Guzu Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Witam Wiem, ze pare osob uzywa pompek elektrycznych marki BRAVO.W Tokarexie jest spory wybor tego typu urzadzen.czy ktos mial stycznosc z tym modelem ? . BP12 BRAVO sie nazywa. Cena (tu w Hiszpanii) to 90 €. Czyli taniej niz BST w Tokarexie... Dziekuje za wszelkie komentarze i opinie Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Używałem 4 - lata Bravo Superturbo BST 12 z przedłużonym wężem i założoną oryginalną końcówką do pompowania ( z pompki nożnej dostarczonej z pontonem) , nie było żadnych problemów zarówno przy pompowaniu jak i odsysaniu powietrza.Zwykłe Bravo 12 wytrzymało 4-ry pompowania- oddałem i dopłaciłem do Superturbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 gooral a może kup sobie normalny ponton z podłogą alu a nie kombinujesz Ja używam tego ustrojstwa do pompowania mojej opony Ponad 5 lat śmiga aż miło. Pompuje gumowca a jak trzeba popędzić grilla to tez jest niezastąpiona Ile wam zajmuje przygotowanie pontonu do wodowania z załadowanymi wszystkimi gratami ? Rekord miałem 8 min od zajechania nad wodę do wypłynięcia z przygotowanymi wędkami do łowienia. 6 min później miałem już dwa fajnie szczupaki! Ale to było za czasów jak mi sie jeszcze chciało i wszyskie profile wchodziły książkowo. Teraz jest troszke gorzej, 15-20min a jak mi sie bardzo nie chce to więcej. PozdrM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomasxt Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 To i tak jeszcze dobry wynik Mel. Ja jeszcze do niedawna byłem użytkownikiem małego pontonu (2.77) z pełną podłogą ale bez profili, którą wciskało się dosłownie na siłę. Przy tym to się człowiek dopiero napocił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj kurier dostarczył przesyłkę. W przyszły weekend robię pierwsze testy dmuchania dętki PePe uświadomił mi, że po Wiśle nie ma co do 1szego maja pływać - zakaz spiningu z środków pływających. Testy odkładam na weekend majowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 no wiec wracajac do kontynuowania moich wywodow. Fakty:1 pompka saveylora na 100% nie napompowala by mojego pontonu (superturbo bst hp zajmuje to 11 minut ze stoperem w reku a przeplyw ma 2x taki)2 na zoltym wezu (tylko i wylacznie bez przedluzek) WIDAC, ze pompowanie nastepuje duzo szybciej3 zobaczymy jak z zywotnoscia jak na razie wyglada na to, ze nieswiadomie zajezdzalem te pompki.4 probowal ktos kiedys przedluzac przewody 12v do tej pompki? ona bierze 20A powinny byc z 8mm^2!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Pompowanie saveylorem pontonu 3.6 metra zajęło nam 12 minut. Polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Wg instrukcji max time bodaj 10min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Wg instrukcji max time bodaj 10min.Zgadza się. Ale pracy ciągłej. A przecież co chwilę przerywasz aby włożyc podłogę, zmieni komorę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 I te 30 sekund przerwy po jakis niech bedzie 3 minutach pracy twoim zdaniem ostudzi pompke ktora sie tak grzeje ze musi stygnac 30 minut po 10 minutach? Ps nawet jesli to dalej nie jest to alternatywa dla bst w wypadku posiadania airmaty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 I te 30 sekund przerwy po jakis niech bedzie 3 minutach pracy twoim zdaniem ostudzi pompke ktora sie tak grzeje ze musi stygnac 30 minut po 10 minutach? Ps nawet jesli to dalej nie jest to alternatywa dla bst w wypadku posiadania airmaty.....Pompka nawet nie zrobiła się ciepła, fakt temp. powietrza była w okolicach 12st. C.Gdybyśmy nie spuszczali powietrza by włożyć zapomniane ławki cały proces zmieściłby się w 10min.Warunek