po pracy i nie chce mi sie ani dokladnie suszyc ani wycierac pontonu) poprostu skladam wrzucam w vana i wyciagam na drugi dzien ;)

• 0

Dwa dni temu pierwszy raz sam się wodowałem i pierwszy raz składałem ponton w terenie. Przy pomocy pompki za 25 zł zajęło mi to 18 minut bez ganiania aby się nie spocić :)  i aby wynik był bardziej miarodajny. Gdy pompka pracowała mocowałem koła, fotel ,wkładałem akumulatory i przykręcałem stojak na echo. Dopompowałem nożną. 

post-49222-0-88837000-1428263307_thumb.jpg

Edytowane przez jbk
  • Like 1

• 0

Dwa dni temu pierwszy raz sam się wodowałem i pierwszy raz składałem ponton w terenie. Przy pomocy pompki za 25 zł zajęło mi to 18 minut bez ganiania aby się nie spocić :)  i aby wynik był bardziej miarodajny. Gdy pompka pracowała mocowałem koła, fotel ,wkładałem akumulatory i przykręcałem stojak na echo. Dopompowałem nożną. 

attachicon.gifponton.jpg

Co to za wielkie koła?

• 0

BRAVO SUPERTURBO BST 12 AKU, kupiłem w tokarexie - rewelacyjna pompka, warto wydac tą kasę.

Elektryczna z akumulatorem jysk + nożna brawo. Zestaw za 200 zł - elektryczna napompuje na tyle by nożna machnąć 30razy w każda komorę i jest ok. Inwestując 400zl w elektryczne bravo mozna zaliczyć zonka jak 200 km od domu napompuje jedna komorę i padnie. Zawsze dobrze miec manualna pompkę na wszelki wypadek.

Pozdrawiam

• 0

Inwestując 400zl w elektryczne bravo mozna zaliczyć zonka jak 200 km od domu napompuje jedna komorę i padnie. Zawsze dobrze miec manualna pompkę na wszelki wypadek.

Oczywiście, nożną z zestawu także mam (na wszelki wypadek) :)  Bravo BST to mistrzostwo świata, cały ponton napompowany w 3 minuty bez kombinacji.

Edytowane przez komanch