Skocz do zawartości
  • 0

Pompka elektr do pontonu BRAVO

Guzu

Pytanie

Witam

Wiem, ze pare osob uzywa pompek elektrycznych marki BRAVO.

W Tokarexie jest spory wybor tego typu urzadzen.

czy ktos mial stycznosc z tym modelem ?

.

BP12 BRAVO sie nazywa.

Cena (tu w Hiszpanii) to 90 €. Czyli taniej niz BST w Tokarexie...

Dziekuje za wszelkie komentarze i opinie

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348917265,1593_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak myślę o pontonie i pompce to raczej żadna firma w strefie CEST nie działa, a sprzedawcy polują na nocne sandacze albo nocne córki leśniczego ;)

Maweric, wchodziłem w akcesoria i tam nie było nic aktywnego. Czym się różni model D od samego gp80 ? D to od digital ?

Która wersja lepiej się sprawdza?

• 0

Z opisu na alle wynika że D pozwala na pompowanie i odsysanie, więc na logikę- zwykły tylko pompuje :)

Brakuję mi odkurzacza więc może kupię:

http://www.motoautko.pl/product-pol-9092-Odkurzacz-samochodowy-duzy-z-wezem12V.html

lub bardziej:

http://allegro.pl/odkurzacz-samochodowy-wodny-bezworkowy-12v-135w-i5851621244.html

Może da radę wstępnie napompować a i wodę wyssa w razie co :)

Edytowane przez ObraFM

• 0

Wysysanie powietrza jest bez sensu. Miwie to jako osoba, ktora wysysala powietrze z pontonu i przestala. Ponton sie robi sztywny po wyssaniu. A d w nazwie to moze digital? Cyfrowy wskaznik cis? Nie patrzylem na linki ale tak bylo w jakis pompkach.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 0

Już się poprawiam - @newron wystarczy zadzwonić :),cena jest w cenniku na stronie , dostępna też na olx i aledrogo.

8cb37a4c6274a70bmed.jpg

mam dokładnie ten model, nie jest cicha i nie była tania, ale warto.

Ta również ma możliwość odsysania powietrza. Szybko pompuje i dobija do żądanego ciśnienia.

• 0

Jak myślę o pontonie i pompce to raczej żadna firma w strefie CEST nie działa, a sprzedawcy polują na nocne sandacze albo nocne córki leśniczego ;)

Maweric, wchodziłem w akcesoria i tam nie było nic aktywnego. Czym się różni model D od samego gp80 ? D to od digital ?

Która wersja lepiej się sprawdza?

D - wyświetlacz .

Używam tej z pokrętłem, sprawdza się OK . Kolega ma 80D też ok , ale + bajer ciekło krystaliczny , ale bez WiFi  :)

• 0

W beavo (patrz moje fotki w watku) jesli dobrze pamietam masz taka klapke w przewodzie rurki. Jak powietrze leci to klapka sie odchyla a jak cisnienie w pontonie wzrasta i wiatraczek nuewydala to przeplyw spada i klapka opada. W jednym lub drugim skrajnym polizeniu aktywuje mikrostyk. U ciebie wyglada ze sie blokuje w polizeniu zamknietym lub mikroswitch padl lub cos sie zlamalo i mikroswitcha nie naciska bsdz wreszcie wiatraczek padl i tego klapka sie nie podnosi - brak przeplywu. To zas kontroler interpretuje jako max cis w ukladzie i przelacza sie na kompresor...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 0

D - wyświetlacz .

Używam tej z pokrętłem, sprawdza się OK . Kolega ma 80D też ok , ale + bajer ciekło krystaliczny , ale bez WiFi  :)

Jak żyć bez wifirifi?! ;-)

BTW jak klikam z Twojej strony w aledrogo to mi nie pokazuje pompek, dopiero jak wpiszę "pompka" to wtedy jest. Kiwuj wodę mąci?

Dzięki za info, będę się kontaktował :)

Edytowane przez newrom
  • Like 1

• 0

Ale ze mnie baran. Pompka leżała kilka lat w garażu a okazała się być sprawna. Po przejściu w tryb sprężarki wydawało mi się że prawie nie pompuje a jednak robi robotę. Dodałem tylko poprzeczkę z gwoździa do Koliberka w końcówce i gra i buczy.

A Pezala znam. Właścicielkę i jej Ojca ze starych złych czasów ;) .

Teraz robię z nimi jakieś drobne interesy.

• Like 1

• 0

Ja swoja bravo 12 digital rozgrecilem, po czym tuleje tloka nasmarowalem smarem grafitowym, tak samo nasmarowalem kolo zebate tloka i silnika smarem, i odzyla pracuje teraz jak nowa, 3 lata ma, wczesniej zaczela mi sapac

Po ogledzinach mojej pompki nasuwa sie mysl ze nie jest to produkt trwale zrobiony, jest zbyt delikatna np sensor cisnienia ktory odpowiada za przzelaczenie pompy dobijajacej cisnienie jest przyklejany na klej do plastiku zamiast byc na srubach skrecony

Generalnie jestem z niej bardzo zadowolony Air mate dobija do 0.700 bar calkiem szybko