to 2 sprawnie działającą osoby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 hehehe. kolejna (4ta?) bst super turbo zalatwiona. Dokladnie to samo - pompuje "wiatrakiem" a "kompresor" sie juz nei wlacza. tak jak poprzednia napompowalem nia ponton moze 4 ry razy? (bo akurat plywalem na kumpla pontonie co weekend). Uzywalem tylko oryginalnego weza, przewodow i koncowek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ewidentnie masz pecha Moja poszła razem z pontonem ,ale kilka razy w tym roku pompowałem normalnie ponton.Cały zeszły sezon też przeżyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 napisalem do Scopregi (producent) i ladnie w miare szybko (2 dni?) odpowiedzieli wysylajac mi schemat i pytanie jakie czesci sobie zycze do domu dostarczone z grubsza rozkminiam jak to dziala: 1 przekaznik (aktywowany przeplywomierzem) odpala glowna pompke, a czujnik cisnienia odpala drugi przekaznik by zasilic 2 motor (od kompresora). 1 czesc dziala ok, wiec u mnie padl albo czujnik cisnienia (bo w przypadku pompki "pierwszej" nie ma cisnieniomierza tylko przeplywomierz) albo przekaznik odpowiedzialny za zalaczanie 2 motora albo wreszcie sam motor. Motor nie smierdzi ladnie wyglada wiec obstawiam na czujnik cisnienia ( bo przekazniki z praktyki mojej psuja sie niezmiernie rzadko - mam doczynienia z kilkudziesiecioma dziennie od kilku lat i moze z kilka zepsutych widzialem na oczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) guzik nabrali wody w usta po pierwszym mailu. rozebralem i naprawilem pompke straszna tandeta w srodku i braki QC sa przyczynami awarii po mojemu. u mnie urwal sie przewod "masowy" od silnika kompresora (nie bylo widac na oko bo termokurcz na kablu).widac razaca dysproporcje grubosci kabli - pwnie zlaczka wciskana na bagnet w silniku byla pomyslana na kabel ten cienszy (jak na plusie) i ktos na sile wcisnal 2 przewody grube tam, przez to calosc zaczela ganiac na bagnecie pod ciezarem i sztywnoscia kabli wiec przylutowal i tak otrzymalismy kijowe polaczenie w mijscu gdzie powinno byc mocne (na laczeniu kabli z wsuwka) i laczenie na stale gdzie powinno byc rozlaczane (bo wsuwka zalutowana na bagnet). Zalutowalem oba kable do bagnetu i chodzi ok. Ps nie wiem po co taki gruby masowy kabel skoro plusowy niemal 4x cienszy??????? co daje do myslenia a propos pradow pobieranych przez to "cacko" - zapne przy nastepnym pompowaniu amperomierz w uklad i zobaczymy co sie stanie.to jest czujnik cisnienia (jak sie mechanizm spitoli w co watpie to mozna go obejsc) - membrana naciskana przez cisnienie w ukladzie wciska ten przelacznik deaktywjac pompke/aktywuje kompresor - pokretlo ma pod soba sprezyne naciskajaca na membrane - im silniej napieta sprezyna tym wieksze trzeba cisnienie by popchnac membrane do wylaczneia przelacznika. stawiam flaszke temu co w srodku znajdzie "tryby z brazu" - wszystko plastix fantastix (gdzies pisalo, ze ta pompka jest high pressure dzieki zastosowaniu brazu w przekladni...). najwezszym gardlem ukladu jest wyjscie z kompresora oraz srednia wewnetrzna na koncu adaptorow zoltego weza - mysle, ze mowienie o tym by nie laczyc wezy z oryginalnymi mozna wsadzic miedzy bajki. calosc jest szczelna na titanic - po odpaleniu na otwartej pokrywie slychac jak powietrze spierdziala kazda dziura.. regulator cisnienia mozna skalibrowac - po odkreceniu srubki ta sie przestawiac to czerwone kolko w stosunku do kola zebatego pod spodem. (oczywiscie trzeba miec manometr). dla tych co rzadko grzeba sposob na niepomylenie srubek przy skladaniu - rysujemy uradzenie na kartce a srubki w nia wbijamy w miejce gdzie byly oryginalnie (do tego jak od dolu to wbijamy je na odwrot) oczywiscie