Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektr do pontonu BRAVO

Guzu

Pytanie

Witam

Wiem, ze pare osob uzywa pompek elektrycznych marki BRAVO.

W Tokarexie jest spory wybor tego typu urzadzen.

czy ktos mial stycznosc z tym modelem ?

.

BP12 BRAVO sie nazywa.

Cena (tu w Hiszpanii) to 90 €. Czyli taniej niz BST w Tokarexie...

Dziekuje za wszelkie komentarze i opinie

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348917265,1593_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja użytkuje od paru miesięcy BST 12HP z aku. O pompce złego słowa nie mam co powiedzieć, elegancko pompuje a potem odsysa powietrze. Tak jak wcześniej zauwazyliście trza korzystać z dołączonych złączek (przynajmniej przy kolibri). Jedyne na co mogę się poskarżyć to żywotność akumulatora, statystycznie starcza energii na dwa ładowania odsysania - potem do ładowania (ciekawe jak długo tak pociągnie)

• 0

Dokładnie jak pisał kolega wyżej. Sprawdź czy zawór puszcza. Możesz włączyć pompki bez podłączania czy zachowuje się prawidłowo. Tzn nie powinna wejść w tryb dobijania. Jeśli nie wchodzi to problem z końcówką bądź zaworem. Kolega tak spalił jedna pompki Bravo na kolibri.

• 0

właśnie moja BST12HP odmówiła współpracy w połowie pompowania pontonu. przy włączaniu słychać klik przekaźnika ale nic więcej się nie dzieje - czy ktoś może miał podobny objaw i czy da się coś samodzielnie zrobić czy do tokarex'u wysyłać, może zreanimują?

• 0

Mialem to samo. Są dwa elementy . 1 to płytka z  przekaznikami i 2 to przepustnice powietrza które poprzez krancowki dołączają dmuchawy i zalaczja tłok. Element przepustnic kosztuje 100zl. O płytkę się nie pytałem. Wstawiłem u siebie na turbinie przekaźnik czasowy który załączam ręcznie. Na 30.sekund i święty spokój;)

• 0

Ale tam masz jeszcze krancowke. Musisz odkrecic płytkę zdjąć pokrętło regulacji ciśnienia. I w tedy sprawdź czy jak naciśniesz krancowke czy włączy się turbina. Tam  na 90% jest problem na przepustnicy..zawiesza się w środku plastik który nie dociska krancowki odpowiedzialnej za załączenie turbiny

• 0

Jak odkrecisz  całe pokrętło i dmuchniesz w przepustnice to powinenesz słyszeć jak ten plastik w środku wychodzi. Jak to ustawisz prawidłowo i dobrze skrecisz przez pewien czas będzie zaś działać... pomagało również złapanie za ta końcówkę wylotowa z pompki i uniesienie jej ku górze... Ale to takie sranie w banie. Te plastiki się wyrabiaja.... kupisz  nową przepustnice i jakiś czas będzie spokój. To powinno być rozwiazane na manometrze kontaktowym i działało by do momentu padniecia.silnikow...

• 0

Drogie Bravo, jeśli nie bravo to co ?

Poważnie pytam, widzę że jakość tego wynalazku jest mocno taka sobie, chciałbym coś do pompowania pompona na leniucha. Nie musi mieć akumulatora, ale musi dobijać 0,25bara (airmaty nie planuję).

Ktoś coś?

https://www.leisureoutlet.com/pumps-and-inflators/sleeping/camping-and-outdoors/85164-sevylor-12v15psi-high-pressure-air-compressor?gclid=CjwKEAjw7J3KBRCxv93Q3KSukXQSJADzFzVSwNRCxDJC0SX31hQbYEJKAyJgRLbQvaQYbI2yKz32CxoCeorw_wcB

Ja kupiłem taką ale jeszcze dziewica. Kolega pompuje kajaki drugi rok i problemów z nią nie ma.

• 0

Byłem już dawno na stronie Mawerica, zero informacji o cenie czy jakiejkolwiek informacji poza fotką wielkości znaczka pocztowego. Tak to widzę w fajerfoksie nawet po włączeniu skryptów.

Gooral, Albercik - dzięki, przemyślę temat :) Ostatnio już mi tak ciśnienie na pompkę nożną skoczyło że zacząłem rozważać wożenie 50L kompresora nabitego do 8barów i nim pompować. Tylko gabaryt trochę duży ;)

• 0

nie  wiem jak w pl, ale w irlandii w lidlu maja byc te szybkie pompki (uwaga nie nadaja sie na jedyne pompki bo max 0.05bara maja) na 12v za 6 euro....

dodac  do niej  ta z decathlona (ta niebieska - uwaga zonk na stronie decathlon.pl jej nie ma juz! jest jakas inna za +- 200pln max 1bar).

uzywam od niemal roku i wszystko hula jak w zegarku. bravo sie sypaly w oczach...

• 0

W lidlu widzę promocje na gacie i ręczną pompkę ;) Ale mam jakąś pompkę od intexa, taka dmuchawa bardziej. Tylko jakoś ciągle zapominam ją przetestować :)

Ta z decathlona jeśli by dobrze działała to nie byłaby to zła opcja, jak wrócę do kraju do podskoczę do decathlona i pomacam. Z ciekawości zerknąłem czy we francy w decathlonie nie będzie starego modelu, ale też go nie widzę.