srubki "wkrecamy" nie wbijamy na sile w papier. edyta po kilku uzyciach: powietrze spitalalo bo albo mocowanie dmuchawy bylo sklejone z rurka, albo gdzies zgubilem uszczelke - poprawilem wszystkie oringi + dodalem 1 sztuke i dodatkowo podocinalem nadlewki plastiku na zaworach w kompresorze (mz katastrofa QC). Duzo mniej powietrza ucieka. po lekkim pogrzebaniu w kompresorze mozna grubo dogrzmocic airmate (moj rekord to brak skali na manometrze do 1bar - pompka dalej tloczyla, poprostu si nie wylaczyla a ja zajety bylem w samochodze czym innym i nienaturalnie dluga praca przykula moja uwage. dalej cos nie jest tak jak trzeba i do konca nie wiem co - pompka przestaje pompowac po osiagnieciu cisnienia (regulowanego czerwonym pokretlem), ale odpala na nowo zaraz po wyjeciu z zaworu. ktokolwiek wymysla te weze do tych pompek powinien wrocic do szkoly podstawowej (kazda klasa po 2 lata na wszelki wypadek) - te czarne adaptery na koncach zoltego weza mimo kleju odpadly oba. jak uzywalem tych bialych koncowek do wkladania zoltego weza bezposrednio do zaworow w pontonie to srednia zycia = kilka uzyc. (jak wsadzilem za slabo to wyskakiwaly pod wplywem cisnienia a jak wystarczajaco mocno to sie nei dalo ich wyjac z zaworu inaczej niz kombinerkami... Edytowane 9 Lipca 2015 przez gooral 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Pompowanie saveylorem pontonu 3.6 metra zajęło nam 12 minut. Polecam !!!I jak wrażenia po dłuższym użytkowaniu? Warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ktos pisal o zepsutej bravo. Dawalem tutaj linki z fotkami. 1 wlacza sie kompresor wogole? Jak nie to moze urwany kabel od silnika kompresora. Po moich naprawach wszystko dziala ale airmate musze pompowac na raty. Ustawiam najpierw kolo .4bar i jak slysze ze kompresor zwalnia przestawiam na .6 a pozniej na max nie odlaczajac weza. Jak dam max od razu to kompresor sie wogule nie wlacza. Producent nie byl mi w stsnie wytlumaczyc dlaczego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wgn@22 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Ostatnio w programie gadżet wypatrzyłem użądzenie 2in1 black&decker min do pompowania pontonów,tak się przymieżam do zakupu pontonu i krąże po różnych akcesoriach,a czytając o problemach z pompkami bravo to dosyć ciekawa alternatywa,miał ktoś z tym styczność??http://www.blackanddecker.pl/automotive/productdetails/catno/ASI500/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez wgn@22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja mam pompkę z regulowanym ciśnieniem pompowania. NIE, nie jest to Bravo. Maksymalne ciśnienie pompowania to 0,80 atm, regulacja elektroniczna, a na pewno cyfrowy wyświetlacz. Pompowałem w tym roku już naście razy swojego gumiaka i problemów nie mam. Nie wiem jaki ma maksymalny czas pracy ciągłej, ale w ciągu standardowych 15 minut to swojego 2X bym napompował. Edytowane 23 Sierpnia 2015 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 borello Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witajcie koledzy, Potrzebuję porady. Mam ponton Pro Marine 320 z twardą podłogą i zdecydowałem się na zakup pompki. Po przeczytaniu wielu postów naczytałem się dużej ilości informacji dot. awaryjności Bravo Superturbo 450l/min i zastanawiam się czy nie wystarczyłaby by mi starszy model Bravo 12 150l/min? Różnica w cenie ok. 150zł. Z góry dzięki za porady. Poza tym zastanawiam się jak kształtują się ceny pompek zimą? Jest sens czekać z zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Pompowałem Wild Lake 3,2m najtańszym modelem Bravo do ciśnienia 0,25 bara około 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 4 -ry lata użytkowania Bravo BST 12 ( 450 l/min) ponton ET Marine 3,80 bez usterek , a Bravo 12 (150l/min) -jedna naprawa gwarancyjna po dwóch pompowaniach i zwrot pieniędzy po następnych dwóch pompowaniach - rozsypała się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Wszystkie elektryczne pompki czy Bravo wszystkie modele , czy GP też wszystkie modele mają jedną zasadę , Jak trafisz na dobry model pochodzi kilka lat, jak zły rozleci się w ciągu kilku pompowań. Używam, używałem wszystkich modeli i ta zasada się sprawdza. Tak że kolego kupuj obojętnie jaką i przez pierwsze parę miesięcy użytkuj intensywnie, jak będzie OK to będzie chodziła , jak się rozleci wymieniaj na nową i znowu intensywne użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 borello Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Dzięki za pomoc. Czy w przypadku mojego pontonu wartą dopłacać do wersji 450? czy wystarczy 150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Wystarczy 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 To i ja dodam cos od siebie Uzytkuje bravo bst 2 sezony. poki co bez awaryjnie a na wodzie jestem z dwa razy w tygodniu. Jesli chodzi o aku 7ah do tej pompki to dla mnie jest to nieporozumienie. Amperomierz wskazuje okolo 8A na dmuchawie i 20A jak chodzi na tlokach. Takze aku 7ah podczas takiego pompowania dostaje strasznie popalic... i najprawdopodobniej po sezonie pojdzie do recyklingu.. Jesli chodzi o łączenie wezy , to mam go polaczonego z oryginalnym wezem od pomki noznej przez te biale koncowki ktore byly w zestawie . a do zaworu idzie koncowka z pompki noznej.. Ostatnio spotkalem ziomka ktory uzytkuje bravo bst 12hp i dyma airmate 3,2 kolibrii. Pierwsza pompka padla po drugim wyjezdzie. Okazalo sie , ze nie wolno stoswac orginalnego weza od pompki noznej , ktory jest wkrecany w zawor. Gdyz nie mam on "patyczka" ktory wciska zawor w srodku ,skutkiem czego jest to , ze pompka odrazu zaczyna prace na tlokach. Nalezy uzywac przejsciowek dolaczonych.W mojej dentce promarine , waz do pompowania nie jest wkrecany w zawor przez gwint a wciskany i przekracany..Po przekreceniu dociska zawor i go otwiera , po czym pompka swobodnie pompuje do ustawionego cisnienia. Do airmaty mozna przerobic kompresorek samochodowy do pompowania kol , spokojnie bije do 2 atmosfer , tylko ze nie maja opcji dmuchawy i maja mala przepustowosc + problem z polaczeniem wezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Guzu
Witam
Wiem, ze pare osob uzywa pompek elektrycznych marki BRAVO.
W Tokarexie jest spory wybor tego typu urzadzen.
czy ktos mial stycznosc z tym modelem ?
.
BP12 BRAVO sie nazywa.
Cena (tu w Hiszpanii) to 90 €. Czyli taniej niz BST w Tokarexie...
Dziekuje za wszelkie komentarze i opinie
Pozdrawiam
Guzu
Top użytkownicy dla tego pytania
32
15
11
9
Popularne dni
5 Kwi
22
20 Cze
21
1 Cze
13
6 Kwi
11
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 32 odpowiedzi
godski 15 odpowiedzi
Dano-G 11 odpowiedzi
Guzu 9 odpowiedzi
Popularne dni
5 Kwi 2015
22 odpowiedzi
20 Cze 2017
21 odpowiedzi
1 Cze 2012
13 odpowiedzi
6 Kwi 2015
11 odpowiedzi
Popularne posty
K-Pon
Dzisiaj kurier dostarczył przesyłkę. W przyszły weekend robię pierwsze testy dmuchania dętki
Melanzyk
gooral a może kup sobie normalny ponton z podłogą alu a nie kombinujesz Ja używam tego ustrojstwa do pompowania mojej opony Ponad 5 lat śmiga aż miło. Pompuje gumowca a jak trzeba popędzić grill
gooral
guzik nabrali wody w usta po pierwszym mailu. rozebralem i naprawilem pompke straszna tandeta w srodku i braki QC sa przyczynami awarii po mojemu. u mnie urwal sie przewod "masowy" od silnika kompreso
Opublikowane grafiki
184 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi